• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜLKEN: KOBİLERE NEFES, EKONOMİYE CANLILIK
02 Aralık 2016 Cuma 20:58

ÜLKEN: KOBİLERE NEFES, EKONOMİYE CANLILIK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ticaret Odası üyelerinin sırtındaki faiz yükünü azaltmak amacıyla Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank ile bir araya gelerek devrim niteliğinde bir protokole imza attı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ticaret Odası üyelerinin sırtındaki faiz yükünü azaltmak amacıyla Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank ile bir araya gelerek devrim niteliğinde bir protokole imza attı.

Bugün Çankaya Köşkü’nde Başbakan Sayın Binali YILDIRIM, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank temsilcilerinin katıldığı lansman sonrası imzalar atıldı ve Ticaret Odası üyelerinin yüksek faiz yükünü hafifletecek 5 Milyar Liralık “Nefes Kredisi”ni 80 bin KOBİ’nin kullanımına sundu.

Böylece Nefes Kredisi ile Üyelerimiz önümüzdeki haftadan itibaren Ziraat Bankası ve Denizbank’tan aylık %0,83 yıllık %9,90 ile 12 ay eşit taksitli kredi kullanabilecek. Teminat ihtiyacının %85’ini de Hazine Desteği ile Kredi Garanti Fonu sağlayacak.

Lansmanda konuşan Odalar Birliği Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, “Reel sektör ve finans sektörü bir araya gelerek piyasaların tedirginlik yaşadığı bu günlerde Devletimizin de desteği ile yapılmayanı yaptık ve üyelerimize umut olduk. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazandı. Türkiye, her zaman hedeflerine ulaştı. Biz yine en iyi bildiğimiz işi yapacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, biz kazanacağız, çalışanlarımız kazanacak, Türkiye kazanacak. Bu masadaki güç birliği oldukça, birçok başarıya imza atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürülmesi politikasına böylesine bir destek verdiğimiz için de çok mutluyuz, imza töreninin burada Sayın Başbakanımızın himayelerinde atılıyor olması Devletimizin KOBİ’lere verdiği önemi açıkça göstermektedir. Proje ortaklarımız Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu’na çok teşekkür ediyorum. Projemize maddi manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımıza, Başbakan Yardımcımız Mehmet ŞİMŞEK ve Bakanımız Bülent TÜFENKCİ’ye şükranlarımızı sunuyorum. Tüm milletimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olsun, nicelerine vesile olsun diyorum” dedi.

 

Kredi anlaşmasının ardından konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, “Üyelerimize maalesef kanun gereği kendi kaynaklarımızdan nakit kredi kullandıramamaktayız. Odamızın bundan önce yerel düzeyde yapmış olduğu iyi niyetli banka anlaşmaları ise geniş kapsamlı olmaktan uzak ve uzun vadede Odamızın menfaatlerine uygun değildi. Fakat bugün Birliğimiz ve finans sektörü temsilcileri ile yaptığımız protokolle üyelerimiz çok daha uygun faizlerle çok daha uygun kredi imkânına sahip olmuştur. TOBB öncülüğünde Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası işbirliğinde KOBİ’lere mevduat karşılığı 5 milyar TL’ye kadar verilecek kredinin iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını düşünüyorum. Aydın Ticaret Odası’nın ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’ne en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduğunu da ifade eden Başkan ÜLKEN, “Aylık 0,83’lük faiz oranıyla üyelerimizin kullanımına sunduğumuz kredinin KOBİ’lerimize ve Aydın iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizin son dönemde yaptığı ekonomik iyileştirmeler 15 Temmuzun reel sektörde açtığı yaralara merhem olmaktadır, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, dedi.    

AydınÖzel

unnamed-(19)-004.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim