• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRMOB Üyeleri e-imza Kolaylığından Faydalanacak
15 Ocak 2019 Salı 17:33

TÜRMOB Üyeleri e-imza Kolaylığından Faydalanacak

TÜRMOB, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN ile iş birliği yaptı. TÜRMOB üyeleri, elektronik ortamdaki işlemlerini TÜRMOB e-imza ile gerçekleştirecek.

TÜRMOB, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN ile iş birliği yaptı. TÜRMOB üyeleri, elektronik ortamdaki işlemlerini TÜRMOB e-imza ile gerçekleştirecek.

 

15.01.2019

 

Elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN ile Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), e-imza konusunda iş birliği yaptı. Yapılan iş birliğiyle TÜRMOB çatısı altında bulunan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler işlemlerini TÜRMOB e-imza ile gerçekleştirecek.

 

E-imza dijital dünya ile kurumlar arasındaki köprü işlevi görüyor

 

İş birliği hakkında bilgi veren E-GÜVEN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Teknolojinin ekonomiye, topluma ve bireylere sağladığı faydanın her geçen gün arttığı dijital bir çağda yaşıyoruz. Dijital dönüşümün merkezinde yer alan e-imza, kurumlar ve dijital dünya arasında köprü görevi görüyor. E-imza, ıslak imzanın kullanımı sırasında yaşanan zaman kayıplarını ve giderleri azaltıyor. Ayrıca işlemlerin verimli, güvenli, kolay ve hızlı yapılabilmesini mümkün kılıyor. TÜRMOB ile yaptığımız fayda odaklı iş birliğinin üye üretkenliğini artıracağını düşünüyoruz. Bu iş birliğini ülkemizde e-imza kullanımının yaygınlaşması kapsamında önemli bir gelişme olarak görüyoruz.” dedi.

 

2020 yılında tüm işlemler elektronik ortamda yapılacak

 

Tüm işlemlerin dijital ortama aktarıldığı bir süreçten geçildiğine dikkat çeken TÜRMOB Genel Başkanı A. Masis Yontan ise iş birliği hakkında “Teknolojik gelişmeleri benimseyerek, mesleki hizmetlerinde kullanan muhasebeci ve mali müşavirler teknolojide gelişimin öncülüğünü yapmaktalar. İşletme defterleri e-defter ve e-faturaya geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejisine göre, 2020 yılında tüm kurum ve kuruluşlar, iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapacaklar. Biz de bu iş birliği ile teknolojiye uyumumuzu geliştirerek hizmet verimliliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. E-GÜVEN ile yaptığımız iş birliği ile üye meslektaşlarımızın hizmet sunumlarını ve iş yapış yöntemlerini kolaylaştırmayı, hızlandırmayı ve aynı zamanda daha güvenilir hizmet sunmaları sağlayarak zamandan tasarruf etmeyi amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

E-GÜVEN hakkında:

 

E-GÜVEN, 2003 yılında kurulan Türkiye’nin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısıdır. Bireylere ve kurumlara bilgi güvenliği ve elektronik imza konusunda pazar lideri olan çözümler sunar. Kurumlara özel projeler geliştirmenin yanı sıra gelişen teknolojiye uygun kullanıcı dostu ürün ve hizmetler üzerinde de çalışmaktadır.

 

TÜRMOB hakkında:

 

Türkiye’de serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yasal temsilcisi olan TÜRMOB ülke genelinde 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir odasında ülke genelinde 107 bin 137 serbest muhasebeci mali müşavir ve 4 bin 792 yeminli mali müşavir olmak üzere toplam 111 bin 929 meslek mensubu ile hizmet vermektedir. TÜRMOB, başta Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu IFAC olmak üzere uluslararası alanda da muhasebe ve denetim meslek örgütlerinin karar mekanizmalarında görev almaktadır.

 

Haber : Helin ÖDEN

1547543766_e_g__ven_y__netim_kurulu_ba__kan___faruk_eczac__ba_____ve_t__rmob_genel_ba__kan___a._masis_yontan.jpg1547543784_eguven_turmob_isbirligi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim