• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİCARET BORSASINDAN TARİŞ BAŞKANI AYDIN’A ZİYARET
16 Mart 2020 Pazartesi 17:04

TİCARET BORSASINDAN TARİŞ BAŞKANI AYDIN’A ZİYARET

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ile Meclis Üyesi Mustafa Akdam Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ile Meclis Üyesi Mustafa Akdam  Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Aydın’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Aydın Ticaret Borsası çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Çondur sözlerinin devamında, pamukta lisanslı depoculuk sisteminin hızla yaygınlaştırılması ve bu amaçla  desteklerin geliştirilerek sürdürülmesine dikkat çekti.  Tamamı üreticilerden oluşan Tariş, Çukobirlik, Antbirlik gibi tarım satış kooperatiflerinin lisanslı depoculuk desteklerinden yararlanması sağlanmalıdır. Üreticilerin çırçırlama hizmeti için ödedikleri %18 KDV, %1’e düşürülmelidir. Ürünlerini lisans depolarda saklayacak üreticiler için Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) de, müstahsil makbuzlarının yanı sıra desteklemeye esas belge sayılmalıdır. Analiz desteği verilerek, çırçır işletmelerinin de lisanslı depoculuğa katılması sağlanmalıdır. Çırçır ve prese işletmeleri günümüz ihtiyaçları doğrultusunda yenilenmelidir. İfadelerini kullandı.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Aydın Ticaret Borsası heyetine ziyaretleri için teşekkürler ederek, stratejik ürün olan pamuk ile ilgili birlikte çalışmalarının önemini vurguladı.

img-20200313-wa0058.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim