• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başak Koleji Müdürü Nail ERGUN Röportajı
10 Nisan 2018 Salı 20:56

Başak Koleji Müdürü Nail ERGUN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Aydın Özel Başak Koleji Müdürü Nail ERGUN ile Çok Özel Röportaj gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Aydın Özel Başak Koleji Müdürü Nail ERGUN ile Çok Özel Röportaj gerçekleştirdi.

Adnan AYTAŞKIN : Nail Hocam öncelikle kendinizi tanıtırmısınız ? Nerelisiniz ? Nerede doğdunuz ? Hangi eğitimleri aldınız ?

Nail ERGUN : Aydınlıyım

Aydınlıyım, Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesinde doğdum. 2 katlı Cumbalı bir evimiz vardı o zamanlarda Dededen kalma. Evimizin Bahçeli olması, evimizin karşısında boş bir arsa olması. Bulunduğumuz dönemde araçların çok fazla olmaması bize bolca oyun oynama fırsatı tanıdı. 

Nail ERGUN : Cumhuriyet İlkokulunda Okudum

İlkokulu Cumhuriyet İlkokuluna gittim. Tabi o dönemde en yakın yer Cumhuriyet İlkokuluydu. 7 Eylül vardı o zamanlar biraz daha sosyete okulu gibi gözüküyordu. Daha entellektüel ailerinin çocuklarının gittiği okulmuş gibi geliyordu bize çünkü kendi aramızda öyle izlenim bırakmıştı. Belkide ekonomik düzeyi daha yüksek ailelerin çocuklarının orada olmuş olmasından dolayı aklımızda öyle kalmışta olabilir, bilemiyorum. O zaman Cumhuriyet İlkokulu U biçimindeydi. Şimdiki bulunduğu konumda değilde eski binası vardı merdiven ile çıkılan tek katlı bir binaydı aslında. Öyle ortasında güller bulunan çok güzel bir okuldu. 

Nail ERGUN : 2 Tane Atatürk Heykeli Vardı

Cumhuriyet İlkokulunun önünde Atatürk'ün oturarak bir kız ve erkek öğrenciye elindeki kitabı gösterdiği bir Heykel vardı orada. Sanırım o heykel Aydında 2 tane yapılmış aynısından. Bir ara Osman Yozgatlı İlkokulun'da gördüm. O Heykel Cumhuriyet'İlkokulundan gittimi bilmiyorum ama benzer Heykel bir tane daha vardı ya Nazilli'de okullardan bir tanesinde olması lazım. Aynı Heykel'den 2 tane vardı çünkü. Sonra nereye gitti bilmiyorum, Nereye kaldırdılar, kime verdiler.

Nail ERGUN : İlkokul 5. Sınıfta İngilizce Eğitimi Aldım

İlkokul 5. sınıfı bitirdikten sonra ki o dönemde Yabancı Dil ile ilgili kura çekilirdi. Bizde tesadüfen okulda nasılsa belirli bazı öğrencilere Dil Kursu almak istermisiniz diye sorduklarında biz herhalde kendi isteğimiz ile mi ailemizin teşvikiyle mi bilemiyorum şuanda hiç hatırlamıyorum ama İngilizce kursları verilmişti bize Tesadüf. Kapı, cam, çerçeve, renkleri sayabilecek kadar İngilizce bilgisi oluşturulmuştu. Ortaokula gittiğimizde kur çekildi bizede Almanca çıktı. Almanca çıkınca değiştirmiyorlardı o zamanlar ya da belki de değiştirebilecek torpil gücümüz olmadı o dönemde. Almanca da kaldık biz. 

Nail ERGUN : Ortaokul'da Gazipaşa'ya Gittim

Ortaokulda da Gazipaşa Ortaokuluna gittik. O dönemlerde başka Ortaokul yoktu zaten Aydında. 3 yıllık Ortaokul sürecinin sonunda Aydın Lisesine geçtik. 

Nail ERGUN : Lise 1'de Matematik'ten Bocaladık

Aydın Lisesine gittiğimizde tabi 1. sınıfta biraz Matematikten bocalamıştık o dönemlerde. Bununda sebebi şuydu o zamanlar Türkiye'de yanlış hatırlmıyorsam 11 tane Lisede yeni bir müfredat uygulaması başlatılmıştı. Bilhassa Matematik'te Cebir yoktu onun yerine A Kesişim B, B Kesişim A dediğimiz Fonksiyonlar üzerine çalışmalar vardı. İlk kez karşılaşmıştık A'dan B'den Matematik mi olur falan tarzında tabi ilginç gelmişti bize bunlar. Sonra alıştık tabi 1'den 2'ye geçtik.

Nail ERGUN : Beden Eğitimi Öğretmenimin Dikkatini Çekmişim

Lise 2. sınıfa geçince Spor'a karşı Merakım her zaman vardı ama çok böyle yoğun bir tempomuz yokken Beden Eğitimi derslerinde yanlış hatırlamıyorsam, kendi içimizdeki sınıf takımınca, Sınıf arkadaşlarımız ile beraber Voleybol oynarken Beden Eğitimi öğretmeninin dikkatini çekmişiz biz. Antranmanlara gelmemi istedi.

Nail ERGUN : Evimiz Stadyum'a Çok Yakındı

Hatta o dönemde benim spor ile ilgili başka bir hatıram daha vardır. Lise 1. Sınıfta iken Cumhuriyet Mahallesinde oturduğumuz için Stadyum bize çok yakındı o zamanda işte genç takımda arkadaşlar var, Minik takımda arkadaşlar var. O dönemde Aydınspor'un alt yapısını eski Futbolcusu Baba Kemal derlerdi o çalıştırırdı. 

Nail ERGUN : Auta Giden Topları Tutmaya Çalışırdık

Bizim evimiz yakın olduğundan güney taraftaki kalenin arkasında bir kum havuzu vardı hala durur mu bilemiyorum ama biz kum havuzunun tarafına gelen auta giden topları tutmaya çalışırdık Liseye gittiğimiz dönemlerde.

Nail ERGUN : Baba Kemal Beni Kaleye Geçirdi

Sonra antrenman bittikten sonra Baba Kemal geç bakayım kaleye dedi bana. Kaleye geçtik epeyce bir şut çekti bana sonra Genç takım antrenmanlarına gelsene dedi. Bende Hocam Babam kızar dedim ben okuyorum. O zaman seni bir daha buralarda görmeyeyim doğru okula dedi. Beni biraz da azarladı. Tabi biraz moralim bozuldu. Kendi felsefesi açısından o dönemlerde hem okul hemde spor'un bir arada yapılamayacağı izlenimi ortaya çıkmış oluyor, böyle bir algı var demek ki. 

Nail ERGUN : Valilik Kupası Müsabakaları Olurdu

Sonra Voleybol konusunda da biraz devreye girdiğimizde Voleybol çalışmalarına başlamadan önce yine Lise 1. sınıfın yaz döneminde o zamanlarda Expres Gazetesinin Valilik Kupası musabakaları olurdu. O musabakalarda da her mahalleden 3'ü lisanslı oyuncu olmak kaydıyla takımlar oluşturuldu ve o takımlar genç takıma adam seçmek Aydınspor'un altyapısına adam seçmek hemde çocukları spora teşvik etmek amaçlı yapılırdı. Expres Gazetesi vardı o zamanlar Ege Bölgesinde o organize ederdi.

Nail ERGUN : HAsanefendi Mahalle Takımında Oynadım

Valilik Kupası adı altında yapılan turnuvada bizim mahallede Cumhuriyet Mahallesinde kadro tamammış. Hasanefendi Mahallesinden o zamanlar Mukan PERİNÇEK abi, Ertan PERİNÇEK abi, bizden biraz daha Ertan PERİNÇEK büyüktür, küçük kız kardeşiyle ben aynı dönmedeyim, Mukan PERİNÇEK abi daha büyüktür.

Nail ERGUN : Kalecimiz Olur musun Dediler

Nail, bizim Kalecimiz yok gel bize Kaleci olurmusun dediler. Olur abi dedik bizde. Geçtik biz Hasanefendi Mahallesinin kalesine tabi orada şampiyon olduk. Birtek gol yedim o da penaltıdan. Kendi kendime de baya gururlanmıştım baya iyi kalecilik yaptım diye.

Nail ERGUN : Bana Güneşspor'dan Lisasn Çıkarttılar

Sonra Mukan abi ile Ertan abi Güneşspor'da oynuyorlardı Lisanslı olarak. Bana da Güneşspor'dan Lisans çıkarttırdılar. O süreçte yine Babamın haberi yok bu işlerden tabiki. Bizde spor aşkı var ama Babamdan da çekiniyoruz. Süreç içerisinde Voleybol işi başlayınca tabi Beden Eğitimi Öğretmeniminden benim Lisans çıkarttığımdan haberi yok, bilgisi yok daha doğrusu. Lisanslı bir sporcu olduğumuda bilmiyor. Voleybol farklı bir dal çünkü ben o dönemde genelde Kalecilik yaptığım dönemde Voleybol'a başladık. Çok ciddi bir çalışmamız oldu. 

Nail ERGUN : Efeler Ortaokuluyla Maç Yaptık

Lise 2. sınıftayken yaş gruplarıyla Efeler Ortaokuluyla biz bir maç yaptık. Yıldızlar müsabakası yaptık, biz yenildik Ortaokula ve inanılmaz bir sükütu hayal çünkü biz lise öğrencisiyiz Ortaokula nasıl yeniliriz. Nasıl bir moral bozukluğu ağlama sızlama nasıl verdik biz maçı falan Aydında Voleybol çok ön planda bir spor değildi o zamanlar.

Nail ERGUN : Yazları Bile Çalıştık

Sonra o dönemin içerisinde biz o sene gerçekten çok çalıştık yazları bile genelde Voleybol'da temmuz ağustos ölü aylardır biz o aylarda kapalı spor salonunda günde 2 defa Antreman yapardık. Bir sonraki döneme hazırlandık tabi sıçramamız çok gelişti. Voleybol ile ilgili bilgi becerimiz arttı.

Nail ERGUN : Ege Bölge Şampiyonu Olduk

Ondan sonraki sene tabi Aydında rakipte yok çok fazla 3 tane okul var o zaman Sanat okulu var yukarıda Ticaret Lisesi var birde Aydın Lisesi var. Biz şampiyon olduk Aydında daha sonra Ege Bölgesi müsabakalarına gittik. İyide bir ekiptik o süreç içerisinde bizde Voleybol tekniği bakımından Nazillili bir arkadaş vardı sene başından beri yurtta kalıyordu o da Aydın Lisesinde yurt olduğu için yurda gelip Aydın Lisesine kaydoldu. İyi bir orta hucumcuydu.

Nail ERGUN : Sen Josef Lisesi'ne Kaybettik

İyi bir ekip oluşturduk biz tek Sen josef Lisesi'ne kaybettik. Onlarda gittiler Dünya Şampiyonu oldular Japonya'da. Eğer Sen Josef Lisesi'ni yenebilseydik aynı şartları biz gerçekleştirebilecektik iyi bir takımdık.

Nail ERGUN : O Dönemde Modern Voleybol'u Uyguluyorduk

Şuanda Türkiye'de oynanan modern Voleybol'un tamamı hareketlerini 3 metre dışındaki smaç haricinde herşeyi uyguluyorduk. Asansör, Cekbas, Koşupas, Kısapas bunların hepsi yapılabiliyordu o dönemde kombinasyonlu oynuyorduk oyunlarımızı şaşırmışlardı hatta Aydından böyle bir takım nasıl çıkar diye. Sahte bunlar diye itiraz edenler çok oluyordu ama hepimiz aynı okul arkadaşlarıyız. 

Nail ERGUN : AYKİM Spor'a Destek Oldu

Sonra AYKİM diye Koçarlı'da bir Aliminyum tesisleri kuruldu, işte Almanya'dan gelen vatandaşlarımız oradaki birikimlerini Türkiye'ye taşımak amaçlı ticari bir kuruluş oluşturdular ve spora sıcak bakan bir ekip haline geldiler çünkü Aydında çok büyük bir sanayi yok.

Nail ERGUN : Tekstil Fabrikası Siyasilere Hizmet Ediyordu

O dönemlerde birtek Aydın Tekstil Fabrikası var o da her siyasi iktidar geldiğinde kendi elemanını yerleştirmeye çalışmaktan dolayı zaten biliyorsunuz ekonomik sıkıntılar ile battı kapandı gitti. Sporda da Teksilspor var ama çok randımanlı değil çok ciddi boyutlarda Aydında iyi durumda değildi.

Nail ERGUN : AYKİM İle Baya Ligde Top Oynadık

Aydınspor'un altyapısı da futbola daha çok önem veriyor. Biz AYKİM ile baya ligde top oynadık o dönemde. Benim lisansım Güneşspor'daydı. Allah Rahmet Eylesin Turgay BAYDOĞAN diye bir arkadaşımız vardı Sarraftı babası o arkadaş ile biz birbirimize benzerdik. O'nun lisansı ile ben 1-2 maça çıktım. Kaçak bir olaydı ama ekipte eksikler olunca da öyle bir çalışma olmuştu o dönemlerde. Hatta bazı arkadaşlarımız bana Nail'den çok Turgay diye hitap ettikleri olmuştur süreç içerisinde.

Nail ERGUN : TURGAY'ı Trafik Kazasında Kaybetti

Turgay BAYDOĞAN'ı bir trafik kazasında kaybettik Allah Rahmet eylesin çok iyi bir arkadaşımızdı. Kendi içine kapanık bir arkadaşımızdı ama çok iyi bir sporcuydu. Türkiye'de 100 m, 200 m. ve 400 m. de dereceleri olan Milli Takıma çağırılmış bir arkadaşımızdı. Tartan Pistte İzmirde düşmemiş olsa kesin Türkiye rekorlerı kırabilecek seviyede spor'a yatkın bir arkadaşımızdı. 

Nail ERGUN : Tek Dersten Sınıfta Kaldım

Nitekim tabi o dönemden sonra liseyi bitiremedik. Tek dersten sınıfta kaldım. Sosyoloji Mantık dersinden biz bütün branş derslerini verdik işte Kimya'dır, Tabii Bilimler bölümü mezunuyum ben. O sene 401 Fen puanı aldım. Ege Üniversitesi İç Mimarlık bölümünü kazandım. Birçok arkadaşımız o zamanlar Karadeniz Teknik Üniversitesi yeni açılmıştı. 360 puanla oralarda Elektrik Mühendisi oldular biz İç Mimarlığı 401 Fen puanıyla kaybettik yani daha doğrusu Liseyi bitiremediğim için tek dersim kaldı.

Nail ERGUN : Örnek Gösterilen Öğrencilerdik

Doğru şeyler yazdığımı biliyorum. Hatta Beden Eğitimi öğretmenimizde çok üzülmüştü o zamanlar benimde ciddi bir yerlere gitmemi istiyordu. Çünkü ben Voleybol takım kaptanıyım hem sporu hem dersi birlikte götürebiliriz umudunu insanlara hep açıklarken örnek gösterilen öğrenciler vardı. Onların içerisinden bir tanesi de bizdik.

Nail ERGUN : Aydın Lisesi Çok Ciddi Boyutta Sporcu Yetiştirdi

Voleybolculardan birisi Gökalp ÖZŞİŞECİDİR şimdi Devlet Hastesinde Narkoz Uzmanlığı yaptı. Ömer YUMUKOĞLU vardı Basketbol'da, rahmetli Yavuz TEKİN vardı, o Konaklı Dershanesinde Fizik Öğretmeni olarak çalıştı. Aydın Lisesi çok ciddi boyutta Sporcu yetiştirdi.

Nail ERGUN : Metin Lütfi BAYDAR İyi Voleybolcuydu

Bizden sonra gelen alt jenerasyon işte Milletvekili olan Metin Lütfi BAYDAR, o da iyi bir Voleybolcuydu o süreç içerisinde sonra Recai ERİŞ, Av Malzemeleri satan arkadaşımız, bunlar Aydın şehrini Voleybol'da bir yere taşıyan arkadaşlarımızdı. 

Nail ERGUN : Faruk BAYIR Bilerek Devamsızlıktan Kalmıştı

Bir taneside bizim Faruk BAYIR, bizden bir dönem sonradır ama o Sen Josef'i yenmek uğruna 1 yıl daha devamsızlıktan kaldı yani sırf 1 sene sonra Aydın Lisesini şampiyon yapayım diye. Nitekim o senede Sen Josef 4 seneydi hatamız oydu biz 3 yıllık bir liseyiz onlar 4 yıllık oldukları için bizimkiler aynı adamlar ile takrar oynadılar ve tekrar finalde kaybedip Türkiye 2. olduk Aydın Lisesi olarak. Devamsızlıktan Faruk BAYIR arkadaşımız kaldı ama yinede hedefine ulaşamadı.

Nail ERGUN : Eniştem Beni İzmir'e Dershaneye Gönderdi

Sonra süreç içerisinde ben 1 sene sonra tek ders sınavlarına girdim. Bu sefer ilk yıl enişteminde büyük gayretiyle kendisi o zamanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Baş Avukatıydı Şener BAŞTERZİ o zaman çocukları çok ufaktı onun Hala'mın kocası olur. Benim bütüm masraflarımı karşılayıp beni İzmir'de bulunan İLTEK Dershanelerine göndermişti. 8 günlük günde 8 saatlik toplam 64 saatlik hızlandırılmış bir program vardı. İşte o eğitim bana çok büyük değer kattı. 401 Fen puanı aldık ama o puanın kıymeti kalmadı, kaybettik hakkımızı sınıfı geçemeyip okulu bitirememekle. 

Nail ERGUN : Aileme Destek Olmak İçin Çalıştım

1 yıl sonra tekrar Dershane modu olmadığı için çalışmadığımızdan derslere yoğunlaşamadığımızdan Fen Dersleri düştü, o dönem bizde bir Memur çocuğuyuz Annem çalışmıyor Ev Hanımıydı. Aileme katkıda bulunmak için çeşitli yerlerde çalıştım. Bir çay ocağı vardı günlüğü 35 Lira orada çalıştım. Çinede Biber tarlaları vardı oralarda keletircilik yaptık, bir kamyona toplayıp götürürlerdi bizi sabah erkenden saat 05.00 gibi. Kendi çapımızda ailemize nasıl katkıda bulunuruzun peşinde koştuk.

Nail ERGUN : Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini Kazandım

Tabi dersler biraz daha geride kalınca Sosyal Dersler ön plana çıktı, Fen Dersleri geride kalınca 417 Sosyal Puanı aldım ertesi yıl ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliğine okumak için Konya'ya gittim. 

Nail ERGUN : Konya Şekerspor'a Girdim

Spor konusunda da 1 yıl boyunca tam kargaşanın çok yoğun olduğu dönemlerdi o zamanlar 1974-1975-1976 o dönemlerden bahsediyorum. Sonra tabi Lisansımı aldım Güneşspordan. Konya'da Konya Şeker Fabrikalarının ŞekerSpor'una girdim 1 yıl.

Nail ERGUN : Konya İdman Yurdu'na Trafnsfer Oldum

Ondan sonraki sene ertık son senemdi Konya İdman Yurdu diye iyi bir takımı vardı Konya'nın rakipti Konya Şekerspor ile ikisi birlikte onlar transfer etti beni. Birazda para aldık yani Spor'dan o anlamda. Spor hayatım Voleybol olarak devam etti. Futbol bir noktada bizim elimizden çıktı.

Nail ERGUN : Konya'da İyi Bir Spor Kariyerim Vardı

Voleybol'da iyibir kariyerim vardı Konya'da sonra okulum bitti kura çekip gidicem dediğim zaman onlar biz halledeceğiz seni Konya'da bıraktıracağız, hem Spor'a devam edersin hem Öğretmenlik yaparsın demişlerdi. Nitekim olmadı tayin işini yapamadılar.

Nail ERGUN : İlk Tayinim Amasya'ya Çıktı

Kuramızı çektik ilk tayin yerim Amasya Hamamözü ilçesinde göreve başladım. Maça da gidemedim tabi ben birtek maç oynadım. O zamanın parasıyla 5000 Lira civarında bir para almıştım. Öğretmen maaşı kadar vardı bizim için baya iyi bir paraydı o zaman için, o dönemlerde Öğrencilikten çıkan birisi için bir takım eşofman verdiler bir takımda ayakkabı vermişlerdi o zamanlarda nasip olmadı spor hayatı orada bitmiş oldu bizim için. 

Nail ERGUN : 1 Buçuk Yıl Sonra İstifa Ettim

Amasya'dan tayinim çıkmadı ben istifa ettim 1 buçuk yıl sonra 12 Eylül itibariyle çok yoğun bir siyasi kargaşa vardı o zamanlar ülke kan gölüne dönmüştü. Çok sağlıklı bir yaşam süreci olmayacağına vakıf olmuştum o dönem. 

Nail ERGUN : Yurt Dışına Almanya'ya Gittim

Nişanlım yurt dışındaydı onunla birlikte yurt dışına gittim Öğretmenlik yapmak için ama ben gittim 6 gün sonra ihtilal oldu, bütün Öğretmenlik haklarımız zayi oldu çünkü Konsolosluklardan bir belge almam gerekiyor Öğretmenlik yapabilmem için Öğretmenlik yapmasında bir sakınca yoktur diye Alman Hükümeti kabul ediyorda Türk Hükümetininde onay vermesi gerekiyor Öğretmenlik yapmama ama Konsolosluklardan yetki alındığı için biz Öğretmenlik yapamadık.

Nail ERGUN : Almanya'dan Gelince Öğretmenliğe Tekrar Başvurdum

1 yıl kadar Almanyada kaldıktan sonra döndüğümde müracat ettim ki askerliğimde vardı o zaman. Müracat ettikten 1 yıl 1 hafta sonra yani 53 hafta sonrada kadrosuzluk nedeniyle atama yapılamamıştır diye cevap geldi.

Nail ERGUN : Aydın'a Gelince Spor'a Devam Ettim

Daha sonra Spor hayatıma ilerleyen yıllarda Amatör olarak Aydına döndükten sonra devam ettim. 40-45 yaşlarına kadar Spor'a Aydında devam ettim.

Nail ERGUN : 6-7 Sene Çıçekçi Dükkanı Çalıştırdık

O dönemde de Hüseyin diye bir arkadaşımız ile Orkide diye bir çiçekçi dükkanı açmıştık Aydında. 6-7 yıl birlikte Çiçekçi dükkanını devam ettirdik. Sonra biraz daha ticari işlere girdik, şirket kurduk kapattık, bu süreçte ticari başka işlerde yaptık.

Nail ERGUN : 1991 Yılında Öğretmenliğe Geri Döndüm

Sonra tekrar açıktan atama ile 1991 yılı Ocak ayında Öğretmenliğe döndüm. Bu sefer doğu hizmetim tam tamamlanmadığı için ilk başta eşdeğer bölge olan Tokat'a verdiler bizi. 6 Buçuk yıl Tokat'ta Öğretmenlik yaptım.

Nail ERGUN : Annem Rahatsız Olduğu İçin Aydın'a Tayin Çıkarttım

O dönemde Annem rahatsızlandı. Bir çocuğu daha var kız Kardeşima ama onun eşi Subay olduğu için onlar zaten gelip kalamıyorlardı. Tayin çıkarmaları mümkün değil sabit bir yerde kalamıyorlar. En uygun kişi bendim ama kadro olmadığı içinde Aydın'a o dönemde pek tayin çıkmıyordu. Tesadüf olarak belkide Annemin yüzü suyu hürmetine Rahmetlinin böyle bir şansımız oldu tayin çıktı.

Nail ERGUN : 1996 Yılında Efeler Lisesi'ne Geçtim

Aydın'a geldik. Merkez Osman Yozgatlı İlkokuluna atadım. Tokatta Anadolu Lisesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yapıyordum. Bizi oraya verdiler  buçuk sene orada kaldım. 1996 Eylül ayından itibaren Efeler Lisesine idareci olarak geçtim. Bir arkadaş vardı o ayrılmış. 2003 yılının 23 aralığına kadar Efeler Lisesinde idareci olarak çalıştım.

Nail ERGUN : 2009 Yılında Aydın Lisesinden Emekli Oldum

Sonra Aydın Lisesine geçtim 2009 yılının Tammuz ayının 15'ine kadar da orada çalışıp Emekli oldum. Efeler Lisesinde de Aydın Lisesinde de Müdür Yardımcısı olarak çalıştım. Şuanda Aydın Başak Kolejinde Müdürlüğüm var birde göreve ilk başladığım yıllarda Müdürlüğüm var. Tabi Öğretmenlik hayatımın çoğu yöneticilik ile geçti.

Nail ERGUN : Yöneticiykende Derslere Giriyorduk

Tabi yöneticiykende derslere giriyorduk biz Devlette. Tabi o dönemlerde bizim girdiğimiz sınıflar çok fazla Öğretmenlerin Öğrencilere hükmedemediği İdari gücün hissettirlmesi gerektiği sınıflardı yani biraz daha başarı oranı düşük yaramazlıkları biraz daha çok olan sınıflardı. Normal Öğretmen arkadaşlardan çok fazla çekinmedikleri için idari kadrolardan da biraz çekindikleri için öyle sınıflara biz idareciler giriyorduk. Nitelik olarak çok popüler Öğrenciler yoktu başarı açısındanda.

Nail ERGUN : Ben Başarı Kelimesini Notlara Bağlamam

Ama ben hayatta çok fazla başarı kelimesini notlara bağlamam. Çünkü bizimde sıkıntılı dönemlerimiz oldu not bazında ama hayatta iyi bir yerlere geldiğimiz kanatindeyim. Şuanda da birçok kişinin özlemle bakabildiği bir yerde yöneticilik yapma fırsatım oldu. Sebat etmek, çok çalışmak, verilen görevleri zamanında ve layıkıyla yapmak belki bunların mutlaka etkisi olmuştur bu süreç içerisinde.

Nail ERGUN : İşinizi İyi Yaptığınız Zaman Bütün İşler Size Geliyor

Hep şöyle düşündüm ben Devlette çalıştığım dönemlerde görev verildiği zaman ilk önce ben o işi bitirip ondan sonra normal hayatıma devam etmeye çalışırdım. Öyle yaptığınız zamanda işi bitiren siz olduğunuz için bütün işler size geliyor. Müdür diyor ki Nail'e bu işi verirsem o zaten bu işi kesin halleder arkama bile bakmama gerek yok diye düşünür. Ama bu seferde diğer arkadaşların arasında en fazla siz çalışmış oluyorsunuz.

Nail ERGUN : Özel Sektörde Çalışma Fırsatım Oldu

Diğer arkadaşların hiç birisi Özel Sektörde bir yere gelememişken ben Özel Sektörde bir yere gelme şansı yakalamış oldum. Bülent AYAYDIN Bey ben o zamanlar Müdür Yardımcısı iken bir vesile ile beni çağırdı görüştük. Bu süreçte birlikte yol almak istediklerini söylediler bende Özel Sektörde hedeflerim olduğunu bu hedeflerden yararlanmanın mümkün olup olamayacağını sordum. Münkündür dediler ever sizin düşüncelerinizden yararlanmak istiyoruz dediler.

Nail ERGUN : Aydında Çoğu Zaman Rutin Dışına Çıktık

Ben rutin'in dışına çıkmak istediğimi özellikle söylemiştim. Aydında kurum olarak biz çoğu zaman rutin dışına çıktık. Herşeyin ilkini yapmaya gayret gösterdik tabi bu işler ekip Meslesi yalnız yapabilmeniz mümkün değil sizin vermiş olduğunuz kararlar ile bazı şeyler dönmüyor. Yönetimin size cevaz vermesi lazım, önünüzü açması lazım. Bunun yanında sizin gibi düşünen çalışkan bir ekip oluşturmanız gerekiyor.

Nail ERGUN : Alp Bey Kurumun Önünü Açlıyor

Akabinde de Alp AYAYDIN Bey de çok genç olmasına rağmen kurumda Bülent Bey'in ardından yönetimde söz sahibi oldu. Çok genç Aydın bir arkadaş olması da bu kurumun önünü açan önemli şeylerdendir Alp Bey'in bakış açısı. Kendiside iyi eğitilmiş bir insan, kendisinide iyi yetiştirmiş bu konuda. Başarıları daim olacak diye düşünüyoruz. 

Nail ERGUN : Çok İlginçtir 3 Müdürüz Şimdiye Kadar 9 Yıl Çalışan

Tabi bizler yavaş yavaş yolun sonuna yaklaşan eğitimcileriz. Ben 9 yıldır Aydın Özel Başak Koleji Müdürlüğü yapıyorum. Çok ilginçtir. 3 Müdürüz bir şimdiye kadar. Bu kurumun 3 tane Müdürü olmuş. Kurucu Müdür olan arkadaş 9 yıl çalışmış, bir diğer arkadaşta 9 yıl çalıştıktan sonra sıra bana geldi bende şuan itibariyle 9 yıl çalıştım.

Nail ERGUN : Sözleşmem Yenilenirse Rekor Bende Olacak

Şuanda zaman olarak herkes birbirini egale etmiş durumda. Umarım tekrar sözleşmemizi yenilersek rekor bende olacak artık nereye kadar çalışabileceksek, yönetim nereye kadar uygun görecekse birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Nail ERGUN : Biz Buraya Kendi Kurumumuz Gibi Bakıyoruz

Tabi burası bizim kendi kurumumuz gibi, öyle bakıyoruz. Her ne kadar Maddesel yönden ya da Hukuki yönden bir bağımız yoksa da emeğimiz var ve emeğimizin karşılığında da kurumu bir yerlerden bir yerlere taşıdığımızı düşünüyoruz burada çalışan tüm arkadaşlarım gibi. Yani Hizmetlisinden Bahçıvanına Aşçısından Öğretmenine ve Yöneticisine kadar bu kurumu bir bütün olarak değerlendiriyorum. Öyle bakmak lazım zaten aksayan yönler olabilir süreç içerisinde o da zamanla telafi edilerek daha iyi hızla yola devam etme çabası içerisinde olduk her zaman için Kurum daha iyi yerlere gelecek. 

Nail ERGUN : İzmirde Da Vinci Müzesi Açacağız

Ciddi çalışmalarımız oldu biliyorsunuz bu Matematik Müzesi akabinde işte Bilim Parkı arkasından Bilim Müzemiz var, Geometri Müzemiz açılıyor yeni yine yerimiz olmadığı için Aydında açamıyoruz ama İzmirde Da Vinci Müzesi açılacak onun için ciddi bir çalışma var yapılan.

Nail ERGUN : Malzemelerimizi Kendimiz Üretiyoruz

Biz müzelerimizde ki malzemelerimizin tamamını Aydında yaptık. Hiç başka bir yerden katkıda bulunan olmadı. Her şey Aydın Sanayisinde el emeği ile yapılan çalışmalar yani biz şu metaryali şuradan satın alalım demedik yani biz hepsini kendimiz ürettik.

Nail ERGUN : Kudüs Üniversitesi İle Çalıştay Yapacağız

Bu sürecin içerisinde kurumun farklı çalışmalarıda var mesela önümüzdeki mayıs ayı içerisinde Kudüs Üniversitesinden yöneticiler gelecek Dekanları vb. burada bir çalıştay yapacağız. Okul öncesi Fizik ve Matematik çalıştayımız olacak onlarla birlikte 1 haftalık süre içerisinde zaten medya olarak bilginiz olacak bu konuyla ilgili öyle bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Belki ileride eski Habeşistan dediğimiz Etiyopya yada böyle bir üniversite grubunu Ülkemizde İlimizde ağırlarız diye düşünüyoruz. Böyle bir proje var ne kadar gerçekleşir şuan için bilemiyorum.

Nail ERGUN : Almanlara Biz Önderlik Etmeye Talibiz Dedik

Biz bu arada Matematik Müzesi ile ilgili belki geçtiğimiz yıllarda sohbet esnasında bahsetmişizdir, ilk Matematik Müzesini kuranlar Almanlardır. Biz Almanlara Matematik Müzeleri Birliği kuralım teklifi yaptık. Bütün Ülkeleri kurumumuzda ağırlama teklifinde bulunduk. Biz önderlik etmeye talibiz dediğimizde şaşırmışlardı.

Nail ERGUN : Almanlar Müzemizi İncelemeye Geldiler

Birkaç eleman gönderip incelediler bizi hayret biz böyle birşeyden haberdar değiliz diyorlar. Aslında öyle diyorlar ama bizim açıldığımızdan sonra 2 kez İstanbulda sergi açtılar. Bir kısım Metaryallerini getirerek halka sundular. Bence takip ediyorlar. Biliyorsunuz bu tür şeyler Göthe Enstütüsünün hedefi Alman kültürünü Dünyaya yaymak bizde Yunus Emre Enstütüsü ile birlikte çalışıyoruz. Onlarında Felsefesi düşüncesi Türk kültürünü Dünyaya yaymak.

Nail ERGUN : Hans'ın Yaptığını Ahmet'te Yapabilir

Ama Almanlar Matematik Müzesini kullanarak kendilerini bir yerlerde anlatmak istiyorlarsa bizim milletimizde yine bir Matematik Müzesi varyasyonuyla çeşitli yerlerde kendilerini ve kültürlerini ifade edecektir diye düşünüyorum bu konuda Cumhurbaşkanlığının himayesinde bulunan Yunus Emre Enstütüsüyle birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. Hans'ın yapabildiğini Ahmet'in Mehmet'inde yapabileceğini gösterdik. Gayemiz oydu belki baştan beride sohbetmerimizde geçmiştir bu tür konular. Nitekim başardık diye düşünüyorum. Daha iyi şeyler yapılabilir. Yapılacaktır mutlaka Projeler devam ediyor. 

Nail ERGUN : DSİ Spor'da Şampiyonluklarımız Var

Biz Sporu seviyoruz, kendimde çok uzun yıllar spor yaptım, daha sonra tekrar esnaflık yaptığımız dönemlerde Aydında Devlet Su İşlerinin Voleybol takımı olarak yine Şampiyonluklarımız oldu. Nazilli Sümerspor ile sürekli kapıştık bu sürecin içerisinde ciddi bir rekabetimiz oldu. Aydınspor da da ufak tefek bir çalışmamız oldu ama daha sonra Genç bir hoca vardı ismin hatırlayamadım biz ondan vazgeçtik başka sporlara yöneldik kendi kafamıza göre.

Nail ERGUN : Voleybol'da Umurluspor'da Lisansım Vardı

Voleybolda Umurluspor'da bir ara Lisansım vardı. Onlarıda 3. Amatör Kümeden 2. Amatör Kümeye çıkarttık Voleybolda o dönemlerde. Aydına birşeyler yapılması mümkünse bunların içerisinde olmaktan her zaman gurur duyduk. Gayret gösteriyoruz. Bu memlekette doğduk. İnşallah buralarda ölür kalırız.

Nail ERGUN : Eğitimcinin En Büyük Kazancı Faydalı Olmak

Hizmetlerimiz olursa toplum bunlardan yararlanırsa bizim için çok ciddi boyutta artı değer olur zaten bir eğitimcinin başka bir kazancı yok. Yetiştirdikleri çocuklara yada bulundukları topluma güzel şeyler saçtıklarını hissettikleri anda Dünyanın en büyük nimeti onların oluyor. Onun için başka bir gayede yok. Memleketimize hizmet ederek bu Memlekete kendimizi kabul ettirmiş oluruz diye düşünüyorum. 

Röportaj : Adnan AYTAŞKIN    Fotoğraf : Hediye AKIN

nailergunroportajimanset.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 54619 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim