• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni Nesil Öğrenciler’e Ulaşmanın Yolu
21 Mayıs 2019 Salı 10:39

Yeni Nesil Öğrenciler’e Ulaşmanın Yolu

Değişen yeni nesil öğrenci profiline ulaşmanın ilham veren öğretim ve öğrenme ile mümkün olduğuna dikkat çeken Cambridge Assessment International, bu noktadan hareketle

Değişen yeni nesil öğrenci profiline ulaşmanın ilham veren öğretim ve öğrenme ile mümkün olduğuna dikkat çeken Cambridge Assessment International, bu noktadan hareketle

öğretmenleri, okul yöneticileri ve eğitim dünyasının profesyonellerini yeni gelişmeler ışığında bilgilendirmeye devam ediyor.

 

 

Uluslararası eğitim programlarıyla 160’dan fazla ülkedeki okulun öncelikli tercihi olmayı sürdüren Cambridge Assessment International Education, dünyada değişen trendleri, yeni nesil öğrenci profili ve farklılaşan ihtiyaçları karşılayan yeni yaklaşımını ‘İlham Veren Öğretim, İlham Veren Öğrenme’ başlığı altına topluyor ve bu alandaki yeni modeller ve gelişmeleri eğitim dünyasının profesyonelleriyle paylaşmayı sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de bu yıl 6.’sı düzenlenen Cambridge International Day etkinliğine davet edilen öğretmenler, okul yöneticileri ve eğitim dünyasının profesyonelleri de bu yaklaşımla ortaya çıkan ve uygulanmaya başlanan yenilikler konusunda bilgilendirildiler. 6. Cambridge Interntional Day Etkinliği’ne Eğitimden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.

 

Okullar ve öğretmenler öğrencilere ilham verecek, onları öğrenmeye teşvik edecek profilde olmalı

 

Etkinlikte günün konuşmacısı olarak ‘İlham Veren Öğretim, İlham Veren Öğrenme’ temalı konuşmasını yapan Cambridge Eğitim Direktörü Dr.Tristian Stobie son yıllarda özellikle de değişen öğrenci profiliyle birlikte eğitimde hızlı bir değişimin yaşandığında dikkat çekerek “Yaşanan bu değişim başta okullar ve öğretmenler olmak üzere tüm eğitim profesyonellerinin kendilerini hızla adapte etmesi gereken en önemli konu. Özellikle teknolojinin hayatın her alanına girmesi öğretme, öğrenme ve sınıf ortamlarında bir değişim ve dönüşümü beraberinde getirdi. Bu noktada özellikle okul yöneticileri ve öğretmenlere çok önemli görevler düştüğünü söyleyebiliriz. Geçmiş dönemlerden çok daha farklı bir profile sahip; teknoloji sayesinde bilgiye çok daha hızlı bir şekilde erişebilen yeni nesil öğrencileri öğrenmeye heveslendirecek, onlara bu konuda ilham verecek bir müfredat ve öğretmen profili artık giderek daha kritik bir hale geldi. Okullarda benimsenen eğitim programları ve bunları sınıflarda uygulamaya taşıyan öğretmenler, öğrencilerin soru sormaları, kendilerine sunulanları sorgulamalarına destek olurken aynı zamanda onların değişen dünyada etkili olacak yetenekleri öğrenip geliştirmesi de sağlamalı. Bizler de Cambridge International olarak sınıflarda daha iyi öğrenmenin sağlanması, okullarda başarılı sonuçların nasıl elde edilebileceği ve bunlarınöğretim ile öğrenim süreçlerinde pratik şekilde nasıl uygulanabileceğinidüzenlediğimiz bu etkinliklerle paylaşıyoruz” diye açıkladı.

 

Eğitim programları ve öğretmenlerle birlikte yarının dünyasına hazır gençler yetiştirmek

 

 

Sahip olduğu genç nüfusu ile dikkat çeken Türkiye’de özellikle eğitim alanındaki yeniliklere ilham kaynağı olan çalışmaların gerçekten heyecan verici olduğunu ifade eden Cambridge Assessment Uluslararası Eğitim Programları Avrupa Bölge Müdürü Burcu Benderli ise şunları söyledi: "Türkiye, büyümesini çok sayıda yerel ve küresel faktörün etkilediği, heyecan verici bir ülke. Okullarımızın, Cambridge International olarak geliştirdiğimiz eğitim programlarıyla oluşturduğu müfredatlar, Türkiye'deki gençleri sadece bilgiyle değil; hızla değişen bu dünyada başarılı olabilmeleri için gerekli becerilerle de donatıyor. Eğitim programlarımız kadar, öğrencilerine yaptıkları yatırımla gerçekten çok iyi sonuçlar almayı sürdüren ve hayata gerçekten hazır gençler yetiştiren öğretmenlerimiz ise programlarımızın olmazsa olmazıdır. Bu bakımdan geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliklerde öğrencilerle temas noktamız olan öğretmenlerimizle bir araya gelmek, onlara değişen trendler ve eğitim dünyasında yaşanan gelişmeleri aktarmak bizler için ayrı bir önem taşıyor."

 

Cambridge Assessment’ın uluslararası eğitim programlarından Türkiye’de 50’den fazla okul yararlanıyor.

 

Cambridge Assessment International Education, tüm dünyada 160’dan fazla ülkedeki 10 binden fazla okula Cambridge IGCSEs (14-16 yaş grubu için dünyanın en popüler uluslararası programı) ve Cambridge International AS&A Levels gibi eğitim programlarını sunuyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1558421103_cambridge_3.jpg1558421109_cambridge_1.jpg1558421109_cambridge_day_istanbul.png1558421114_cambridge_2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 735 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim