• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOYOTA C-HR AYDIN’DA TESLİM EDİLDİ
18 Kasım 2016 Cuma 19:06

TOYOTA C-HR AYDIN’DA TESLİM EDİLDİ

Toyota’nın tüm dünyada merak ve heyecan içinde beklenen modeli C-HR, bazı Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak Türkiye’deki ilk kullanıcılarına da teslim edildi.

Toyota’nın tüm dünyada merak ve heyecan içinde beklenen modeli C-HR, bazı Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak Türkiye’deki ilk kullanıcılarına da teslim edildi. Türkiye’de üretilen Toyota C-HR’ı ilk sahiplerine ulaştırmak içinTürkiye’deki tüm Toyota Plazalarda olduğu gibi Aydın Toyota Plaza Parmaksızlar’da da bir tören düzenlendi. Henüz tasarım aşamasındayken bile, Toyota C-HR için sıraya giren otomobil tutkunları, yeni otomobillerini ilk gördüklerinde hayranlıklarını gizleyemediler. Eşsiz tasarımı, donanım ve teknolojik özelliklerinin yanında Toyota’nın yeni dizayn anlayışının da ilk ipuçlarını veren C-HR’ın koltuğuna oturan Erkan Yılmaz, Özlem Erel ve Metin Bilgü bu üstün otomobilin Aydın’daki ilk sahipleri oldu.

Toyota C-HR’ın ilk teslimatı için Aydın Toyota Plaza Parmaksızlar’da düzenlenen törende bir konuşma yapan Aydın Toyota Plaza Parmaksızlar Satış Müdürü Özden Toker, uzun zamandır bu anı beklediklerini belirterek “Hem bizler, hem de müşterilerimiz büyük heyecan ve mutluluk yaşıyoruz. Toyota’nın hedefi Türkiye halkı için de en iyi otomobilleri üretmek ve markamızı Türkiye’nin en sevilen markası yapmaktır. Toyota C-HR ile yükselen bu hedefte kilit rol oynayacağına inanıyorum. Üstelik Toyota C-HR’ın Türkiye’de üretiliyor olması bize çok büyük bir mutluluk ve gurur veriyor” dedi.

Toyota C-HR’ın Aydın’daki ilk sahibi olan Erkan Yılmaz, Metin Bilgü ve Özlem Erel de, tasarımı, konforu, teknolojisi ve sürüş keyfi ile bilinen Toyota kalitesini yaşayacak olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Toyota C-HR’ın hayran bırakan stili çok etkileyici. Böyle bir otomobile sahip olduğum için çok mutluyum. Tüm özellikleriyle mükemmel bir otomobil olan Toyota C-HR’ı kullanmak gerçekten büyük bir ayrıcalıkmış” şeklinde konuştu.

Crossover Segmentinde Yepyeni Bir Tasarım

Hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu buluşturan C-HR, Toyota’nın yeni nesil Keen Look tasarım yaklaşımının daha da gelişmiş halini yansıtıyor. Toyota C-HR’ın dinamik yapısında ön tasarımında olduğu gibi arka bölümde de sert ve köşeli hatlara yer veriliyor. Arka cam ve stopların bir kısmı ile birlikte açılan bagaj kapağının ardında ise 5 kişinin bagajını alacak geniş bir alan bulunuyor.

Yüksek malzeme kalitesiyle etkileyici bir iç tasarım

Toyota ‘Sensual Tech’ adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknoloji, fonksiyonellik ve görsel şöleni Toyota C-HR’da bir araya getiriyor. Sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kabin karşılıyor. Sınıfının en iyi kalite algısını (SQ-Sensory Quality) hedefleyen Toyota C-HR’ın premium kokpit mimarisi yüksek kalite algısını karakteristik özellikleriyle öne çıkarıyor. Dış gövdede kullanılan elmas tasarımı; kapı döşemelerinde, tavan döşemesinde, JBL marka hoparlör kapaklarında ve analog göstergelerin ibresinde de kullanılıyor.

Toyota C-HR’da son derece zengin bir ekipman seviyesi sunuluyor. En üst donanım seviyelerinde; ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış yan ve arka camlar, yarı parçalı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve çift renkli gövde gibi özellikler bulunuyor.

Çok Gelişmiş Motorlar

Toyota C-HR bir önceliği de sürüş keyfi ile yakıt ekonomisini buluşturan yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara veriyor. 1,2 litrelik turbo benzinli motor yüksek yakıt verimliliği vaat ederken hibrit versiyonu ise yakıt verimliliğine yeni bir boyut kazandırıyor ve son derece sessiz ve sarsıntısız bir sürüşün önünü açıyor.

1,2 litrelik turbo benzinli motor 116 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. 100 km’de ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama 134 gr/km CO2 salınım değeriyle çevreci ve tutumlu bir yapı vaat ediyor.

122 HP güç üreten yeni hibrit motor 1.8 litre VVT-i motora sahip. Toyota’nın gelişmiş hibrit güç ünitesi, sadece daha yüksek bir verimlilik seviyesi sunmakla kalmıyor aynı zamanda çok daha etkin bir performans sağlıyor. Yapılan optimizasyonlar sayesinde termal verimliliği yüzde 40 iyileştirilen (benzinli bir motor için dünyanın en iyi değeri) motorla Toyota C-HR 3,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketirken 86 gr/km ortalama CO2emisyon salınımı gerçekleştiriyor.

Lansmana Özel Fiyatlar

Toyota C-HR’ın 1,2 litrelik turbo benzinli motor versiyonu 83 bin 850 TL’den, 1,8 litre VVT-i yeni hibrit motora sahip versiyonu ise 98 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlar ile Türkiye’deki tüm Toyota plazalarda yeni sahiplerini bekliyor.

AydınÖzel

1479467446_chr_teslimat_ayd__n_1.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim