• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zafer GÜL : Ben Sanata Ve Sanatçıya Değer Veriyorum +
23 Şubat 2017 Perşembe 02:14

Zafer GÜL : Ben Sanata Ve Sanatçıya Değer Veriyorum +

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Söke'de Ünlülerin Berberi Olarak Bilinen Zafer GÜL Nam-ı Diğer 'Balık Ayhan' İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Söke'de Ünlülerin Berberi Olarak Bilinen Zafer GÜL Nam-ı Diğer 'Balık Ayhan' İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Zafer Bey sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Zafer GÜL : Mesleğime 10-11 Yaşlarında Başladım

30 Ağustos 1979 Söke Konak Mahallesi’nde doğdum. Mesleğime 10 -11 yaşlarında çıraklık olarak başladım.İlkokul 4. sınıfa gidiyordum o zamanlar. 1990 -91 yıllarına tekabül ediyor. Ustam mahallemizden eski komşumuzdu. Ustam kendi mekanını 1962’de açtı. 17- 18 yıl ustamla beraber çalıştık.

Sedat ÜNLÜ : Mesleğe devam etme kararında ustanız mı etkili oldu?

Zafer GÜL : Ben Çalışmayı Seçtim

Ustamında etkisi oldu tabi ama ben mesleğimi de çok sevmiştim. Okumayı seçebilirdim ama ben çalışmayı seçtim. Ekonomik durumumuz da okumaya elverişli değildi. Bu da bir etkendi tabi.  2008 yılından bu yana kendim çalışıyorum. Ustam mesleği bıraktıktan sonra, dükkana talip olmak istediğimi belirttim. O da sağolsun verdi dükkanı. Ustam da  dükkana arada sırada uğrar. Ben kendisini daha sık görmek isterim. Her zaman gelmesini isterim. Emekliliğin tadını çıkarıyor.

Sedat ÜNLÜ : Müşrerilerinizden bahseder misiniz? Genellikle buraya kimler gelir?

Zafer GÜL : 46 Yıl Dile Kolay; Bir Kişi İçin Aynı Mekanda Olmak

46 yıl dile kolay bir kişi için aynı mekanda olmak. Eskiden beri müşterilerimiz var. Eski ve yeni müşterilerim yeni derken dükkanı ben devradıktan sonra kendi çevremden diyeyim sağolsunlar geliyorlar. Müsterilerim her hesimden var. Buraya çiftçi de gelir, esnafımızda gelir, memur arkadaşlar da geliyor. Söke dışından gelen müşterilerimizde oluyor. 5-6 aydır müşterilerin gelmesi azalmış durumda.

Sedat ÜNLÜ : Tanınan bir berbersiniz. Söke dışından gelen müşterilerinizin de olduğunu söylediniz.Dışarıdan gelen müşterileriniz kimler?

Zafer GÜL : Ben Sanata Ve Sanatçıya Değer Veriyorum

2008 yılında burayı açtığımda yalnız çalışmaya başladım.Cemil adında bir arkadaşımız vardı.Daha sonra onunla beraber çalışmaya başladık. 3 yıl oldu, onun da çevresi eşi dostu geldi. Daha sonra o başka bir sektörde çalışmaya başladı. Oradan da müşterilerimiz oluyor. Söke dışındaki müşterilerimiz şöyle oldu. Ben sanata ve sanatçıya çok değer veriyorum. Söke’nin magazin ünlü magazin muhabiri ve en önemlisi Söke’nin kültür elçisi, sayın Mustafa KAVRUK’un  tanıdıklarını, eşi dostu getirmesiyle beraber oldu bu süreç.

Sedat ÜNLÜ : Kimler geldi? Hatırladıklarınızdan bir kaç örnek verebilirmisiniz?

Zafer GÜL : Dükkanda Bir Arşivim, Bir Hatırat Köşem Vardı

Dükkanda bir arşivim, bir hatırat köşem vardı. Orada, ünlülerden buraya gelip gidenlerin fotoğrafları  vardı. Ama maalesef rutubet olduğu için resimler  bozuldu. Ve o köşeyi kaldırmak zorunda kaldık. Geriye birkaç örnek kaldı. Şimdi siz sorunca hepsini saymak zor. Hatırladıklarımdan bazıları Uğur  ÇAVUŞOĞLU. Dürüyenin Güğümleri dizisinde oynamıştı. Şemsi GÜL ,belgesel programı sunuyor, o gelmişti. Dilek ESER Almanya’ da sanatçı, o da geldi, ziyarette bulundu. Uğur ALTIN geldi. İbrahim MUTLU yönetmen, o geldi. Cem ALTINTAŞ. Mehmet ARIKAN. Emrah ÇAMDERE,Yıldız KENTER’in  öğrencisiydi. İki hafta önce de Uğur ALTIN geldi. Bunların hepsi Mustafa Abi'nin öncülüğünde oldu tabi. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum.

Sedat ÜNLÜ : Sizin Söke dışında da tanınan bir berber olmanızı neye borçlusunuz?

Zafer GÜL : İşin Püf Noktası  “Yaptığın İşi Kendin Beğeniyor musun?”

İlk gelenler, daha önce de dediğim gibi Mustafa abi sayesinde oldu tabi. Daha sonra tanıştıktan sonra kendileri sevdiler, benimsediler, geliyorlar. Mesleğimde ilerlememi dürüstlüğe, doğruluğuma borçluyum. Yaptığın işi temiz ve severek yapmak çok önemli. Ben müşterimin traşını biraz uzun zamanda yaparım ama en iyi ve temiz şekilde yaparım. Niye? İlk önce gayretimiz müşterinin memnun kalması; daha sonra herşey kendiliğinden geliyor zaten. Yaptığın işi kendin beğeniyormusun? Bu işin püf noktası bana göre. Müşterilerimle dostluğumun artmasında etken olan şeylerden biri de  benim dükkanımda hangi müşterimle muhatap olursam olayım konuştuklarımız dükkandan dışarı çıkmaz. Bilirsiniz berber dükkanı muhabbet dükkanıdır. O anlamda benden sır çıkmaz. Her konuşulan burda kalır. Bu da müşteride bir güven oluşturuyor.

Sedat ÜNLÜ : Berberler Odası’nın çalışmalarından memnun musunuz?

Zafer GÜL : Başkanımız Samet CAN Her Zaman Yanımızda

Berberler Odası’nın çalışmalarından ben kendi adıma memnunum. Çalışmaları iyi, güzel. Bizim muhasebelerimizi tutuyorlar. Bir derdimiz, sıkıntımız olduğunda paylaşabiliyoruz. Başkanımız Samet CAN sağolsun çok iyi bir insan. İyi günümüzde, kötü günümüzde her zaman yanımızda. Allah razı olsun Görevini severek candan yapıyor.

Zafer GÜL : Hiçbir Meslektaşımı Rakip Görmedim

Hiçbir meslektaşımı bugüne kadar rakip olarak görmedim, görmem de. Herkese yaklaşımım aynı yöndedir. Şu an kayıtlı, odamızda Söke ve Civarı 200-230 civarında kayıtlı meslektaşımız var. bayan kuaför arkadaşlar da tabi buna. Erkek berber olarakta 100-120 civarında olduğunu düşünüyorum.

Devam Edecek...

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

[001924]_1.jpgdsc_4906.jpgdsc_4917.jpgdsc_4912-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim