• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Su Kaybına Çözüm Üreten Teknoloji
14 Kasım 2016 Pazartesi 22:22

Su Kaybına Çözüm Üreten Teknoloji

Dünyanın her yerinde kristal berraklığındaki yapay denizlerin çok düşük maliyetlerle inşa edilip işletilmesini sağlayan Crystal Lagoons, geliştirdiği teknoloji sayesinde buharlaşmayı yüzde 70'e varan oranlarda düşürerek, su tüketiminde ciddi tasarruf sağl

Dünyanın her yerinde kristal berraklığındaki yapay denizlerin çok düşük maliyetlerle inşa edilip işletilmesini sağlayan Crystal Lagoons, geliştirdiği teknoloji sayesinde buharlaşmayı yüzde 70'e varan oranlarda düşürerek, su tüketiminde ciddi tasarruf sağlıyor. Üstelik havuzlarda kullanılan kimyasallardan 100 kat daha az kimyasal kullanılan yapay denizlerde uluslararası su kalitesi standartlarına uygun çözümler sunuluyor.

Dünyanın her yerinde kristal berraklığındaki yapay denizlerin çok düşük maliyetlerle inşa edilip işletilmesini sağlayan Crystal Lagoons, bu teknoloji sayesinde yapay denizlerde kullandığı su miktarını düşürmeye devam ediyor. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı projeleriyle ön plana çıkan Crystal Lagoons, geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde buharlaşmayı yüzde 70 oranında azaltıyor. Ayrıca sınırsız büyüklükte inşa edilebilen yapay denizlerin yalnızca bir kere doldurulması yeterli oluyor.

Merkezi sistem tarafından kontrol

Yapay denizlerde normal havuzlardan 100 kat daha az kimyasal kullanılması Crystal Lagoons teknolojisinin temelini oluşturuyor. Kullanılan tüm kimyasallar uluslararası su kalitesi standartlarına da uygun özellik taşıyor.

Suya karıştırılan özel yapım katkı maddesi sayesinde suyun üzerinde görünmez, yağmura ve rüzgara dayanıklı bir anti-buharlaşma tabakası oluşuyor. Farklı su sıcaklıklarında kullanılabilen katkı maddesi, dünya üzerindeki birçok Crystal Lagoons projelerinde kullanılıyor. Ortamdaki doğal buharlaşmayı yüzde 30 ila yüzde 70 oranında azaltan teknoloji, ortalama yüzde 50'lik bir su tasarrufu sağlıyor.

Yapay denizlerin işletmesinde gerekli olan su miktarı, parklarda sulama amaçlı tüketilen suyun yarısı kadar, golf sahalarında tüketilen suyun ise sadece 30’da 1’i kadardır.. Bütün yapay denizler merkezi sistem tarafından kontrol ediliyor, böylece optimum su kalitesi sağlanması ve çevre dostu bir ortam garanti altına alınmış olunuyor.

Crystal Lagoons, yağmur sularını biriktirecek teknolojiye de sahip. Bu teknoloji sayesinde yağmurlu bölgelerdeki yapay denizler, yağmur sularını biriktirerek yeniden dolum için çok az miktarda suya ihtiyaç duyuyor.

Crystal Lagoons Hakkında:

Crystal Lagoons’ün geliştirdiği teknoloji sayesinde sınırsız büyüklükte berrak ve turkuaz lagünler çok düşük maliyetler ile inşa edilip işletilebilmektedir. Crystal Lagoons lagünlerinde yüzmenin yanı sıra kano, yelken, wind-surf, jet-ski, cable-ski gibi her türlü su sporu yapılabilmektedir. Etrafı beyaz kumsallarla çevrili turkuaz berrak lagünler sayesinde Maldivler’in tropik deniz ve plaj ortamı artık dünyanın herhangi bir yerinde yapay olarak geliştirilebilmektedir. Crystal Lagoons’ün 2005 yılında geliştirdiği patentli teknolojisi bu alanda dünyadaki tek teknoloji olma özelliğini koruyor. Dünya genelinde gayrimenkul ve turizm sektörüne yönelik 60’tan fazla ülkede 400’ün üzerinde projesi bulunan Crystal Lagoons, ekonomiye değer katmanın yanı sıra global gayrimenkul sektörünün de gelişmesine katkı sağlıyor.

AydınÖzel

1478683594_crystallagoons_las_br__sas_de_santo_dom__ngo_projesi_g__rsel3.jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim