• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ticaret İl Müdürlüğü Aralık Çalışması Açıklandı
10 Ocak 2017 Salı 12:46

Ticaret İl Müdürlüğü Aralık Çalışması Açıklandı

Aydın Ticaret İl Müdürlüğünce Aralık ayı içerisinde yapılan çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.

          Aydın Ticaret İl Müdürlüğünce Aralık ayı içerisinde yapılan çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.

A. Kooperatif ve Hal kayıt İşlemleri :

      a) 5 adet Kooperatif Anasözleşme değişikliği işlemi yapılmıştır.

      b) Hal Kayıt Sistemine 3 bildirimci kaydedilmiştir

B. Tüketici Şikâyetlerinin Değerlendirilmesi:

Aydın İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikâyetleri; 6502 ve (Mülga) 4077 ve Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bakanlığımızca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılmaktadır. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer İl veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanmaktadır.

Ay içerisinde İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 34 adettir. Bu şikâyetlerin 5’i  çeşitli bankacılık hizmetleri, 23’ü ayıplı mal ve hizmetler ( on bir adet cep telefonu, beş adet otomotiv “3’ü tamir, 2’si ÖTV farkı ve 1’i kasko farkı”, üç adet bilgisayar, iki adet mobilya ve birer adet halı ve kargo), beş adet İşyeri Dışında Kurulan Sözleşme ve bir adet Paket-Tur Tatil Sözleşmesinden  oluşmuştur.        

 Aydın İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca ay içinde 08.12.2015 ve 23.12.2015 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapılmıştır. Söz konusu toplantılarda 9’u tüketici lehine, 5’i tüketici aleyhine ve 8’i bilirkişi ataması olmak üzere toplam 22 adet İl Hakem Heyeti kararı alınmıştır.

C. Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları:

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında İlimiz Efeler İlçesinde 10 işyerinde 55 üründe denetim yapılmıştır.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim