• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şekerzade Konağı Cafe Sahibi Ersel AKANCAY Röportajı
05 Aralık 2016 Pazartesi 13:25

Şekerzade Konağı Cafe Sahibi Ersel AKANCAY Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrulah TURGUT Şekerzade Cafe'nin Sahibi Ersel AKANCAY İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrulah TURGUT Şekerzade Cafenin Sahibi Ersel AKANCAY İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT: Öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Nerelisiniz, nerede doğdunuz, hangi eğitimleri aldınız?

Ersel AKANCAY: Kipa’da Kasiyerlik Yaptım

1982 Aydın doğumluyum. Lisans eğitimi aldım. Okulu bitirdikten sonra Kipa’da çalışmaya başladım. Kipa müşteri hizmetleri, afiş tasarım bölümündeydim. İlk girdiğim yıllarda kasiyerlik yaptım. Kipa’dan ayrıldıktan sonra burayı açtım.

Emrullah TURGUT:Peki burayı açmak nereden aklınıza geldi ?

Ersel AKANCAY : Annem Önayak Oldu

Yeni nesil ile eski nesil arasındaki fikir çatışmasını, sinema görseli ile haftada birkaç gün ortadan kaldırmak için annem açmıştı. Daha sonra ben geçtim. Annem Önayak oldu burada.

Emrullah TURGUT: Konsept siz geldikten sonra değişti mi ?

Ersel AKANCAY : Binamız yaklaşık 120 yıllık.

Konsept olarak, eski bir tasarım. Ahşap ürünü olduğu için, lambalarımız mozaik el yapımı. Onun dışında eskiye özlem birçok yerde olduğu için ve binamız yaklaşık 120 yıllık bir Macar evi. 1924 yılında ilk tapu kaydı alınmış. Geçmişte binanın eski ismi Şakirzade Ahmet Efendi Konağıymış. Bizde bunu bina pembe renk olduğu için şeker pembesi olduğu için Şeker ile zadeyi birleştirdik ve Şekerzade ortaya çıktı.

Emrullah TURGUT : Şimdi bu şekilde sinema tarzında bir şeyler yapan bildiğim kadarı ile Seyyah Cafe de var. Onlara yakın bir tarz diyebilir miyiz?

Ersel AKANCAY : Amacım Kopya Değil Farkındalık Yaratmak.

Evet Seyyah’ta var. Amacım kopya değil farkındalık yaratmak. Örneğin eski Charlie Chaplin filmleri, Aydın da bir çok öğrenci ya da bir çok arkadaş, restoran hastası eski kovboy filmleri olabilir ama özenti değil farkındalık yaratmak.

Emrullah TURGUT : Burayı açtığınızdan bugüne kadar ne kadar bir süre geçti ve o günden bugüne kadar yapmış olduğunuz değişiklikler nelerdir.

Ersel AKANCAY : Tütünlerimizi Yurtdışından Getirdik, Nargile De Deyince Akla Al Fakher Geliyor.

Yaklaşık 8 ay geçti. İlk açılış tarihi 24 Mart. Biz yenilikçi bir insanız ve içecek grubunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Aslında uygulamaya koymak istediğimiz ama tereddütte kalmış Dünya kahveleri var. Uygulamamız veya öğrencilerin rahatlıkla ders çalışabileceği bir kitaplık köşesi yaptırmayı düşünüyoruz. Nargilemiz çok meşhur oldu. Bunu da açıklayayım. Tütünlerimizi yurt dışından getirdik ve nargile denilince akla Al Fakher geliyor. Al Fakher da denilince Dubai akla geliyor. Dubai’de bir işletmeci arkadaşım sayesinde tütünleri buradan getirip gerçek kaliteyi ortaya sunmaya çalışıyoruz.

Emrullah TURGUT: İleriye yönelik burada yapmayı düşündüğünüz çalışmalar nelerdir?

Ersel AKANCAY :Herkesin Alabileceği Fiyatlarda Sunuyoruz

Kaliteye önem veriyoruz ve aynı zamanda herkesin alabileceği fiyatlarda bunu sunuyoruz. Öncelikle yemek konseptini daha da genişletmek istiyoruz. Örneğin ızgara mutfak olarak bir ekipman aldık

Emrullah TURGUT: Biraz daha restoranta yönelik bir dönüş mü yapacaksınız ?

Ersel AKANCAY : Öğrencilerin evde Çok fazla Vakit Ayıramayacağı Aperatifler Yapmak İstiyoruz.

Restorant demeyelim de öğrencilerin, çok fazla evde vakit ayıramayacağı aperatifler yapmak istiyoruz. Yani bu tavuk döner tarzında değil de fajita tarzında. Mutfaklarda sote tarzında ürünler koymayı düşünüyoruz et ürünlerinde.

Emrullah TURGUT: O zaman buradaki müşteri portföyünüz genellikle öğrenci üzerine ve bir canlı müzik çalışmanız olmuş değil mi ?

Ersel AKANCAY : Özellikle Üniversite Öğrencilerine Uygun Fiyatla Kaliteli Hizmet Vermeyi Hedefliyoruz.

Üniversite öğrencisi üzerine zaten potansiyelimiz. Üniversite öğrencilerine uygun fiyatla kaliteli hizmet  vermeyi amaçlıyoruz. Genellikle her kesimden insan da gelmeye başladı. Yaz aylarında canlı müzik çalışmamız olmuştu. Araya kış girmesiyle birlikte biraz mola verdik. Ama yaklaşık bir ay içerisinde tekrar canlı müziğe başlayacağız. Daha çeşitli enstrümanlarla bu işe tekrar adım atacağız.

Emrullah TURGUT: Peki sizi diğer kafelerden ayıran özellik nedir, sizi tercih etmelerindeki sebep ?

Ersel AKANCAY : Asık Suratlılar Buraya Giremez

En önemli özellik her zaman personelimizin güler yüzlü olması, müşteri odaklı olması. Çünkü müşteri ne kadar huzurlu ve mutlu ayrılırsa biz o kadar puan toplarız. Hizmetimizi de yerine getirdiğimizi düşünürüz. Çünkü hiçbir çalışanımız asık suratlı değildir. Bununla ilgili düşündüğümüz bir yazı vardı ve arkadaşlarımızla tartıştığımız asık suratlılar buraya giremez diye espiri yapmayı düşündük mutfağımıza. Bir de buranın kendine has bir özelliği, sakin olması sıcak bir ev havasında aynı zamanda kafeden öte olması, samimi bir ortam olması en önemli hizmet amaçlarımızdan biri.

Emrullah TURGUT:  Kitaplıktan bahsettiniz. Ne tarz kitaplar koymayı düşünüyorsunuz ?

Ersel AKANCAY : Kitaplıkta Eskiye Dair

Tarihi bir bina olduğu için eskiye dayalı kitaplar olmak zorunda diye düşünüyorum. Buradan yazarlar değil de eski yazarları düşünüyoruz. Türk yabancı karışık yazarlar.

Emrullah TURGUT: Görsel olarak yapmayı düşündüğünüz değişiklikler var mı ?

Ersel AKANCAY : Botanik Tarzı Bir Hava Yaratmayı Düşünüyoruz

Görsel olarak bahçe konusunda var. Malum kış geldi yağmurun etkisiyle çatımızı onarmayı, bahçemizi kapatmayı düşünüyoruz. Duvarlarda da sarmaşıkları düşünüyoruz. Yarı botanik bir hava yaratmaya çalışıyoruz. Isıtıcı sorunumuz vardı, onu birkaç güne halledeceğiz. Şu an için hedeflerimiz bunlar.

Emrullah TURGUT: Benim unuttuğum ve sizin eklemek istediğiniz, müşterilerinize iletmek istediğiniz bir şey var mı ?

Ersel AKANCAY : Bu Bina Ödüllü Bir Bina.

Bu bina ödüllü bir bina. Antlar kurulundan çok büyük bir takdir aldım. O konuda aynı zamanda üniversitede Mükerrem hocamız var. Sanat tarihi ile uğraşıyor. O da tebrik etti bizi, yapıyı bozmadan beklentinin daha üstünde sunum hazırladığımız için. Örneğin bizim ahşaplarımızdaki daha doğrusu kapılarımız 100 - 110 yıllık bir kapıya sahip. Üzerinde İzmir’den buraya ustalarımız geldi kazımak için ve yakma işleminde 9-10 kat boya attık. Biz bunu ortaya çıkartırken, böylelikle tarihi yapıyı hem yaşatmaya çalışıyoruz hem de tarihi bir havayı sunmaya çalışıyoruz

Emrullah TURGUT : Menünüzden bahsedebilir misiniz? Size has olan ürünleriniz var mı?

Ersel AKANCAY : Mirvari Kahvemizi Denemeliler

Müşterilerimizin sıklıkla talep ettikleri ve onun için buraya geldikleri Mirvari kahvesi var. İçerisinde ortalama 7-8 çeşit baharat bulunduran bir kahve. Mükemmel bir kahve. Gelen müşterilerimizin yarısından fazlası kahvemizin tiryakisi olmuşlardır. Kahve olarak Türk kahvesi kullanıyoruz.

Emrullah TURGUT : Müşterilerinize sunmuş olduğunuz kampanyanız var mı?

Ersel AKANCAY : Dilimli Pasta Kampanyamız Var

Kahve siparişi veren arkadaşlarımıza bir kampanyamız var. Dilimli pastamızı sipariş verdiklerinde içeceği ücretsiz veriyoruz. İçecek ikramımız oluyor. Bu kampanyamız ilgi görüyor. Pastalarımızdaki lezzetimizden dolayı tercih edilir bir kampanya oldu.

Emrullah TURGUT : Sizde hangi oyunlar var?

Ersel AKANCAY : Armut Minderli Şark Odamız Var

Tavla, jenga, tabu oyunumuz var. Aynı zamanda armut minderlerle şark odamız var tabu oyununu rahat oynayabilmeleri için.

Ersel AKANCAY : 80’li Yılların Müziklerinden Çalıyoruz

Genellikle 80li yılların eski müziklerini çalıyoruz. Gündüz vakti biraz daha eski pop tarzı olmak üzere alternatif müzik çeşitlerimiz var.

Emrullah TURGUT : Menüde değişiklik yapacağınızı söylemiştiniz, biraz bahsedebilir misiniz?

Ersel AKANCAY : Aydın’da En İddialı Kahvaltıyı Vereceğiz

Önümüzdeki günlerde menümüz değişiyor. Aydın’da en iddialı kahvaltıyı biz vereceğiz. 9 çeşit kahvaltı 20 lira fiyattan vereceğiz. Serpme kahvaltı şeklinde olacak. Ballı muzundan süt ve meyve tabağıyla sonlandırarak kahvesine kadar vereceğiz.

Emrullah TURGUT : Menü değişiminden sonra yemeklerinizde kampanyalar yapmayı düşünüyor musunuz?

Ersel AKANCAY : Grup Halinde Gelen Arkadaşlara indirim Yapmayı Düşünüyoruz

Grup halinde gelen arkadaşlarımıza indirim yapmayı düşünüyoruz. Ya da kahvaltının yanında içecek içtiklerinde içecekleri ücretsiz vereceğiz.

Emrullah TURGUT : Sunumlardır, grup toplantılarıdır bu şekilde talepler geldiğinde onlara yardımcı olabileceğiniz bölümünüz var mı?

Ersel AKANCAY : Birçok Kişi Tarafından Organizasyonlarda Tercih Ediliyoruz

Ciddi anlamda günde 1-2 doğum günü organizasyonu oluyor. Buda eski ve otantik bir mekana sahip olmamızdan dolayı tercih ediliyor. Aynı zamanda sakin bir ortama sahibiz. Birçok kişi tarafından organizasyonlarda talep ediliyoruz.

Emrullah TURGUT : Peki böyle otantik bir kafe böyle güzel huzurlu bir mekan nerde insanlar bunu bilmiyordur büyük ihtimalle?

Ersel AKANCAY : İki Katlı Pembe Şirin Bir Bina

Türk Telekom’un yan tarafında Sağlık İl Müdürlüğü binasından araya giriyorsunuz 20 metre sol tarafta iki katlı pembe şirin bir bina.

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc3334.jpgsekerzade.jpg

_dsc3302.jpg_dsc3303.jpg_dsc3305.jpg_dsc3307.jpg_dsc3308.jpg_dsc3310.jpg_dsc3311.jpg_dsc3313.jpg_dsc3316.jpg_dsc3317.jpg_dsc3318.jpg_dsc3320.jpg_dsc3321.jpg_dsc3324.jpg_dsc3327.jpg_dsc3330.jpg_dsc3339.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7923 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim