• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet ERDEM Şoför Esnafını Dinledi
31 Mart 2017 Cuma 19:36

Mehmet ERDEM Şoför Esnafını Dinledi

Ak Parti Aydın milletvekili Mehmet ERDEM, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Selahattin ÇETİNDOĞAN, Aydın Şoförler Odası, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Nakliyeciler Odası Başkanı ve ilgili oda başkanları ile bir araya geldi.

Ak Parti Aydın milletvekili Mehmet ERDEM, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Selahattin ÇETİNDOĞAN, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih ÖZMERİÇ, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Nakliyeciler Odası Başkanı Adnan GİRGİN ve ilgili oda başkanları ile bir araya geldi.

Aydınlı şoförler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve taslak halindeki ‘’ Karayolu Taşıma Yönetmenliği’’ ni görüşmek üzere Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldiler. Toplantıya katılan Aydın Ak Parti Milletvekili Mehmet ERDEM Aydınlı şoförlerin sıkıntılarını dinledi ve sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi.

Kamyoncular ve Kamyonetçiler Nakliyeciler Odası Başkanı Adnan GİRGİN, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ni ayrıntılı olarak görüşeceklerini söyledikten sonra  sözü Kamyoncular Odası Genel Sekreteri Ersin USTAOĞLU’na bıraktı. Ersin USTAOĞLU, bundan önceki Karayolu Taşıma Yönetmeliği uygulamada, Nakliyeci esnafımıza çok büyük sıkıntılar yaşatmaktaydı. Bu sıkıntılar neticesinde birçok Nakliyeci esnafımız maddi ve manevi kayıplar yaşadı. Kaybedilen maddi sıkıntılar, insan psikolojisini de olumsuz yönde etkilediği de kaçınılmaz bir gerçektir. Buradaki gayemiz kimseyi suçlamak değil ama birilerinden kaynaklanan hatalardan da çok canımız yandı bunu da unutmuyoruz.

2006 yılında çıkarılan bir genelgeyle esnafımız 300-350 TL civarında K1 yetki belgesi almaya hak kazanmıştı. Nakliyecilik mesleğini icra eden esnafımız bu haktan faydalanmıştır. Kamyonet türü aracı ile nakliyecilik yapanlar da büyük araç sahipleriyle birlikte K1 yetki belgesini almışlardı. 2006'nın Mart ayı sonrasında nakliyecilik mesleğine başlayan ve kamyonet türü araçlarla nakliye yapan esnafımıza K1 yıldızlı adı altında belgeler verilmeye başlandı ve bu belgeyi alanlara da 'Sen il dışına çıkamazsın, nakliye yapamazsın' sınırlaması getirildi. Anayasamızın eşitlik ilkesine tamamen aykırı olan bu uygulama ne yazık ki bu günlere kadar devam etti. Bununla beraber maddi ve manevi sıkıntılar gün geçtikçe arttı. Bu anlattığım sıkıntılar, sadece Aydın Nakliyeci esnafına mahsus değildir. Türkiye genelinde bulunan tün nakliyeci esnafının sıkıntılarıdır dedi.

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih ÖZMERİÇ, taslaklardaki eksiklerin çözülmesi konusunda rapor hazırlayacaklarını belirterek, Sayın vekilimiz bu eksikleri iletirseniz çok seviniriz. Bu yönetmelik çıkmış olsaydı işimiz daha zor olacaktı, hiç değilse çıkmadan sesimizi duyurmanızı istiyoruz dedi.

Son olarak konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, Kamyoncular odamızın davetiyle toplantıya icabet ettik. Arkadaşlarımız uzun bir süredir bir takım sorunlar yaşadıklarını söyledi. Sorunlarına çözümüne destek vermek istiyoruz. Siyaset kurumu vatandaştan emanet alır, aldıkları emanet karşısında sorunlar çözülür. Siyaset kurumunun görevi budur. Biz de siyaset kurumu içerisinde olarak elbette, sorunları dinlemek ve çözümüne destek vermemiz gerekir. Bir yönetmelik değişikliği görüşüyoruz ve yeni yönetmelikle ilgili eksileri artıları söylediniz. Bu değişiklikler istişareye muhtaçtır. Nihayetinde bunları yazanlarda insan ve insan beşer şaşardır. Bunları görüş alış verişleriyle istişare ederek düzeltmek her zaman mümkündür dedi.

Haber/ Fotoğraf : Mehmet ŞİMŞEK

_dsc2709.jpg_dsc2711.jpg_dsc2723.jpg

_dsc2732.jpg_dsc2746-001.jpg_dsc2751.jpg_dsc2724-001.jpg_dsc2727.jpg_dsc2728.jpg_dsc2729.jpg_dsc2730-001.jpg_dsc2737.jpg_dsc2741.jpg

_dsc2760.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim