• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tadında Anadolu ile İstanbul Havalimanı’nda Ocakbaşı Deneyimi
20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:13

Tadında Anadolu ile İstanbul Havalimanı’nda Ocakbaşı Deneyimi

Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, İstanbul Havalimanı’nda en büyük operasyonuyla yer alıyor.

Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, İstanbul Havalimanı’nda en büyük operasyonuyla yer alıyor. 1.700 metrekareye yayılan alanda misafirlerine binin üzerinde geleneksel yemeği modern yorumlarla sunan restoran, Anadolu mutfak kültür müzesi ve zengin kitap seçkisiyle yemekten çok daha fazlasını sunuyor.

 

 

Anadolu’nun binden fazla geleneksel yemek reçetesini titizlikle bir araya getiren Tadında Anadolu, İstanbul Havalimanı’nda yeni konseptiyle misafirlerini ağırlıyor. Dış hatlarda yer alan ilk Tadında Anadolu, aynı zamanda şimdiye kadar açılan restoranlar arasında en büyüğü olarak öne çıkıyor. Tadında Anadolu’nun baş aşçısı Şef Muhsin Ertürk ile Türkiye’nin 81 ilinden kaybolmaya yüz tutan tarifler canlanıyor ve misafirlere sunuluyor. Pideden dönere, sulu yemekten ocakbaşına, künefeden çay ve kahve alanına kadar Anadolu mutfağının her köşesinin temsil edildiği restoranda binin üzerinde yöresel yemeği bulmak mümkün.

 

Anadolu mutfak kültürü müzesi ve kütüphanesi

1.700 metrekareye yayılan alanda birkaç bölüm bulunuyor. Bunlar kahvehane, köy meydanı, kahvaltı, döner, sulu yemek, ekmek arası, pide, ocakbaşı, tatlılar ve künefe. Özellikle ocakbaşı konsepti, restorana oldukça özel bir hava katıyor. Anadolu’yu sadece yemekleriyle değil, kültürüyle de tanıtan restoranda Anadolu mutfak kültür müzesi de yer alıyor. 8 farklı uygarlıktan 8 farklı eşyanın sergilendiği alanda mutfak kültüründe yeri olan parçalar sergileniyor. Ayrıca kahvehane bölümünde yer alan kütüphanede de Anadolu mutfak kültürüne dair zengin bir kitap seçkisi bulunuyor. Bunun dışında Antik Asya Türklerinin bir inanışı olan dilek ağacı da yoğun ilgi görüyor.

 

Ayda 21 bin porsiyon cağ kebabı, 6 bin porsiyon künefe

İstanbul Havalimanı’na gelen ve Türk yemek kültürünü tanımak isteyen misafirlerine farklı lezzetleri deneyimleme şansı sunduklarını belirten BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “Servis ettiğimiz cağ kebabı havalimanında bir ilk. Aynı zamanda şeflerimiz, cağ kebabını konuklarımızın önünde hazırlıyor. Geleneksel Türk kahvesini misafirlerimizin önünde kavrulup pişiriliyor. Benzer şekilde künefe de görsel olarak ilgi çekici bir şovla misafirlerin beğenisine sunuluyor. Tüm yemek hazırlama süreçleri şeffaf ve konuklarımızın önünde yapılıyor. Bu da hem yerli hem yabancı konuklarımızın çok ilgisini çekiyor. Beğendikleri Türk mutfağının, yemeklerin nasıl hazırlandığını görmek hoşlarına gidiyor. Yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal’ın da danışmanlığını yaptığı sulu yemek reyonu geleneksel Türk yemeklerini misafirlerle buluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda ev yemeği lezzetinde ve sıcaklığında menülerle kültürümüzü en güzel şekilde yansıtıyor” diyor. İstanbul Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu’da ayda yaklaşık 140 bin kişiye hizmet verdiklerini belirten Cesur, misafirlerinin yaklaşık yüzde 70’inin yabancılar olduğunu söylüyor: “Kısa zamanda yaptığımız gözlemlere göre, Ortadoğulular daha çok döner, cağ kebabı ve pide bölümüne ilgi gösterirken, Uzakdoğulular ve Batı Avrupalılar sulu yemek ve farklı reçeteleri denemeye yöneliyor. Baklava ve künefe tüm yolculardan yoğun ilgi görüyor. Aylık olarak yaklaşık 21 bin porsiyon döner ve cağ kebabı, 6 bin porsiyon künefe ve baklava tüketiliyor.”

 

instagram.com/tadindaanadolu

 

 

 

BTA hakkında:

TAV Havalimanları Holding iştiraki olan BTA, Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya, Hırvatistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 18 havalimanında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700 aşçısıyla günde yaklaşık 100 binin üzerinde kişiyi ağırlayan BTA, konuklarına dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini yaklaşık 60 bin metrekare alanda ve 350’yi aşan noktada sunuyor. BTA’nın 2006 yılında kurduğu Cakes&Bakes üretim tesisi ise günümüzde Türkiye’nin en büyük gıda üretim tesislerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor. Cakes & Bakes bugün ayda 7 milyon adet üretim hacmiyle, içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu 130 markaya 2.500 aktif reçeteyle endüstriyel ölçekte butik üretim sunuyor. Ayrıca tesiste ayda 90 ton lokum üretimi de gerçekleştiriliyor. Şirket, TAV Airport Hotel markasıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 2015 yılından bu yana işletmecilik yapıyor. BTA, hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış bulunuyor.

Haber : Helin ÖDEN

1557744919__ifa1868.jpg1557744924_tad__nda_anadolu___4_.jpg1557744925__ifa1745.jpg1557744930_tad__nda_anadolu.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1047 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim