• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yavaşoğlu Kuyumculuk Sahibi Mehmet YAVAŞOĞLU Röportajı
10 Aralık 2016 Cumartesi 18:37

Yavaşoğlu Kuyumculuk Sahibi Mehmet YAVAŞOĞLU Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Yavaşoğlu Kuyumculuk Sahibi Mehmet YAVAŞOĞLU ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Yavaşoğlu Kuyumculuk Sahibi Mehmet YAVAŞOĞLU ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Tırnaklarımızı Kazıyarak Geldik

1965 Aydın Çine doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Çine’de okudum. 1990 yılında bu mesleğe başladım. 90 yılından 26 yıldır bu işle uğraşıyorum. Geriye baktığımızda yapmadığımız bir iş kalmadı. Sıfırdan tırnaklarımızı kazıyarak geldik. Kahvecilikten tutunda, futbolculuk yaptım, değirmende çalıştım, zeytin toplama gibi her işi yaptım.

Osman ÇELİKKOL : Maddi sıkıntılarınız var mıydı ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Ustamın Sayesinde

Sıfırdan geldiğimi bütün camia bilir. Çine’de herkes tanır. Maddi imkanımız yoktu. Futbolculuk ve kahvecilik yapmamdan dolayı çevremiz çok oldu. Allah rahmet eylesin ustam Ahmet ZİREK sayesinde nur içinde yatsın. Elimden tuttu ve 2 ay eğitimle dükkan teslim etti. Daha sonra başladık.

Mehmet YAVAŞOĞLU : Durmak Yok Yola Devam

Kar payı ile sarraflıkta Allah nasip etti. Allah kendi mekanı açmamızı nasip eyledi. Şuanda da emeklilik de geldi. Nasipse yarın da emeklilik dilekçemi vereceğim. Ama tabi iş hayatına devam edeceğiz. Sonuçta 3 tane evladımız var. Büyüyorlar her geçen gün. Biri Makine Mühendisliği okuyor. Biri Liseye devam ediyor. En ufakları da ortaokulda şuan. Ne derler bilirsiniz durmak yok yola devam.

Osman ÇELİKKOL : Çine Madran Spor ile bir ilişkiniz var mı ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Genç, Amatör, Profesyonel Takımda Oynadım

85 yılına kadar Çine Madran Sporda futbol oynadım. O efsanevi takımda Allah rahmet eylesin başta Tuncay hocam, Ali İhsan AKÇAY onlar bize yer verdi. Küçük yaşta A takımında top koşturduk. Hem genç hem amatör hem de profesyonel takımda top oynadık. Genç yaşta kadrodaydık.

Mehmet YAVAŞOĞLU : 6 Kez Şampiyonluk Gördüm

85 yılında askere gittim. Askerde de yine aynı şekilde futbolcu olarak görev yaptım. İzmir Ege Ordugücünde askerliğimi bitirdim. Sonra Çine’ye geri döndüm. Transfer olaylarım vardı. Evin tek oğlu olmamdan dolayı rahmetli babam Çine’de bana kahvehane açıvermişti. Kahvecilik yaptım 90’a kadar. Bu esnada amatör olarak top oynadım. 2 sene Menderesspor’u şampiyon yaptık. 10 senelik futbol hayatımda 6 kez şampiyonluk gördüm. 

Osman ÇELİKKOL : Aydın spora transfer olayın oldu mu ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : 1 Defa Sarı Kart Gördüm

85-86 yıllarında öyle bir durum vardı. Yaklaşık 10 takım vardı. 90 yılında futbol hayatını bıraktık. 4 sene en az gol yiyen ve 5 yılda en centilmen futbolcu olarak seçildim. Hayatımda 1 defa sarı kart gördüm.

Osman ÇELİKKOL : Muslera gibi kalecilik yapıyordunuz o zaman ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Nasıl Kaleci Olduğumu Benden Daha İyi Bilirler

Bunu gidip Çine’ye sorman lazım. Çine’ye gidip 30 yaş üstüne gidip sorsan beni tanırlar. Sorabilirsin onlara nasıl bir kaleci olduğumu. Benden daha iyi bilirler nasıl bir kaleci olduğumu. Ne zaman gitsem abilerim, amcalarım sağ olsunlar övgü ile bahsederler benden.

Mehmet YAVAŞOĞLU : Ben Yok Biz Var

Bundan 3 sene önce Çine Madran Sporumuzu biz ekip olarak ele aldık. O zaman Bal ligindeydi. Bir hedefimiz vardı. Şampiyon yaptık takımımızı. ‘’Ben yok biz var’’ en büyük sloganımdır zaten. Herşeyi ben bilemem biz biliriz. Tek başımıza bir hiçiz ama hep beraber her şeyiz. Yaklaşık 10 kadar kardeşimle beraber bende abileri olarak yanındaydım. Hep beraber çalışarak takımımızı şampiyon yaptık.

Mehmet YAVAŞOĞLU : İyi Bir Yerde Bitireceğini İnanıyorum

Bir de gururlandığım bir olay var şöyle nasip oldu; o efsanevi takımdan futbolcu olarak oynayıp sonra eski futbolcusu olarak yönetimde bulunarak şampiyonluk alan tek kişi oldum. Bize nasip oldu. Daha sonra bizler çekildik işimizin başına geçtik. Şuanda takımın gidişatı sondan 2. durumda. İyi bir Ortaca galibiyeti aldılar. Yeni bir hocamız geldi. 4-5 transfer ile bu sene zirvede değil de iyi bir yerde bitireceğine inanıyorum. 

Osman ÇELİKKOL : Transferler hep dışarıdan mı alınıyor. Altyapıdan oyuncu yetiştirilmiyor mu?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Altyapıda Bulunan Çok Güzel Gençlerimiz Var

Biz hep şunu söyledik; altyapısı olmaya ülke dahi her zaman batmaya mahkumdur. Her şey eğitimden geçer. Altyapı olmadan pek bir şey elde edemezsiniz. Bizim şimdi altyapımızda bulunan çok güzel gençlerimiz var. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu gençlerimizi çalıştıran hocanın diğer u15 gibi u 19 gibi diğer takımlarımız ile birleştirip A takıma futbolcular yetiştirmesi gerekmektedir. Aslında buda şuan da zor gözüküyor. Maalesef iyi bir ekibin olması gerekiyor .

Osman ÇELİKKOL : Tesis sorununuz var mı ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Sayın Mustafa SAVAŞ Yardımcı Oluyor

Tesis şuan yetersiz. Sayın Mustafa SAVAŞ yukarıdaki mezarlığın olduğu yere bir tesis için yardımcı oluyor. Şuanda çalışmalar devam ediyor. Belediye başkanımızın da desteği var. Madran spora destek veren şuanda herkese Allah razı olsun diyorum. Yani o takımı ayakta tutmak kolay değil. Ama altyapıya da çok önem vermek lazım. Bu sadece Madranspor için değil yanlış anlaşılmasın her yerde ilk önce memleketim.

Osman ÇELİKKOL : Bir arkadaşımda bir futbol kulübünde oynuyor. Bu takımda altyapıdan futbol kulüplerine oyuncu satıyor. Hem yerli oyuncu yetiştirmiş oluyor hem de bu büyük takımların dışarıya döviz çıkarması yerine içeride kalmasına yardımcı olmuş oluyor. Bu çoğu takımda olmayan bir durum.

Mehmet YAVAŞOĞLU :Soner ANCIN Türkiye Şampiyonu Yaptı

Aydınsporumuzla gurur duyduğum bir olay var. Geçen sene u17’de takımın içerisinde olan Soner ANCIN Çineli kardeşimiz bizim gururumuz Türkiye Şampiyonu yaptı. Aydınspor u17 Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı zamanda 6-7 tane A takımına profesyonel oyuncu yetiştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Belediye takıma destek vermiyor mu ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Çine Belediye Başkanımız Salih DİNÇER’e Teşekkür Ediyoruz

Çine Belediye Başkanımız Salih DİNÇER sağ olsun destek veriyor. Teşekkür ediyoruz kendisine her zaman. Orada Çine halkının takımı desteklemesi lazım. Madenlerin takıma destek sağlaması lazım. Bu konuda Belediyemizin Madran takımı için ne yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz diye bir şeyler yapılabilir. Madranspor’un iyi bir seviyeye gelmesi için birlik beraberlik zamanıdır. Tek kişi ile olmaz. Her zaman dediğim gibi ben yok biz varız.

Mehmet YAVAŞOĞLU : İyi Bir Ekip Olursa 3. Lige Çıkabilir

Bu zor günlerde takımın yanında olmak beni daha mutlu eder. Yani şöyle; takım küme düşeceği sıralarda millet gelmiyor ama zirveye gelince herkes geliyor. Yani iyi gün kötü gün dostu olarak dört elle Madranspor’umuza sarılmamız gerekiyor. Bu sene zirveye veya küme düşeceğini sanmıyorum ama seneye iyi bir ekip olursa ben 3. Lige çıkacağına inanıyorum. Ama iyi bir ekip olması gerekiyor.

Mehmet YAVAŞOĞLU : Madranspor İçin Birlik Zamanı

Sadece yöneticilerde de iş bitmiyor. Sonuçta onlarda insanlar onlarda çalışıyorlar, yoruluyorlar. Ben yönetimden ayrıldıktan sonra bile maçlara kendi cebimden para ile bilet alıp öyle maçlara girmişimdir. Takımıma katkı sağlayabilmek için bir bilet dahi olsa alırım. Bu işin yöneticilikle bir alakası yok. Çineli isek bunu yapmak zorundayız. Şuan ne olursa olsun MadranSpor için birlik zamanı, el ele verme zamanı, hep beraber olup Madranspor’umuza destek olalım. Maddi manevi yanında olalım.

Osman ÇELİKKOL : Siyasi bir hayatınız var mıydı ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : 1983’te Anap’a girdim

ANAP’ta yıllarca görev yaptım. 1983’ten sonra ANAP’a girdim. 2002 yılına kadar da devam ettik. Şuanda da iş hayatıma devam ediyorum. Ak partiye üyeyim. Üye olarak devam ediyorum.

Osman ÇELİKKOL : Aydın için bir şeyler yapılıyor mu ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Herkesin Bir Araya Gelip Aydın İçin Ne Yapabiliriz Demesi Gerekiyor

Hep beraber belediyenin ve hükümetin bir araya gelip Aydınımız için çok güzel şeyler yapılması lazım. Sayın vekillerimiz bunlar için uğraşıyorlar. Sayın Mustafa SAVAŞ başta olmak üzere. Tabi burada şu da var; A, B olmaması lazım. Orada da biz olması gerekiyor. Çünkü Aydın’ın yükselmesini bütün siyasi güçlerin  AKP, CHP, MHP birleşip Aydın’ın kalkınması için güzel işlerin yapılması lazım. Burada Sayın Çerçioğlunada büyük görevler düşüyor. Sayın Milletvekillerimize de görevler düşüyor. Herkesin bir araya gelip Aydın için biz ne yapabiliriz demeleri gerekiyor.

Osman ÇELİKKOL : Öyle bir durum yok ne yazık ki. Herkes sen a partilisin sen b partilisin diyerekten uzak duruyorlar.

Mehmet YAVAŞOĞLU : Birlik Beraberlik Zamanı

Her daim söylüyorum yine söyleyeyim. Şuan birlik beraberlik zamanı. Zor bir süreçten geçiyoruz. Allah hepimize kolaylıklar versin. Ülkemizin durumu iç açıcı değil. Bir 15 Temmuz atlattık. Kolay bir şey değil. A partisi B partisi C partisi olarak değil , biz bu ülkeyi bu ilimizi ne yapabiliriz onu düşünelim. Taşlar zamanla yerine oturacak.

Osman ÇELİKKOL : Altın piyasası ne durumda ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Altın Her Zaman Altındır, Her Zaman Değer Yapar

Şuan piyasalar durgun. Altının iniş çıkışları sürüyor. Ben 26 yıllık meslek hayatımda şunu söyleyebilirim; altın şuanda alınabilir bir durumda. Uzun vadeli yatırım için altın alsınlar. Kısa vade için tavsiye etmem. Dolarla altın ons’u belirlenir. Şimdi sadece ithal altın yok. Dünyada Avrupa borsası var, Amerika borsası var, İstanbul borsası var. Borsa hiçbir zaman durmuyor. Dünyada her türlü olay altın’ı etkiler. Bir ülkenin çöküşü gibi durumlarda fiyat yükselir.  Atalarımın bir sözü vardır. Altın her zaman altındır, her zaman değer yapar.

Osman ÇELİKKOL : İşleriniz yazın mı daha iyi kışın mı daha iyi oluyor ?

Mehmet YAVAŞOĞLU : Kışın Durgun

Yazın daha iyi oluyor. Kışın biraz daha durgun oluyor. Çünkü vatandaşın kışın odundur, kömürdür, yakacak masrafları var. Altını parası olan uzun vadeli bir yatırım olarak düşündüklerinde, uzun vadeli yatırım yapacak kişiler için daha iyidir. Eskiden daha çok alınıyordu. Şimdi sevgililer gününde gibi bir çok günlerde kolye, tektaş gibi ürünler alınıyor.

Osman ÇELİKKOL : O durum birazda alım gücü ile alakalıdır diye düşünüyorum. Asgari ücret ile çalışan biri için altın alabilmek kolay bir durum değil. Ama fiyatlar düşse herkes alır.

Mehmet YAVAŞOĞLU : Altın Borsası Ayarlıyor

Örneğin altın düşer çıkar fakat o ülkelere göre ayarlanmıştır. 10 lira ise düşse 7 lira 3 liraya satılmaz. Altın borsası bunu ayarlar. Altın alındığında dolar ile alınıyor tabi fiyatların çıkması bizi de etkiliyor.

Osman ÇELİKKOL : Herhangi bir odaya üye misiniz ?

Mehmet YAVAŞOĞLU :  AYTO 18. Meslek Komitesi Başkanı

Aydın Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi Başkanlığımız var. Yeni yerimizi en kısa zamanda Aydın halkına kavuşturmayı istiyoruz. Hakan ÜLKEN ve komite başkanlarımız, üyelerimiz ile birlikte yeni yerimize geçeceğiz. Aynı zamanda Çineliler Derneğimiz var. Orada da arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor.

Mehmet YAVAŞOĞLU : Gençler Çiçek Gibidir

Önemli olan şuan herkesin Aydın için birlik beraber olup güzel şeylerin yapılması, iş sahalarının açılması, işsizlik çok, gençlere sahip çıkılması, gençleri birer çiçek gibi görürüm ve o çiçeklerin açıp meyve vermesini isterim. Topluma kazandıralım. Burada fabrikaların açılması lazım. Bu konuda da Belediyeye ve siyasilere çok büyük işler düşüyor. İş adamları iş sahası isteyecek. Bu şekilde ekonomi iyiye gitmez.

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

AydınÖzel

sablon2-001.jpg_dsc4234.jpg_dsc4243.jpg_dsc4265.jpg_dsc4267.jpg_dsc4268.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9350 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim