• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VBKY’ye Ankara Kitap Fuarı’nda Yoğun İlgi
18 Şubat 2019 Pazartesi 16:21

VBKY’ye Ankara Kitap Fuarı’nda Yoğun İlgi

Ankara Kitap Fuarı’na ilk kez katılan VakıfBank Kültür Yayınları’nın standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Ankara Kitap Fuarı’na ilk kez katılan VakıfBank Kültür Yayınları’nın standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Okur tarafından en çok tercih edilen kitaplar arasında ise “Tolstoy Gandhi Mektuplaşmaları”, Simone Weil’in “Kişi ve Kutsal”ı, Melville‘in “Veranda Öyküleri”, Balzac’ın “Çalışanın Fizyolojisi” ve Fitzgerald’ın “Caz Çağı Öyküleri” yer alıyor.

 

 

Yepyeni başucu kaynakları, dünya edebiyatının seçkin örnekleri ve kültürel değeri yüksek akademik çalışmalarla kitapseverlerin karşısına çıkan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), 13’üncü Ankara Kitap Fuarı’nda okurla buluşuyor. 24 Şubat’a kadar ATO Congresium’da devam edecek fuarda kitapseverlerin karşısına çıkan VBKY’nin asma kattaki D-1 standı Ankaralılardan yoğun ilgi görüyor.

Balzac’ın eseri ilk kez yayımlandı

VBKY’nin ilk kez fuarda yayımladığı kitapların yanı sıra ABD’li yazar Herman Melville’in okura periler diyarına yolculuk yaptıran ve efsunlu adalarda dolaştıran “Veranda Öyküleri” ile dünya edebiyatının köşe taşlarından Balzac’ın Türkiye’de ilk kez yayımlanan eseri “Çalışanın Fizyolojisi” kitapseverlerin en çok tercih ettiği yayınlar arasında sıralanıyor.

Tolstoy ile Gandhi’nin mektupları

Fuarda ayrıca; Fransız filozof Simone Weil’in hak kavramını odağına aldığı felsefik denemesi “Kişi ve Kutsal”, F. Scott Fitzgerald’ın 2008’de beyazperdeye taşınan, üç dalda Oscar ödülü kazanan ‘Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi’ adlı öyküsünün de yer aldığı “Caz Çağı Öyküleri”, yaşadıkları çağa damgasını vuran iki düşünce adamının yazışmalarını içeren, Türkçe olarak da ilk kez yayımlanan “Tolstoy Gandhi Mektuplaşmaları” yine okurun büyük beğenisini kazanıyor.

RESİM ALTI: VBKY’nin fuar standını ziyaret edenler arasında Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay da bulunuyor.

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) hakkında

Milli sanat yaşamımızı evrensel açıdan zenginleştirmek, kültürel değerlerimizi de yaygınlaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla yayın hayatına başlayan VakıfBank Kültür Yayınları, vakıf kültürünün bugünkü emanetçisi olarak nesillerdir büyük, güçlü ve köklü bir aile olarak yoluna devam eden VakıfBank bünyesinde 2018 yılında kuruldu. “Ve Benzersiz Kitap” ilkesiyle hareket eden VBKY, kitapseverlere beşeri bilimler ile klasikler ağırlıklı altyapısı güçlü ve edebi eserler sunuyor.

 

Haber : Helin ÖDEN

1550492578_fuarda_en___ok_tercih_edilen_kitaplar_3.jpg1550492579_fuarda_en___ok_tercih_edilen_kitaplar_1.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 734 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim