• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÖKE'Lİ İŞ KADINI SEYDA KOYUNCUOĞLU RÖPORTAJI
05 Aralık 2020 Cumartesi 22:49

SÖKE'Lİ İŞ KADINI SEYDA KOYUNCUOĞLU RÖPORTAJI

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Sökeli İş Kadını Seyda KOYUNCUOĞLU İle Çok Özel Bir Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Cappello AVM'nin Sahibi Sökeli İş Kadını Seyda KOYUNCUOĞLU İle Çok Özel Bir Röportaj Gerçekleştirdi.

Adnan AYTAŞKIN : Seyda Hanım öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? Nerelisiniz? Nerede doğdunuz? Hangi eğitimleri aldınız?

Seyda KOYUNCUOĞLU : Ben Seyda KOYUNCUOĞLU, İzmir doğumluyum ama aslen Sökeliyiz. Lise Mezunuyum. 6 sene Spor Salonu işlettim. Aynı zamanda Plates, Zumba eğitmenliği yaptım. Daha sonra Söke Didim yolunda bulunan Cappello AVM'nin açılışı için buraya geldim. 2016 yılında inşaatına başladık. 2018 yılında açılışını gerçekleştirdik. 2 Çocuk Annesiyim. Ömer KOYUNCUOĞLU'nun eşiyim.

Adnan AYTAŞKIN : Spor Salonu İşletmişsiniz. Spora merakınız ne zaman başladı. Herhangi bir Sporu Profosyonel olarak yaptınız mı?

Seyda KOYUNCUOĞLU : 25 sene Spor ile uğraştım. Çok keyifliydi çok severek yaptım. Tenis oynadım, diğer salon sporları ile uğraştım, fitness yaptım, 6 yıl boyunca Trekking yaptım, çokta keyif aldım. Bir rahatsızlığımdan dolayı bırakmak zorunda kaldım. Aynı zamanda da AVM açıldı, AVM içerisinde Armine'yi açtım Spor Salonunu devrettikten sonra. Armine ile güzel işler yaptığımı düşünüyorum. Onu da müşteri memnuniyetinden anlayabiliyoruz. 

Adnan AYTAŞKIN : Armine'yi biraz açar mısınız? AVM'yi ayrı bir yere Armine'yi ayrı bir yere koyuyor sunuz gibi.

Seyda KOYUNCUOĞLU : Yoo tim AVM benim için önemli çok emek verdik, bebeğimiz gibi baktık. Özellikle eşim ve Annem AVM için çok emek verdiler. Ben daha sonraki plandaydım. Bende onlar kadar olmasada 2 senedir yoğun bir şekilde Cappello AVM'nin içerisindeyim. Armine ile birlikte AVM'nin içerisinde oldum. Çok memnun kalındı, çok beğenildi. Sanıyorum ki hepimiz işimizi çok severek yaptık, Bebeğimiz gibi düşündük. Ailecek emek verdik. Annem, Eşim, Oğlum ve Ben hepimiz dönem dönem buradaydık ama Annem, Eşim ve Ben sürekli AVM'deyiz. AVM'ninde ismi baya bir duyuldu. Mesela Köfteci Yusuf geçen hafta Türkiye genelinde 147 şubesi arasından 1. oldu. Bu çok güzel bir şey. Köfteci Yusuf'un çok güzel bir getirisi var. Aynı zamanda çok güzel firmalar ile birlikte çalışıyoruz. Farklı, Deneyimli senelerini vermiş firmalarla birlikte çalışıyoruz, güzel bir Aile olduğumuzu düşünüyorum.

Adnan AYTAŞKIN : Cappello AVM ismi nasıl oluştu.

Seyda KOYUNCUOĞLU : İsmi eşim Ömer KOYUNCUOĞLU koydu. Aslında isim Yunanca Şapka demek. İtalyanca Şapka demek. Belkide kendisi Şapkalara olan merakından Cappello ismini koymuşta olabilir. Güzelde oldu. Benim hoşuma gidiyor. 

Adnan AYTAŞKIN : Söke Didim yol güzergahı Otoban'dan çıktıktan sonra Didim, Bodrum yolu olarak en önemli yollardan birisi diye biliyorum.

Seyda KOYUNCUOĞLU : Bence Türkiyenin 2. en önemli yollarından bir tanesi. Özellikle biliyorsunuz Otoban açıldıktan sonra tüm İstanbul İzmir ve Bodrum baya kısaldı. Cappello AVM'ye gelen çok kişi var. Yurt dışından gelenler var. İzmir Havaalanından sonra Çevre yolu da bağlanacak diye biliyorum. Otoban kısaldıktan sonra Söke Didim Bodrum yolu daha da gözbebeği oldu. Tur Otobüsleride yoğun bir şekilde uğruyor. Sadece Tur Otobüsü olarak düşünmeyin aynı zamanda Köfteci Yusuf'a Kamyon ve Tırcılarında rağbet gösterdiğinide söyleyebilirim. Didim'den Bodrum'dan Balık yükleyip Yurt dışına Balık götürüyor çok sayıda Tır Firması. Cappella AVM uğrak yeri olduğu için gözde yerlerden birisi oldu ve Ben biliyorum ki burası 3-5 sene sonra çok daha kıymetlenecek. Çünkü yol çok kıymetli. 

Adnan AYTAŞKIN : Sizin bir Çırçır Fabrikanızda var bildiğim kadarıyla.

Seyda KOYUNCUOĞLU : Evet bizim aslında esas mesleğimiz Dedelerden gördüğümüz Pamukçuluk. Çiftçilik aslında biz Çiftçiyiz. Çiftçilikle başladık.

Adnan AYTAŞKIN : Söke zaten Pamuğun ve Çırçır olayınında merkezi. Bu sektörle ilgili neler söylemek istersiniz?

Seyda KOYUNCUOĞLU : Pamukçuluk hiç tükenmeyecek bir meslek çünkü herşeyde pamuk var aslına baktığınız zaman.Tekstil'den tutun ki bazı yağlarda bile pamuk kullanılıyor. O yüzden hiç körelmeyecek mesleklerden birisi bizim zaten ata mesleğimiz. Hem eşim hem benim anne tarafım Çiftçilik ile yoğurulmuş insanlarız. Sonuçta Söke Pamuk memleketi. O yüzden Ömer Bey önümüzdeki sene tekrar Çırçır Fabrikasını açacak. Biraz Cappello AVM'nin işleri yoğun olduğu için orayı kapatmıştı. Sadece AVM ile ilgileniyordu. Bundan sonra AVM'nin işleriyle ben ilgileneceğim. Ömer Bey'de Çırçır Fabrikası ile ilgilenecek. 

Adnan AYTAŞKIN : Benim duyduğum kadarıyla Pamukçuluk daha önceden Pamuk Ağaları sistemiyle çok büyük arazi sahipleri olurmuş. Yeni nesillerde bu Pamuk Ağaları var mı Söke'de.

Seyda KOYUNCUOĞLU : Birşey söyleyeyim Bey herkese derler ama Ağa herkese demezler. Ağa olmak çok özel bir şeydir. Onu siz kendiniz elde edersiniz karekterinizle duruşunuzla. Ağa olmak farklı birşeydir. Ağa olmak yardımsever olmak demek yanında çalıştırdığın ekiplerin seni bir Baba gibi görmesi demektir. Bey herkes olur o yüzden bence Pamuk ğası derken bile onu kullanırken bile dikkat etmek lazım.

Adnan AYTAŞKIN : AVM'nin içerisinde birde Benzinliğiniz var.

SEYDA KOYUNCUOĞLU : Evet Aytemiz Benzinlik ile de Cappello AVM içerisinde hizmet vermeye devam ediyoruz. 

Adnan AYTAŞKIN : Cappello AVM'de Kaç İşyeri var?

Seyda KOYUNCUOĞLU : AVM'miz içerisinde 52 Mağazamız var. Ancak şuanda hepsi açık değil biliyorsunuz zamanla bize çok güzel firmalardan dönüşler var, herşey bir anda olmuyor biraz zaman istiyor, Bebek nasıl zamanla büyür Çocuk olur aynen öyle biraz zamana ihtiyacımız var. Çok güzel firmalardan çok güzel teklifler geliyor. Zamanla diğer taraflarda değerlenecek ama şuanda zaten AVM içerisinde bulunan firmalar çok güzel firmalar. Onların üstüne biz her geçen gün biraz daha eklenerek büyüyerek devam edeceğiz. Gümbür gümbür geleceğiz. Zaten dediğiniz gibi siz kendinizde görüyorsunuz şuanda Corona var ama yol akışını kendinizde izleyebiliyorsunuz. Geleceğe yönelik çok güzel bir yer.

Adnan AYTAŞKIN : Söke ile ilgili Memleketiniz ile ilgili konuşacak olursak gerekli yatırımları alabiliyor mu Sizce? Yani Modern bir şehir mi? Yaşanabilir bir şehir mi?

Seyda KOYUNCUOĞLU : Birazcık daha Söke'nin üzerinde çalışılması gerekiyor, bence Söke'de eksiklikler var, yani biraz daha çalışılması gerekiyor. Şöyle bir baktığımız zaman Kuşadası Belediyesine Kuşadasında o kadar çok değişiklikler var ki? Ama Söke Belediyesinde ben onları henüz daha göremiyorum. Tabi ki herkes mutlaka emek veriyordur ama bence bir tık daha birşeyler yapılabilir Söke'ye diye düşünüyorum. Sonuçta birde şöyle birşey var biz Sökeliyiz. Bu AVM Sökelinin AVM'si. Dışarıdan gelen birisi değiliz. Baktığınız zaman diğer AVM'ler hep dışardan gelip yatırım yapıyorlar hatta yabancı yatırımcılar var Üstüne üstlük bir birde Sökeliyiz bence Cappello AVM daha kıymeti bilinmesi gereken bir yer diye düşünüyorum.

Adnan AYTAŞKIN : Cappello AVM'nin müşteri potansiyelini sorayım. Sökeliler mi yoksa Yol Müşterisi mi daha çok geliyor.

SEYDA KOYUNCUOĞLU : Baktığınız zaman Cappello AVM'ye Turistler çok fazla geliyor. Artı Milas, Muğla, Didim aynı zamanda Nazilli, Aydın ve Denizli'den gelenler var. Cappello AVM tam ortak merkez olduğu için dışarıdan çok fazla insan geliyor hatta Sökeliden daha fazla dışarıdan gelen var. Ben sürekli Cappello AVM'de olduğum için gelen misafirlerimiz ile birebir sohbet ettiğimiz için kimin nereden geldiğini o potansiyeli görebiliyorum. Ama Söke'den çok fazla değil. 

Adnan AYTAŞKIN : Seyda Hanım Siyaset yapmayı düşünüyor musunuz?

SEYDA KOYUNCUOĞLU : Ben Siyaseti pek düşünmedim ama eşim Ömer Bey bir ara Milletvekili Adayıydı. Ben Ticaret Odası seçimlerine katılmıştım Kuşadasında. Ama hayatta ne olur onu bilemezsiniz çokta bence kapalı olmamak lazım hiçbirşeye. Hayat size ne getirir ne gösterir. Dediğim gibi Spor ile başladım ama şuanda Cappello AVM'nin yönetimindeyim. Aynı zamanda Armine'yi işletiyorum. Farklı yerlerden farklı yerlere geldim. Hayat ne gösterir onu hiçbirimiz bilemeyiz. O yüzden hiç bir zaman hiç bir şeye kapalı değilim. 

Adnan AYTAŞKIN : Sivil Toplum Örgütlerinde çalışmalarınız oldu mu?

SEYDA KOYUNCUOĞLU : EKODOST Derneği ile çevreyi koruma adına güzel çalışmalarımız oldu. Zamanında Milli Park'ın temizlenmesi için birlikte gitmiştik Grup arkadaşarımızla katılan üyeler ile birlikte. 2 sene kirazlı köyünde Engelli çocuklar için Zumba dersi verdim. Aynı zamanda hem kendim orada bulundum hemde Hocalarımla Zumba Eğitmenlerimle birlikte orada bulunduk. Hala daha oradan mesajlar geliyor. Sabah mesaj atmışlar Güzel Hocam diye aslında baktığınız zaman çok güzel birşey, İnsanların birçoğu unutuyor ama Aslında birçok insandan çok daha özel insanlar onlar çok özel çocuklar. Öyle bir Organizasyonda çalıştığım için çok mutluyum 2 sene. Allah izin verirse işlerim oturduktan sonra haftada bir gün şu Korona falan bitsin, onlar için tekrar zaman ayırmayı düşünüyorum. Çünkü benim için çok keyifliydi. Hayatımın en özel dönemlerinden bir tanesiydi. 

Adnan AYTAŞKIN : Teşekkür ediyoruz.

Seyda KOYUNCUOĞLU : Biz Teşekkür ediyoruz, buralara kadar geldiniz, sizleri yorduk, çok keyifli bir sohbetti.

7348e5ba-c99a-4ea0-8ba7-2562072ff78f.jpg

Bu haber toplam 12145 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim