• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vestel’e Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Verimlilik Ödülü
26 Aralık 2018 Çarşamba 11:29

Vestel’e Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Verimlilik Ödülü

Vestel ‘Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci’ çalışması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri’nde birincilik ödülü kazandı.

Vestel ‘Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci’ çalışması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri’nde birincilik ödülü kazandı.

 

Vestel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri’nde Büyük İşletme Ar-Ge Kategorisi’nde ‘Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci’ çalışması ile birincilik ödülü aldı. Ödüller, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla KOSGEB İdaresi Başkanlığı’nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Ödülü Vestel Beyaz Eşya Genel Müdür Yardımcısı ve Buzdolabı Fabrikaları Müdürü Osman Alkın, Bakan Mustafa Varank’ın elinden aldı.

 

Vestel’in ödül aldığı çalışma ile buzdolaplarında kullanılan ve farklı her bir boyuttaki ürün için ayrı ayrı tedarik edilen ana soğutucu elemanı evaporatörün temel yapısı değiştirilerek soğutma çevrimi buna uygun şekilde yeniden tasarlandı. Bu sayede tek tip bir boru tedariği ile farklı boyutlardaki ürünlerin evaporatörlerine, robotik uygulamaların da desteğiyle daha verimli, daha kaliteli ve üretilebilirlik niteliği kazandırıldı.

 

Uygulamanın yapıldığı robotik sistem tüm modelleri otomatik olarak tanıyor. Kalıp değişiminden üretim işlemine, boru boy ve bant miktarı yazılmış olan bir yapay zeka programıyla yönetiliyor. Arka planda çalışan program robotun tüm hareketlerini modele göre 3 boyutlu uzay ortamında otomatik olarak belirliyor. El değmeden, sıfır hata ile kullanılan robotik sistem ve yazılım dünyada ilk olarak yapılmış ve başvurulan patent süreci de devam ediyor. Artık makineleri Vestel tasarlıyor, imal ediyor, programlıyor ve kurulumlarını yapıyor. Dünyada ilk olan bu yöntem, ürünlerin maliyeti anlamında rekabette çok daha avantajlı bir konuma çıkmasını sağlıyor. Ayrıca Vestel’de Endüstri 4.0 uygulamalarıyla üretim süreçlerinde hem verimlilik sağlanıyor hem de Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde sürdürülebilirlik sağlanıyor.

 

Editöre not:

Evapatör Nedir?

Evaporatör, diğer adı ile buharlaştıcı, soğutma sisteminde, soğutucu akışkanın sıvı olarak girip buharlaşarak gaz olarak çıktığı bölümdür. Soğutucu, evaporatör içerisine girince ısıyı soğutur ve ısıyı ortamdan absorbe ederken de kaynamaya başlar ve buharlaşır. Bu işlemde evaporatör, tüm sistemin genel amacını (soğutma) gerçekleştirir.

Haber : Helin ÖDEN

1545808489_d__l_t__reni.jpg1545808512_vestelcity.jpg1545808492_vestel___irketler_grubu___cra_kurulu_ba__kan___turan_erdo__an.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim