• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SERDAR AKDOĞAN 2016 DEĞERLENDİRMESİ
30 Aralık 2016 Cuma 02:53

SERDAR AKDOĞAN 2016 DEĞERLENDİRMESİ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, bitmesine günler kalan 2016 yılını değerlendirdi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, bitmesine günler kalan 2016 yılını değerlendirdi. 

Ülkemizin içinde bulunduğu durum, global kriz ve tüm yaşanan sıkıntıların öncelikle turizmi etkilediğini belirten Akdoğan, ekonomik girdisini turizmden sağlayan Kuşadası’nın ve tüm sahil kentlerinin durumdan etkilendiğini söyledi ve Kuşadası Ticaret Odası olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BU YIL İLÇEMİZ VE ÜLKE GENELİNDE KAYIP BİR YIL OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİDİR
Akdoğan; 2015 Kasım ayında Rus uçağının düşürülmesi ve Rus Hükümetinin Türkiye’ye düzenlenen turistik charter uçuşlarını iptal etmesi, aynı zamanda ülkemizde yaşanan terör olayları nedeni ile Avrupa’dan gelen turist sayısındaki büyük düşüşler, ilçemiz için büyük önem taşıyan kruvaziyer turizminde saydığımız nedenlere bağlı olarak,  iptaller ve sayılarında düşüşler yaşanması nedenleri ile turizmde bu yıl, ilçemiz ve ülkemiz genelinde kayıp bir yıl olarak değerlendirilmelidir.

TANITIM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİK, SOSYAL MEDYAYI ÇOK İYİ KULLANDIK
Biz Oda olarak, Rus uçağının düşürülmesi ile dış pazarda büyük kayıplar yaşayacağımızı ön görerek, iç pazarda bu kayıpları telafi etmek amacı ile Kuşadası Güvercin isimli facebook, instagram ve diğer sosyal medya hesaplarımız ile 2015 yılı sonu, 2016 yılı başından itibaren büyük bir tanıtım kampanyası başlattık. Öncelikle maksimum iki saatlik araç sürüşü ile gelebilecek 15 milyon nüfusu hedef aldığımız çalışmalarımızda, hazırlattığımız Kuşadası tanıtım videoları ve profesyonel fotoğraflarla sosyal medyada 400 bine yaklaşan takipçi sayısına ulaştık ve milyonlarca kişiye erişim sağladık. İç pazarda büyük bir artış yarattığını düşündüğümüz tanıtım çalışmalarımız, 2017 yılında da özellikle iç pazara yönelik, ara vermeden devam ettirilecektir.

TACİR VE ESNAFIMIZ YERLİ PAZARI HEDEFLEMELİDİR
Ağırlıklı olarak dış pazar ziyaretçisine alışkın olan tacir ve esnafımız,  bundan sonraki planlamalarını yaparken yerli turisti gözönüne almalı ve hazırlıklarını ona göre yapmalıdır. Şu anda ekonomimiz  % 70 yerli turizmle dönmektedir. Bundan sonrası için de yerli turist hedeflenmeli ve bu doğrultuda ürünler hazırlanarak esnafımız satışlarını arttırmalıdır.

KAMU VE BELEDİYE YATIRIMLARI DAHA DİKKATLİ YAPILMALIDIR
Yakın çevremizde bu kadar büyük bir yerli turist potansiyeli varken ve buradan ilçemize gelen yerli turist sayısında devamlı bir artış gözlemlenirken, maalesef son yıllarda kamu ve belediye yatırımlarında, iyi niyetle de olsa facia denilebilecek büyüklükte hatalar yapılmaktadır. Bunlardan birincisi, çevre yolu adı verilen ama Kuşadası’nın çevresinden değil, ortasından geçen ve şehri ikiye bölen yoldur. Görsel ve işlevsel anlamda eskiye göre hiçbir fayda sağlamadığı gibi, daha büyük zararlar oluşturmuş ve oluşturmaya devam etmektedir.
Daha önce de söylediğimiz gibi, bu yolun karayollarından büyükşehir tarafından devir alınması, bir çevre yolu olarak değil anayol olarak düzenlenmesi şehrin hem sosyal, hem de ticari ihtiyacı bakımından acil bir durumdur. Çünkü karayolları standartları gereği, standart dışı hiçbir uygulama yapılmamaktadır.
En basit örneğini verirsek; bu yol üzerindeki 200 den fazla İşhanı, bina ve bunların altındaki işletmelerin önlerine yapılan kaldırımlar nedeni ile, ne müşteri aracı, ne de tedarikçi aracı girememektedir. Bu durum, yol üzerindeki birçok işyerini işlevsiz hale getirmiş olup, boş olarak durmaktadır. Yine karşıdan karşıya geçmek isteyen birçok vatandaşımız, bu yol üzerinde oluşan kazalarda yaralanmış ve can kaybı meydana gelmiştir. Bu nedenlerle 2017 yılında da en acil çözüm bekleyen sorunlardan biri bu yoldur.
 Yine, belediye yatırımlarından Salı Pazarı Kavşağı düzenlemesi, ilçemizde ikinci bir facia oluşturmuştur. Hiç bir trafik sorunu olmayan bölgenin, bu köprülü kavşak yapımı ile birçok sorunu oluşmuştur. En basit örneği, karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilen insanlar artık geçememektedir. Ya da çok tehlikeli bir şekilde, yol arasındaki engelleri atlayarak geçmeye çalışmaktadırlar. Üstelik yol büyük araçların geçemeyeceği kadar daralmıştır. Bu yolun eski haline getirilmesi, şu andaki halinden çok daha faydalı olacaktır. Bunun yanında Büyükşehrin, daha öncede belirttiğimiz gibi Boyalık yolu ve Candan Tarhan Bulvarında yapmış olduğu asfalt çalışmaları ve park bahçe ekiplerinin çalışmaları ilçemiz için gerçekten iyi ve kaliteli hizmetlerdir. Ancak köprülü kavşak çalışmasında yapılan büyük hata acilen düzletilmelidir.
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, açıklamasının devamında durum değerlendirmesini özetleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü;
Özetle; Kuşadası’nın yerli turizmde büyük bir artış yakaladığı içinde bulunulan bu zorlu dönemde,  Kamu ve Belediye yatırımları, hem burada yaşayan halkın, hem de ekonomimizi döndüren dışarıdan gelen ziyaretçilerimizin hayatını zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalıdır. Bize göre bu hataların en büyük sebebi, yatırımlar yapılmadan önce bizler gibi şehrin nabzını tutan meslek örgütlerine danışılmamasıdır. Aydın ilinin 17 ilçesinden biri olan Kuşadası, tanınırlığı en fazla olan bir dünya markasıdır. Bu nedenle bu şehre yapılacak olan yatırımlar çok iyi düşünülüp, hesaplanıp adına ve markasına yakışır şekilde yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki; 17 ilçeden biri olan Kuşadası, Aydın ilinde ödenen tüm vergilerin 6 da birini ödemektedir. Bu ekonomik gücün düşürülmemesi gerekmektedir. 2017 sezonunun da hiç parlak görünmediğini varsayarsak, İlçeye getirmeye çalıştığımız yerli ve yabancı turistlerin, ilçemizde iyi vakit geçirmelerini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Biz Ticaret Odası olarak üzerimize düşen sorumluluk ve bilinçle üyelerimizin ve tüm Kuşadası halkının yararına olacak en büyük çalışmaya imza attık. Yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla milyonlara ulaştık.  Bu sorumluluğun herkes tarafından hissedilmesi dileklerimle, 2017 yılının ülkemize ve tüm dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum.

AydınÖzel

serdar-akdogan-kuto-baskani.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim