• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahin Mehmet BOYLUĞ : Tavsiyem Kimse Kağıt Üzerinde Ev Almasın
11 Nisan 2017 Salı 12:45

Şahin Mehmet BOYLUĞ : Tavsiyem Kimse Kağıt Üzerinde Ev Almasın

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Kuşadası Ergem Otomativ Ortaklarından Şahin Mehmet BOYLUĞ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ  Kuşadası Ergem Otomativ Ortaklarından Şahin Mehmet BOYLUĞ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Mehmet Bey biraz kendinizden bahseder misiniz?

Şahin Mehmet BOYLUĞ : Ergem Otomativ Ortaklarından Biriyim

Gaziantep doğumluyum. Şu anda Aydın’da ikamet ediyorum. İşyerim Kuşadası’nda. Ergem Otomativ ortaklarından biri olarak çalışma hayatına devam ediyorum.

Sedat ÜNLÜ : Ergem Otomativ olarak ne zamandan beri faliyettesiniz?

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  Ergem Otomativ Bir Yıldır Faaliyette

Yaklaşık bir yıldır otomativ sektörünün içindeyim ama dört ay öncesine kadar bir ofisimiz yoktu. Şimdi Kuşadası Turgut Özal Bulvarı’nda ofisimizi açtık.  Ergem Otomativ yeni bir şirket. Biz bu işe küçük arabalarla başladık. Şirketimiz aynı zamanda gayrimenkul alanında da faaliyet gösteriyor. Ev ve arsa üzerine  yurt içi ve yurt dışı olarak çalışıyoruz.  Türkiye genelinde de hem bu gayrimenkul hem de otomativ  sektöründe de bir ilki başlatıyoruz.

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  Ekspertiz Raporu Olmadan İş Yapmıyoruz

 Bizim müşterilerimiz genelde şehir dışında. Önceden beni seven, bana güvenen kim varsa bu çevremin de bana getirmiş olduğu bir müşteri portfoyü var. Biz otomativ sektöründe titiz bir iş yapıyoruz. Bu konudaki temel ilkemiz şudur: Ekspertiz raporu olmadan ne araba alıyoruz ne de araba satıyoruz.

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  Arabayı Farklı Anlatmak Asla Sözkonusu Olamaz

 Öncelikle bu rapor olacak, masamıza koyacağız. Bizden araba alan, ev alan, arsa alan hiçkimseyi müşteri memnuniyeti olmadan göndermeyiz. Egem Otomativ olarak birisi benden bir araba alırken şunu biliyor ki; bu arabada ne varsa, hasar ya da başka bilinmesi gereken bir durum ne varsa bütün bunları müşteriye sunuyoruz.  Bütün bunları biz çıkarıp müşterinin önüne koyuyoruz. Bütün bunlardan sonra müşterimiz arabayı beğenirse alıyor.  Bir  arabadan üç-beş kuruş kazanacağız diye o arabayı övmek, çok farklı anlatmak gibi bir durum asla sözkonusu olamaz.

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  Bu İşi Yapacaksan Müşterinin Beklentileriyle Uyumlu Olmalısın

Böyle yapsak nasıl yapacaksın ki! O müşteri bir daha bize gelir mi? Bizim önceliğimiz araç hakkında doğru bilgi ve buna bağlı olarak müşterinin memnuniyetidir. Bu olursa başarılı olunur. Sadece kendi kazanacağın parayı düşünür müşterinin beklentilerini yok sayarsan o müşteri bir daha sana geri gelmez. İlkemiz bu olacak. Bu işi yapacağım diyorsan sattığın ev, arsa ya da arabanın güzel kaliteli ve müşretinin beklentileriyle uyumlu olmasına dikkat etmek  elbette tartışmasız bir öncelik olmak zorundadır.

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  Sattığın Mal Değerinde Olmalı, Afaki Değer Biçemezsin

 Bu konuda vurgulanması gereken en önemli noktalardan biri malın değerinde satılması konusudur. Sattığın mala afaki değer biçip insanları kandırmaya  kalkarsan bir sefer kandırabilirsin. Bir daha kandıramazsın. O zaman da senin yaptığın esnaflığın ve işin be olduğu ortaya çıkmış olur.

Sedat ÜNLÜ :  Araba satışlarınız genelde 2. El araba mı, sıfır otomobil satışınız da var mı?

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  İnsanlar Burada Hasarsız Araba Bulabileceklerini Bilsinler

Genelde ikinci el araba satışı yapıyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi bu konuda aracın hasar kaydı olmamasına dikkat ediyoruz.  Hasar kaydında bir parça boya  veya küçük bir değişiklik...en fazla bu olabilir. Bizden araba almaya gelen insanlar burada aradıkları ve beklentilerini karşılayacak hasarsız  bir araba bulabileceklerini bilsinler isterim.

Sedat  ÜNLÜ : Şu andaki piyasayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şahin Mehmet BOYLUĞ :  Piyasalarda bir Daralma Var

 Şimdi tabi piyasada bir daralma var. Bir yıllık grafiğe baktığınızda % 50 bir düşüş var. Mesela bir yılda 80 araç satıyorsak bu rakam 40’a düştü. Böyle ciddi bir düşüş var. bu daralmanın büyük ihtimalle  referandum süreciyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Referandumdan sonra emlak ve araba sektöründe işlerin açılacağını tahmin ediyoruz. Şu son bir yıldan beri % 50 bir düşüş yaşıyoruz.

Sedat ÜNLÜ : Daha önce gayrimenkul işi yapıyordunuz. Araba alım satım işini yapmaya başlamanız nasıl oldu?

Şahin Mehmet BOYLUĞ : Gayrimenkul ve Araç Birbirini Tamamlayan Sektörler

 Ben zaten bu alanı seviyorum.  Gayrimenkul işinde çoğu insan aracını bana getiriyordu ve ev almak istiyordu. Bir anlamda gayrimenkul işine bağlı olarak gelişen onun itttiği bir durum bu. Daha önceden de ben çok araç alıp satardım. Kendim alır bir süre kullanır satardım tekrar. Ondan dolayı da otomativ sektörünü seviyorum. Dediğim gibi gayrimenkul işinde şimdi insanlar arabasını getiriyor ve aracını satıp bir ev alacağını söylüyor. Bir ev satıyoruz mesela aradaki farkı arabayla değerlendiriyoruz. Bu iki sektör bu anlamda birbirini tamamlayan sektörler. Kuşadası’nın da böyle bir yere ihtiyacını düşünerek bu işyerini açtık ve çok da memnunum. İşlerde düşüş olmasına ve satışların bizi tatmin etmemesine   memnunum.

Sedat ÜNLÜ : İki el araba alım satımını Kuşadası’nda yapan pek çok kişi ve firma bulunuyor. Siz Kuşadası’nın böyle birşeye ihtiyacı olduğunu gördüm derken neyi baz alarak bunu söylediniz ve sizi bu konuda daha farklı kılan nedir?

Şahin Mehmet BOYLUĞ : En Önemli Eksiklik Kurumsal Düşüncede Çalışan Yok

 Ben Kuşadası’nda bu işi yapan yerleri de gezdim. Türkiye’de de bu işi yapan pek çok yeri gördüm. Bana göre en önemli eksiklik kurumsal düşüncede çalışan yok. Benim galerim şu anda showroom tarzında bir galeri siz de geldiniz gördünüz. Yani bir bayan tek başına çıkıp gelip bir araba bakıp alamıyor.  Bana çok bayan müşterim gelir. Gelirler arabayı denerler, arabanın sürüş keyfini deneyimlemiş olurlar. Bunun yanında rahatlıkla çayını kahvesini içip arabanın özelliklerini öğrenebilirler.

Şahin Mehmet BOYLUĞ : Aile Ya da Bayan Rahatlıkla Ergem Otomativ’e Gelebiliyor

Diğer galerilerde İzmir’de Ya da Aydın’da otomotiv satışının yoğun olduğu Aymas gibi yerlerde hiçbir kadın tek başın agidip bir galeride araba pazarlığı yapamıyor. Neden Yapamıyor? Çünkü kurumsal bir düşünce yok. Sadece şu arabayı satalı şu kadar para kazanalım niyeti ağır bastığından dolayı müşterilerin böyle yerlere gelemeye çekinebiliyor. Hele hele ailelecek kimse gelmiyor yani. Biz buraki farkı böyle yarattık. Buraya bir aile ya da bir bayan rahatlıkla gelip bizim arabamıza bakıp çayını kahvesini içip bizden o aracı almasa dahi o araç hakkında bilgisini alıyor. O müşteri araba almasa bile buraki hizmetten memnuniyeti dolayısı ile başka müşterileri yönlendirme yapabiliyor.

Şahin Mehmet BOYLUĞ : İnsanlar Araç Aldıktan Sonra Da Bize Gelip Gidiyorlar

Bize bu şekilde gelen müşterileilerimiz de var. bunun yanında müşterilerimin çoğu yabancı. Kuşadası’nda böyle bir anlayışla burayı açmamızın sebebi de bu. Bu güzel bir şey benim için. Ben bugün bir Belçikalı birine araba sattım. Bir İsviçreliye araba sattım. Yabancı birinin gelip burda işyerini görüp bir kaç sefer gelip benimle konuştuktan sonra  tabi bu araçları sattım. Bu insanlar araba aldıktan sonra bile ziyarete gelip çayını kahvesini içerken diğer arabalara bakabiliyor. Bu bana keyif veren bir durum. Demekki işyerinden buradaki arakadaşlardan ve benden genel bir memnuniyet varki insanalr bu şekilde bize bir geri dönüş yapıyorlar.

Sedat ÜNLÜ :Araç talepleri ne yönde?

Şahin Mehmet BOYLUĞ : Orta Sınıf Araçlara Talep Var

Şu anda genellikle orta sınıf araçlara bir talep var. 40 bin ile 60 bin arası araçlara bir talep var. Lüks araçta ise ayda bir iki tane satışımız oluyor.

Sedat ÜNLÜ : Son olarak eklemek istediğiniz cümlelerinizi alabilir miyiz?

Şahin Mehmet BOYLUĞ : İnsanlar Eskpertiz Raporu Olmadan Araç Almasınlar

Ergem Otomativ olarak bize araç almaya gelen ev almaya gelen arsa alamaya gelen tüm eşimize dostumuza arakadaşlarımıza vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Ekspertiz raporu olmadan ne araç alsınlar ne de araç satsınlar.

Şahin Mehmet BOYLUĞ : Tavsiyem Kimse Kağıt Üzerinde Ev Almasın

Arsa ve gayrimenkul olarak da şunu söyleyeyim arsa ve evlerde de evleri iyi tesbit etsinler. Ev alırken çok sorunlarla karşılaşılıyor biliyorsunuz. İskan ruhsatı olmadan ev satanlar oluyor. Evi görmeden daha arsada adam bilgisayarda, ya da kağıt üzerinde adam ev satıyor bence bu gibi durumlarda 10 bin lira kar edeceğim deyip de paranızın tamamından olmaktansa evini görüp anahtarıyla açıp içeri girecek, hoşuna gidiyorsa nakit ya da krediyle o evi alacaksınız. Benim tavsiyem bu. 

Röportaj: Sedat ÜNLÜ 

dsc_9028.jpgdsc_9030.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9842 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim