• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TKDK’ DAN 1,2 MİLYAR TL HİBE DESTEĞİ
16 Mayıs 2020 Cumartesi 18:53

TKDK’ DAN 1,2 MİLYAR TL HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle IPARD II programı 9. Çağrı ilanına çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle IPARD II programı 9. Çağrı ilanına çıktı.

TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt ‘’Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan Dokuzuncu Çağrı İlanı için destek bütçesi 158 Milyon Avro yani yaklaşık 1,2 Milyar TL dir. Bu çağrı döneminde Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirlerinden başvurular kabul edilecektir.’’ dedi.

ÇİFTLİK FAALİYETLERİ VE İŞ GELİŞTİRME ANA SEKTÖRÜNDE %55-%65 ARASINDA HİBE DESTEĞİ

Kırsal alanda gerçekleştirilecek olan yatırımlarda; bitkisel üretim için, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve işleme, süs bitkisi - mantar misel - fide fidan yetiştiriciliğine, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi faaliyetlerine, zeytin ve zeytin mamulleri (zeytinyağı), meyve sebze işleme, kurutulmuş sebze ve meyve imalatı, bakliyat işleme gibi birçok katma değerli ürün işletmelerine, zanaatkarlık işletmelerine (el sanatlarına), yeme içme ve konaklama tesislerine,  su ürünleri yetiştiriciliğine, makine parkları ve yenilebilir enerji yatırımlarına  % 55 - 65 oranında destek verileceğini ve bu yatırımlar için de 54 Milyon Avro toplam bütçe tahsis edildiğini belirtti.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE  %50-%70 ARASINDA HİBE DESTEĞİ

Bu çağrı ilanı kapsamında aynı zamanda hayvancılık sektörü için; büyükbaş veya küçükbaş süt üreten tarımsal işletmeler ile et besi tesislerinin kurulumu, hindi veya kaz tesisi kurulumu yatırımları ayrıca, kapasite artırımı yapmadan kanatlı eti veya yumurta üreten mevcut tarımsal işletmelerin modernizasyon yatırımlarına % 50 - 70 oranında destek sağlanacak olup, bu yatırımlar için ayrılan toplam bütçenin 104 Milyon Avro olduğu bilgisini paylaştı.

HAYDİ AYDIN ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI

IPARD II programı 9. Çağrı ilanı ile ilgili tüm girişimcileri Aydın’a yatırım yapmaya davet eden Bozkurt, başvuru tarihlerine dikkat çekerek başvuruların her iki ana tedbir için 1 Haziran da başladığını, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) tedbiri için 26.06.2020, saat 18:00 de başvuru süresinin sona ereceğini, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbiri için 03.07.2020 saat 18:00 de başvuru süresinin sona ereceğini belirtti. Başvurular hakkında detaylı bilgilere ve başvuru kurallarını içeren başvuru çağrı rehberlerine kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabileceğini söyleyerek yeni çağrı döneminin yatırımcılarımıza, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

cats-005.jpg

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim