• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Vasiyetini Bile Hazırlayan Jafarov Bakü'ye Hayat Dolu Döndü​
12 Kasım 2018 Pazartesi 17:19

​Vasiyetini Bile Hazırlayan Jafarov Bakü'ye Hayat Dolu Döndü​

42 yaşındaki Bakülü Mubariz Jafarov’da 3 ay önce şiddetli kaşıntı başladı. İki hafta içinde kaşıntılar arttı ve beraberinde sarılık da oluştu. Azerbaycan’da gittiği doktorların her biri birbirinden farklı tanılar koyduğundan ne yapacağını bilemedi.

42 yaşındaki Bakülü Mubariz Jafarov’da 3 ay önce şiddetli kaşıntı başladı. İki hafta içinde kaşıntılar arttı ve beraberinde sarılık da oluştu. Azerbaycan’da gittiği doktorların her biri birbirinden farklı tanılar koyduğundan ne yapacağını bilemedi. Yapılan detaylı tetkikler sonucunda Klatskin tümörü olduğunu öğrenen Jafarov, çok riskli bir ameliyat olduğunu biliyordu. Bakü’deki doktorlar ameliyatı yapmak istemediler. Sıkıntılarından haberdar olan ve daha önce Antalya’da tedavi gören bir tanıdığı derhal Memorial Antalya Hastanesi’ne başvurması gerektiğini, orada elbet bir çözüm bulunacağını söyledi. Mubariz Jafarov Prof. Dr. Alihan Gürkan’ın gerçekleştirdiği ameliyat ile tümöründen kurtuldu. Memleketine umutsuz geldiği Antalya’dan hayat dolu döndü.

 

Bakü’de ameliyatı yapamayacaklarını söylediler

Bakü’de yaşayan Mübariz Jafarov’da iki hafta içinde şiddetli kaşıntı ve sarılık şikayetleri görüldü. Kaşıntıların alerjiden olduğu söylendiği için, alerji tedavisi gördü fakat bir fayda görmedi. Sarılık da şikayetlere eklenince detaylı tetkikler yaptırdı. Sonucunda safra yollarında tümör olduğu anlaşıldı. Bakü’de gittiği doktorlar, çok riskli bir ameliyat olduğunu ve yapamayacaklarını söylediler. Antalya’da bu ameliyatı yapabilecek bir doktor olduğunu duyar duymaz Memorial Antalya Hastanesi’ne başvuran Jafarov zaman kaybetmeden Antalya’ya geldi. Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ardından da Prof. Dr. Alihan Gürkan ile görüşen Jafarov ameliyat olmaya karar verdi. Hayatta kalacağını hiç düşünmeyen Jafarov, gerçekleştirilen başarılı ameliyat sayesinde tümörden tamamen kurtuldu.

 

Alihan Hocamın sesi hala kulaklarımda çınlıyor

Geçirdiği ameliyatla tümörden kurtulan Mubariz Jafarov yaşadıkları hakkında şunları söyledi; “Ameliyata girerken hiçbir ümidim yoktu. Her şey buraya kadarmış dedim. Vasiyetimi bile hazırlamıştım ve aileme iletmiştim. Ameliyattan sonra narkozun etkisinden tam ayılamamış yatıyordum. Gözlerim kapalıydı ama sesleri duyabiliyordum. Alihan Hoca bacaklarımdan sıkıca tuttu ve bana “sende tümör yok artık, hepsini aldım. Evine kalkıp gidebilirsin” dedi. Sesi hala kulaklarımda… Buraya gelerek çok iyi bir karar verdim. İyileşme şansımın çok az olduğunu biliyordum. Doğru ellere kendimi emanet etmişim. Ülkeme, ailemin ve sevdiklerimin yanına sapasağlam döneceğim. Çok mutluyum.”

 

Kardeşime yeniden can verdiler

Kardeşi Parviz Jafarov yaşadıkları süreç ile ilgili; “Kardeşimde aniden başlayan kaşıntılar nedeniyle gitmediğimiz doktor kalmadı. Alerji tanısı kondu ve ona göre ilaçlar kullandı ama şikayetler giderek arttı. Sarılık da olunca ekstra testler yaptırdık ve Klatskin tümörü çıktı. Bakü’de bu ameliyatı yaptırmamız çok riskliydi. Doktorların kendileri de yapmak istemediler. Tanıdığımız sayesinde Memorial Antalya Hastanesi’ne sonuçlarımızı gönderdik. Prof. Dr. Mustafa Özdoğan hemen gelmemiz gerektiğini söyledi. Kardeşime yeniden can verdiler. O kadar minnettarım ki…” diye iletti.

 

Ameliyat edilemez tümörü sorunsuz çıkarabildik

Hastamızın Klatskin tümörü denilen, karaciğerin her iki tarafından gelen safra yollarının birleştiği yerde bir tümörü vardı. Bu tümörler genellikle safra yolunun karaciğere giden damarlarına sıçradığından, tanı konulduğu evrede ameliyat edilemez durumdadır. Bizim hastamızda sol tarafa giden damarların hepsine ve sağ taraftaki iki damardan bir tanesine sıçramıştı. Bir damara dokunmamıştı çünkü hastamızın anatomik bir farklılığı vardı. Yüzde %10-15 kişide görülen, karaciğerin sağına denk gelen damar başka bir damardan kaynaklanıyordu. Bu durum hastanın şansı oldu. Bu sayede biz o damarı koruyabildik. Diğer damarın duvarından tümörü kesip çıkardık ve orayı onardık. Böylece ameliyat edilemez olan bu tümörü ameliyat edilebilir hale getirdik. Sınırları tamamen temizlediğimiz için hastamızın sağlıklı yaşam süresini uzattığımıza inanıyorum.

Haber : Merve GÜLMEZ

ffdg.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim