• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GELECEK PARTİSİ AYDIN İL BAŞKANI SELÇUK YASAN RÖPORTAJI
22 Kasım 2020 Pazar 15:53

GELECEK PARTİSİ AYDIN İL BAŞKANI SELÇUK YASAN RÖPORTAJI

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk YASAN ile Çok Özel Bir Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk YASAN ile Çok Özel Bir Röportaj Gerçekleştirdi.

Adnan AYTAŞKIN : Başkanım öncelikle kendinizi tanıtır mısınız, nerelisiniz, nerede doğdunuz, hangi eğitimleri aldınız?

Selçuk YASAN : Ben Selçuk YASAN, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanıyım. 1 Kasım 1976 Almanya doğumluyum. Almanya'da Hukuk Eğitimi aldıktan sonra Bankacılık Sektöründe de çalıştım. Onun da eğitimini aldım. 2011 yılında Babamın Vefatı dolayısıyla Türkiye'ye temelli dönüş yaptım. Burada belirli bir şirkette çalıştım. 3 yıl boyunca Uluslararası çalışan bir şirkette Müdürlük yaptım. Sonra da kendi işlerimi kurdum. Çağrı Merkezi İşletiyorum. Bu yıl içerisinde de Siyasete atıldım şuanda da Gelecek Partisi Aydın İl Başkanıyım.

Adnan AYTAŞKIN : Gelecek Partisi ilk Partiniz mi? Siyasete atılma düşüncesi sizde ne zaman başladı.

Selçuk YASAN : Tabi ki öncedende Siyaset ile ilgileniyordum ama bir parti mensupluğumuz yoktu. Zaman geçtikçe halkımızın yeni partilere ihtiyacı olduğunu düşünerek bu oluşuma bende katılmak istedim. Sayın Ahmet DAVUDOĞLU'nu önceden takip ettiğim ve sevdiğim için Gelecek Partisi benim için inanılmaz bir fırsat oldu. Maksadımız halkımıza en iyi hizmetleri sunabilmektedir.

Adnan AYTAŞKIN : Aydında Gelecek Partisi Teşkilatlandı mı? 

Selçuk YASAN : Efendim şuanda Aydında 17 İlçemizin 7 tanesini teşkilatlandırdık. Son atamamızıda İncirliova'da gerçekleştirdik. 6 ilçemizde Kongrelerimizi tamamladık. Ardından 3 Ekim'de İl Kongremizi gerçekleştirdik. Malum o Kongrede de seçilmiş bir İl Başkanıyım şuanda. Yıl sonuna kadar nasipse kalan 10 İlçemizi'de teşkilatlandıracağız. Pandemi sürecinden dolayı biraz zorlansakta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Adnan AYTAŞKIN : Aydında yaşıyoruz. Sizce Aydın'ın En Büyük Problemi nedir?

Selçuk YASAN : Aydın'ın Problemleri Türkiye'nin Problemidir sonuçta çünkü Aydın'da yaşanan Problemler Türkiyenin her yerinde yaşanıyordur diye düşünüyorum. Malum ilk etapta Pandemi sürecindeki sorunlar, işsizlik sorunumuz çok büyük Aydınımızda da öyle maalesef. Tabi ki burada önemli olan belki Yurdışından yatırımcılar çekmek, Onlara Aydınımıza yatırım yapmayı cazip kılmak, sonuçta bizim Aydında Kuşladası ve Didim gibi elimizde mücevherlerimiz var.Oralara yönelik yatırımlar ile iş sahasını genişletmek malum projelerden bir tanesi olabilir. Çünkü ülkemizde her ilimizde olduğu gibi Aydınımızda da işsizlik oranımız çok yüksek. Ben çözüm olarak Yabancı Yatırımcılara cazip teklifler sunulması gerektiğini düşünüyorum.

Adnan AYTAŞKIN : Aydın şehrimizin 60 sene öncesinden çalışan ama şuanda çalışmayan Havaalanı var şuanda çalışmayan, Türkiye'de Büyükşehirler arasında Havaalanı işletilmeyen enden İllerden birisiyiz. Sizce Aydında Havaalanı olmalı mıdır?

Selçuk YASAN : İyi olur tabi ki hiç olmazsa Turizm bölgelerimiz Kuşadası ve Didim Başta olmak üzere Aydında Havaalanı faaliyete geçmiş olsa bizim için çok daha iyi olur. Aynı zamanda böyle bir açılım işsizliği'de önleyebilir malum yeni açılan Havaalanı için personel alınacak. Bunu ben onaylarım iyi bulurum zaten. Umarım gereken yerler bunu duyarlarda gerekli atılımı yaparlar.

Adnan AYTAŞKIN : Aydın çok değişik bir il ve sizde Aydında İl Başkanlığı yapıyorsunuz? İktidar olarak Cumhur İttifakının yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz ama Aydında da Millet İttifakının İktidar olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Aydın gibi bir şehirde siyaset yapmak kolay mı zor mu?

Selçuk YASAN : Hem zor hem kolay Adnan Bey. Zor olanı Aydında kemkleşmiş bir oy potansiyeli var Millet ittifakının olsun, Cumhur İttifakının olsun. Kolay yanı ise Kolay demesekte bizim hedefimiz İktidar olduğu için her türlü zorluklara karşı mücadele edeceğiz. Yani sonuçta Aydında kim kiminle ittifak bu önemli değil, Biz kendi işimize bakacağız, kendi yolumuza bakacağız, kendi etkinliklerimizi düzenleyeceğiz. Halkımıza kendimizi tanıtmaya çalışacağız. O konuda da şuanda ittifaklar ile ilgilenmiyoruz. Aydın dediğiniz gibi biraz zor bir il ama aynı zamanda çok güzel tecrübeler kazanıyoruz Aydında. 

Halkımız ile Gelecek Partisi İçiçe şuanda sahalara indik malum biliyorsunuz, etkinlikler düzenliyoruz. yaptığımız işlerden dolayı Aydın Halkından çok güzel yorumlar aldık. Aydın halkının bizi tanıdıkça ittifaklardan uzaklaşacağını düşünüyorum. 

Adnan AYTAŞKIN : Siyasette her zaman bir hedef bir idealler olur, Sizin zaten yeni girmenize rağmen birçok insanın hayal ettiği İl Başkanı olarak görev yapıyorsunuz. Bundan sonra Milletvekilliği mi  size daha yakın olur yoksa Belediye Başkanlığı mı Gelecek İdeallleriniz açısından. Hangisi sizi daha fazla cezbediyor?

Selçuk YASAN : Şuanda daha yolun başındayız. Malum yeni bir oluşumdayız. Ben sizin bu sorunuza nasiip kısmet olarak cevaplandırmak istiyorum. Malum Taktiri İlahinin yarın ne olacağı belli değil. Aklımda şuanda direk bir hedef belirlemedim. Şuanda benim için önemli olan Partimizin Aydında tanıtımı. Halkımıza kapımızın açık olup halkımızında bunu bilmesi çok önemli. Gelsinler çayımızı kahvemizi içelim tabi bu pandemi süreci geçtikten sonra bu süreci atlattıktan sonra. İlerleyen zamanlarda tabi ki belirli hedefleri istişare ettikten sonra mutlaka sizlerle de paylaşacağız. 

Adnan AYTAŞKIN : Başkanım son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir

Selçuk YASAN : Bu arada son bir cümle daha sarf etmek istiyorum. Malum biliyorsunuz İzmir'de gerçekleşen Deprem sonrasında Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet diliyorum. 

Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü şimdiden kutluyorum. Öğretmenlerimiz bu ülkenin en değerli unsurlarından birisidir bizim için. Anne Babalarımızdan sonra malum hepimizin hayatında Öğretmenlerimiz olmuştur. Büyük Öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum, yaşıt olanların hepsine de başarılar diliyorum. İyi ki varsınız İyi ki Öğretmen olmuşsunuz çünkü bu Ülkede her Parlak olan zihniyet sizin elinizden geçiyor. Tüm Öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN'ın Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk YASAN İle Çok Özel Röportajı

selcuk-yasan-adnan-aytaskin.jpg

selcuk-yasan-ogretmenler-gunu-1be2a535-12cc-44f6-b54a-ac07b9ade19a666.jpg

Bu haber toplam 22745 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim