• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sinemia'ya Silikon Vadisi’nden Yatırım
19 Kasım 2016 Cumartesi 22:05

Sinemia'ya Silikon Vadisi’nden Yatırım

Özel sinema kulübü Sinemia, son olarak San Francisco merkezli venture capital firması 500 Startups’tan yatırım aldı.

Özel sinema kulübü Sinemia, son olarak San Francisco merkezli venture capital firması 500 Startups’tan yatırım aldı. Küresel portföyünü, 1 milyar doları geçme potansiyeli taşıyan startup’lara yatırım yaparak oluşturan 500 Startups’la varılan anlaşma, Sinemia için prestijin ötesinde stratejik bir önem de taşıyor. Aralık ayında ABD pazarına girecek olan Sinemia, böylece yeni operasyonunu 500 Startups’ın Silikon Vadisi’ndeki ofisinden yönetecek. Fonun yatırımcısı olduğu, alanında fark yaratmış girişimlerle işbirliği yaparak pazarda avantaj yakalayacak.

Sinemia, bir yıl içindeki üçüncü yatırımını aldı. Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ile Burak Örücü’nün yatırımcıları arasında bulunduğu girişim, bu kez San Francisco Silikon Vadisi merkezli bir venture capital firması olan 500 Startups ile el sıkıştı. 500 Startups, ‘unicorn’ olarak tabir edilen, 1 milyar dolar değerlemeyi geçme potansiyeline sahip startup’lara yatırım yapmasıyla biliniyor. Fonun dikkatini çekmiş olmak tüm dünyadaki girişimcilerce önemli bir prestij göstergesi kabul ediliyor.

ABD operasyonunu Silikon Vadisi’nden yönetecek

Premium Üyelik sistemini Aralık ayında ABD pazarında da hayata geçirecek olan Sinemia için, bu yatırım ayrıca stratejik öneme sahip. Sinemia ABD’deki ilk dönemlerinde, operasyonlarını 500 Startups’ın San Francisco’daki girişim ofisinden yönetecek. ABD pazarına girer girmez 500 Startups'ın küresel portföyündeki unicorn’larla işbirliği ve kampanyalar düzenleyebilme fırsatı yakalayacak. Intercom, Udemy, Ipsy gibi alanında fark yaratmış pek çok firma 500 Startups’ın portföyündeki yatırım yaptığı şirketler içinde yer alıyor.

İşbirlikleri sayesinde pazarda avantaj yakalayacak

Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz yeni yatırımla ilgili değerlendirmesinde, “Sinemia Premium Üyelik sistemimizi Türkiye’nin ardından İngiltere’de yayına aldık ve iş modelimizin global anlamda bir değer yaratabileceğini kanıtlamış olduk. Şimdi sıra ABD’de… 500 Startups ile anlaşmamız neticesinde artık bir ayağımız Silikon Vadisi’nde olacak. ABD açılımımız sırasında gerçekleştireceğimiz işbirlikleri, pazardaki faaliyetlerimize avantajlı konumda başlamamızı sağlayacak” dedi.

Bir yıldan az sürede değerlemesini 6 katına çıkardı

Sinemia, 2015 yılındaki ilk yatırımdan önce altı ay boyunca her ay yüzde 50'nin üzerinde büyüme göstermişti. İngiltere yatırımı, sinemanın sosyal medyası olma özelliği taşıyan Sinemia app’in yayına alınması ve çeşitli indirimler gibi ek ayrıcalıkların Premium Üyelik kapsamına dahil edilmesiyle, bu yıl da hızlı büyümesini sürdürdü. Son olarak gerçekleştirilen 500 Startups yatırımında şirket değerlemesi, geçen yılsonundaki yatırımın 6 katı olarak belirlendi.

Sinemia hakkında:

Sinemia, sinemaseverlerin sinema aşkını sınırsız ve özgürce yaşayabilmeleri için kurulmuş sosyal bir sinema platformudur. Sinemia Premium üyeleri, üyeliklerinin sürdüğü ay boyunca Türkiye’nin her yerindeki tüm sinema salonlarında sınırsız film izleyebilirler. Ayrıca düzenlenen ön gösterim, sanatçı sohbetleri ve özel organizasyonlar ile üyelere sunulan özel, prestijli bir sosyal yaşam biçiminin parçası olurlar. Sinemia banka kartı altyapısıyla lokasyon bazlı teknolojiyi bir araya getiren Türkiye’nin ilk teknoloji girişimidir.

Bugün Türkiye ve İngiltere’de faaliyet göstermekte olan Sinemia ilk yatırımını 2015 Aralık ayında pek çok başarılı girişimin yatırımcısı Aslanoba Capital’den almıştır. 2016 yılı Temmuz ayında Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü Sinemia’nın ikinci yatırımını gerçekleştirmiştir. Üçüncü yatırım için ise aynı yıl içerisinde Silikon Vadisi merkezli venture capital firması 500 Startups ile el sıkışmıştır.

Sinemia, kullanıcılarına özel film önerileri, listeler ve sinema dünyasından güncel haberler sağlayan, ayrıca beğeni ve paylaşım yapmalarına olanak vererek sosyal bir mecra sunan uygulamasını, 2016 yılı sonuna dek 20 ülkeye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir.

AydınÖzel

1479198378_sinemia_logo.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim