• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VERİ İHLALLERİNDE FİNANS SEKTÖRÜ %40 DAHA FAZLA BEDEL ÖDÜYOR!
23 Ekim 2018 Salı 12:02

VERİ İHLALLERİNDE FİNANS SEKTÖRÜ %40 DAHA FAZLA BEDEL ÖDÜYOR!

CISO’LARIN %78,8’İNE GÖRE IT EKİPLERİ YETERSİZFİNANS ŞİRKETLERİ 300 KATDAHA FAZLA SALDIRIYA UĞRUYOR2018’de siber saldırganların en çok hedeflediği sektörlerden biri olan finans sektörü, bir veri sızıntısı yaşandığında diğer sektörlere göre %40 daha fazla

CISO’LARIN %78,8’İNE GÖRE IT EKİPLERİ YETERSİZ

 

 

FİNANS ŞİRKETLERİ 300 KAT

DAHA FAZLA SALDIRIYA UĞRUYOR

 

 

2018’de siber saldırganların en çok hedeflediği sektörlerden biri olan finans sektörü, bir veri sızıntısı yaşandığında diğer sektörlere göre %40 daha fazla bedel ödüyor. Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs’ün güncel araştırmasıyla ortaya çıkan veriler, finans sektöründeki şirketlerin diğer sektörlere oranla 300 kat daha fazla hedeflenmesine rağmen şirketlerdeki eksikliklerin giderilemediğini de gösteriyor.

 

 

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün yeni araştırması, finans sektörünün diğer sektörlere göre 300 kat daha fazla siber saldırıya uğradığını ortaya koyuyor. Bu nedenle para ve itibar kaybına uğrayan finans şirketlerindeki eksikliklere dikkat çeken Bitdefender Antivirüs araştırmacıları, bu şirketlerdeki yetkin çalışan, bilinç ve bütçe yoksunluğunun sorunları büyüttüğünü vurguluyor.

 

Finans Sektöründe Durum Vahim!

 

Bitdefender Antivirüs’ün yeni araştırmasına göre CISO’ların %45’i, ekiplerinin siber saldırıları ancak 1 ile 6 gün içerisinde tespit edebileceğini düşünüyor ve özellikle sağlık ve finans sektörlerinde bu sürenin uzaması, hem şirket gelirlerini hem de tüketici güvenini önemli ölçüde azaltıyor. Bulgular, finans şirketlerinin yarısından çoğunun ileri düzey saldırılar veya kötü niyetli yazılımlar ile karşılaşmasına rağmen halen IT bütçelerini artırmadığına işaret ediyor. Araştırmaya göre CISO’ların sadece %35,6’sı şirketlerinin siber güvenliğe ayırdığı bütçelerin kabul edilebilir olduğuna inanıyor.

 

CISO’lar IT Ekiplerini Yetersiz Buluyor

 

Araştırma, şirketlerin siber güvenlik seviyelerini güçlendirmesine engel olan temel eksikliklere de ışık tutuyor. Sonuçlar; %48,3 ile öngörü, %36,4 ile görünürlük, %34,7 ile altyapı bilgisi, %27,1 ile yetenekli personel, %25,4 ile bütçe, %16,1 ile ise yedekleme ve tüm cihazlardaki erişim yetkilerini kontrol etme gibi eksikliklerin veri sızıntılarından kaynaklanan hasarı artırdığını ortaya koyuyor. Bulgulara göre global anlamda sorun yaratan beceri eksikliği, CISO’ların önlem alma veya sorunu çözme aşamalarında kafalarındaki ideal planı uygulayamamalarına sebep olurken, IT ekiplerinin becerilerinin yetersiz olduğu görüşünü paylaşan CISO’ların oranının %78,8 olduğu görülüyor.

 

Güvenlik ihlali tespitinin yapılmasını imkansızlaştıran faktörler, %44,9 ile çalışanlar, %39,8 ile uygun güvenlik araçları, %35,6 ile bütçe, %31,4 ile bilgi, %24,6 ile görünürlük ve %12,7 ile zaman olarak şirketlerin karşısına çıkıyor. CISO’ların sadece %11’i ihlal tespitini engelleyen bir faktörle karşılaşmadıklarını dile getiriyor.

 

Uç Nokta Koruması Saldırılara Karşı En Etkili Çözüm

 

Gelişmiş saldırılara karşı en iyi savunma yöntemleri sorulduğunda, CISO’ların %68’i yeni nesil uç nokta koruma çözümlerinin öncelikli rol oynadığını belirtiyor. %46,4 ile güvenlik denetlemeleri, %41,5 ile kötü niyetli yazılımlara karşı programlar ve geleneksel uç nokta çözümleri, %24,6 ile katmanlı güvenlik, %22,9 ile kayıt takibi ve %22 ile siber güvenlik eğitimleri araştırmada belirtilen diğer ana savunma metotlarını oluşturuyor.

 

Görüşülen şirketler arasında %70,3’ünün vaka soruşturması ve adli takip için ayrılmış bir IT bütçesi bulunurken, şirketlerin %89,8’i saldırı sonrası düzelmede zamanın anahtar değişken olduğuna inanıyor. Ağ güvenliğini sağlamak için CISO’ların stratejilerini ve kurallarını güncel tehdit yüzeyine uyacak şekilde seçebilmesi gerekiyor. Aksi takdirde oluşan gelir kaybı dışında kullanıcı verilerini koruyamadıkları nedeniyle ortaya çıkan faturalar da şirketleri oldukça zor durumda bırakıyor. Öyle ki finans sektöründeki şirketler, veri ihlalleri sonrasında diğer sektörlere göre ortalama %40 daha fazla bedel ödüyor.

 


Laykon Bilişim ve Bitdefender Hakkında:

2016 yılının 3. çeyreğinden itibaren Bitdefender’in Türkiye Distribütörü olarak hizmet veren Laykon Bilişim, bilişim güvenliği alanında profesyonel ürün ve çözümleri ile çözüm ortaklarına satış ve destek veren bir teknoloji firmasıdır. Aynı zamanda 2018 yılı itibari ile lider güvenlik duvarı ve UTM sağlayıcısı WatchGuard ile felaket kurtarma ve iş sürekliliği alanında faaliyet gösteren Clonera’nın distribütörlüğünü üstlenen Laykon Bilişim, bilişim sektöründe 10 yılı aşkın süredir müşteri sadakati ve bayi kanalı yapılanması çalışmalarında bulunmuş uzman kadrosu ile güvenlik ve iş sürekliliği çözümleri tarafında kullanıcılarına yeni teknolojileri götürmeye devam etmektedir.

 

Bitdefender, 100’den fazla ülkeye değer katan anlaşmalar, distribütörler ve satış ortakları üzerinden çözümler sağlayan global bir güvenlik teknolojisi şirketidir. 2001 yılından bu yana, ödüllendirilen kurumsal ve bireysel bilişim güvenliği çözümleri üreten Bitdefender, sanallaştırma ve bulut teknolojisi alanında liderlik eden bir güvenlik sağlayıcısıdır.

Haber : Merve GÜLMEZ

1540277412_bitdefender_avatar.jpg1540277903_finans_s__irketleri_300_kat_daha_fazla_sald__r__ya_ug__ruyor__1_.jpg1540277905_finans_s__irketleri_300_kat_daha_fazla_sald__r__ya_ug__ruyor__3_.jpg1540277910_finans_s__irketleri_300_kat_daha_fazla_sald__r__ya_ug__ruyor__2_.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim