• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEGV BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN  “TÜRKİYE’NİN SİVİL ALANDAKİ YÜZLERİ - FACES OF TURKEY” ETKİNLİĞİNE KATILDI
15 Ocak 2019 Salı 09:30

TEGV BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN “TÜRKİYE’NİN SİVİL ALANDAKİ YÜZLERİ - FACES OF TURKEY” ETKİNLİĞİNE KATILDI

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Belçika’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleşen ve Avrupa Parlamentosu (AP) binasında düzenlenen ‘’Türkiye’nin Yüzleri: Sivil Toplum’’ temalı etkin

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Belçika’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleşen ve Avrupa Parlamentosu (AP) binasında düzenlenen ‘’Türkiye’nin Yüzleri: Sivil Toplum’’ temalı etkinliğe katıldı.

 

Ülkemizde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve başarı hikâyeleriyle isimlerinden söz ettiren 11 Sivil Toplum Kuruluşu ve 2 öğretmen, Avrupa Birliği - Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Miltiadis Kyrkos tarafından organize edilen ‘’Türkiye’nin Sivil Alandaki Yüzleri: Faces of Turkey’’ temalı etkinlikte buluştu.

 

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının öneminin anlatıldığı etkinlik, Miltiadis Kyrkos’un konuşması ile başladı. Kyrkos konuşmasında Türk sivil toplumuna desteğin kesilmemesi gerektiği mesajının altını çizdi. Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Christos Stylianides'in konuşması ile devam eden açılış, davetli tüm STK temsilcilerinin konuşmalarıyla tamamlandı.

 

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı da aynı oturumda yaptığı konuşmada kısaca TEGV’i tanıtarak bugüne kadar binlerce gönüllümüz ile 2 buçuk milyonu aşkın çocuğa nitelikli eğitim desteği verdiğimizin altını çizdi ve böylesi önemli bir uluslararası platformda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. STK’lar, Avrupa Parlamentosu binasının en işlek noktasında ayrılan alanda tanıtıcı bir sergi düzenledi.

 

1995 yılından bu yana çocuklarımıza eğitimin gücünü, geleceği değiştirme cesaretini kazandıran TEGV’in standı, çocukların yaptığı sanat eserlerinin sunumuyla katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

Sergi, 11 Ocak'a kadar ziyaretçilerini ağırladı.

Haber : Merve GÜLMEZ

1547198043_soldan_sa__a___olcay___zer__sait_tosyal____ay__e___nan.jpg1547198048_sait_tosyal__.jpg1547198049_soldan_sa__a__sait_tosyal____miltiadis_kyrkos_ve_tc_br__ksel_b__y__kel__ili__i_1._m__ste__ar___engin_solako__lu-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 660 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim