• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mansur ASLAN : Birlik ve Beraberlikten Başka Söyleyeceğim Bir Şey Yok
10 Nisan 2017 Pazartesi 19:50

Mansur ASLAN : Birlik ve Beraberlikten Başka Söyleyeceğim Bir Şey Yok

AydınÖzel Gazetesi Muhabirİ Mehmet ŞİMŞEK Dostlar Taşımacılık Şirketi Ortaklarından ve Aynı Zamanda Erzurumlular Derneği Başkanı da Olan Mansur ASLAN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabirİ Mehmet ŞİMŞEK Dostlar Taşımacılık Şirketi Ortaklarından ve Aynı Zamanda Erzurumlular Derneği Başkanı da Olan Mansur ASLAN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Mehmet ŞİMŞEK : Mansur Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Mansur ASLAN : 21 Yıldır Taşımacılık Yapmaktayım

1969 yılında Erzurum’un Pasinler İlçesinde doğdum. 1995 yılından beri de Aydın’da ikamet etmekteyim. Aydın’da 21 yıldan beri şehir içi servis taşımacılığı, öğrenci ve personel taşımacılığı gibi çeşitli servis taşımacılığı işlerini yapıyorum. 2009 yılından itibaren de turizm taşımacılık sektörüne de girdik.

Mansur ASLAN : 20’ye Yakın Aracımız Mevcuttur

Dostlar Taşımacılık şirketini 7 ortak olarak kurmuştuk. Kurulduğumuzda 3 aracımız vardı ama şuan da 20’ye yakın aracımız mevcuttur. Geçen zaman için de şirket ortaklığı 7’den 3’e düşmüştür ve şuanda da şirket ortaklığı 3 kişi ile devam etmektedir.

Mansur ASLAN : Gezi ve Tur Organizasyonları da Yapıyoruz

Yaptığımız işler; fabrika, öğrenci, personel, özel okul ve diyaliz gibi taşımacılık işlerini yapıyoruz ve bunun yanı sıra gezi ve tur organizasyonlarını da yapıyoruz.

Mehmet ŞİMŞEK : İlk kurulduğunuzda 7 ortak ile başladığını söylediniz ve şuanda 3 ortak olarak devam etmektesiniz. Bunun sebebi nedir?

Mansur ASLAN : 3 Ortak Olarak Bu İşe Devam Etmekteyiz

Şirketimizin ortaklığından ayrılan arkadaşlarımızla herhangi bir kırgınlık ya da huzursuzluk yaşama gibi bir şey söz konusu değildir. Aksine tatlılıkla ayrıldık. Çünkü onlar başka işler yapmaya yöneldiler ve biz başka işlere yönelmediğimiz için 3 ortak olarak bu işe devam etmekteyiz.

Mehmet ŞİMŞEK : 2009 yılından beri de Turizm Taşımacılık sektörüne girdiğinizi söylediniz. Bu sektöre de atılmanızın artıları oldu mu?

Mansur ASLAN : Yaptığımız İşten Çok Memnunuz

Zaten biz Aydın’a geldiğimizden beri bu taşımacılık işini yapıyoruz. 2008 yılına kadar Aydın şehir içi taşımacılığını yapıyorduk. O zamana kadar şehir içi hatlarımız vardı ve zaten bu işe de onları satarak başladık. Şuanda yaptığımız işten çok memnunuz ve keşke daha önceden yapmaya başlasaymışız diyoruz.

Mehmet ŞİMŞEK : Mansur Bey aynı zamanda Erzurumlular Derneği Başkanısınız ve bizlere kısaca bu dernek hakkında bilgi verir misiniz?

Mansur ASLAN : 5 Yıldır Erzurumlular Derneği Başkanlığı Görevini de Yürütmekteyim

Erzurumlular Derneği 1991 yılında kurulmuştur. Bu tarihten 2012 yılına kadar değişik arkadaşlar dernek başkanlığı görevini yürüttüler ve 5 yıldan beri de dernek başkanlığı görevini ben yürütmekteyim.

Mansur ASLAN : Derneğimizde Erzurumlu Olma Şartı Yok

Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Erzurumlular Derneği burada bir ayrımcılık olarak değil de kendi örf ve adetlerimizi yaşatmak adına kurulmuş bir dernektir. Zaten uzun zamandan beri biz Aydınlılarla iç içe yaşamaktayız. Bizim derneğimizde Aydınlı üyelerimizde var. Yani derneğimizde Erzurumlu olma şartı yoktur. Biz her zaman burada birleştirici olduk ve hiçbir zaman ayrıştırıcı olmadık. 

Mansur ASLAN : Kendi Örf ve Adetlerimizi Yaşatmak Zorundayız

Zaten yapmış olduğumuz her toplantıda ‘’Doğunun sınır taşı, Erzurum’un Dadaşı, Aydın’ın Efesi var iken Eğilmez Türkün Başı’’ sloganı ile toplantılarımızın açılışını yaparız ve büyük toplantılarımızın hepsinde bu sloganı pankart olarak asarız. Hiçbir zaman Aydınlıdır ya da Erzurumludur diye bir ayrım içerisinde olmadık. Zaten çocuklarımızda yavaş yavaş buradan evlenmeye başladılar. Mesela benim ilk evlenen oğlum buradan evlidir. Yani Aydınlısı Erzurumlusu kalmadı ama biz kendi örf ve adetlerimizi yaşatmak zorundayız.

Mansur ASLAN :  1995 Yılından Beri Çeşitli Yöneticilikler Yaptım

1995 yılından beri Aydın’ın çeşitli yerlerinde şehir içi minibüslerinde olduğu gibi başkan yardımcılığı görevlerini, muhasip üye, genel sekreterlik, 2004-2008 yılları arasında da Aydın Şoförler Odasında da Yöneticilik yaptım. Bu birikimlerle bu işe başladık ve şuanda da bu işimizde başarılı olduğumuza da inanıyorum.

Mansur ASLAN : Bizim Sektör Hiçbir Zaman Ölmez

Şimdi ticari olarak gün geçtikçe işler biraz daha düşmektedir. Ama bizim yaptığımız iş bizim sektör hiçbir zaman ölmez. En kötüsü 10 TL kazanacağın yerde 7 TL kazanırsın bu iş gene devam eder. Bizde zaten bu iş dışında başka bir iş yapacağımızı da düşünmüyoruz ve kendi işimizi devamlı olarak daha iyisini nasıl yapabiliriz mantığı ile hareket ediyoruz. Bunun içinde daha modern araçlar ile daha kaliteli bir hizmet vermeye çalışıyoruz.

Mehmet ŞİMŞEK : Aydın halkına son olarak neler söylemek istersiniz?

Mansur ASLAN : Birlik ve Beraberlikten Başka Söyleyeceğim Bir Şey Yok

Birlik ve beraberlikten başka söyleyeceğim bir şey yok. Kendi camiamızda yaptığımız işlerle ilgili arkadaşlarla sürekli oturup istişare edelim, birlik ve beraberlik içinde olalım. Yani yaptığımız işlerde birlik ve beraberliği sağlar isek bu camia olarak ileriye gideriz. Bunları zaten yapıyoruz ve inşallah yapmaya da devam edeceğiz.  Zaten kendim şuan Aydın servisçiler kooperatifi başkanıyım. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Servisçiler 5-6 yıldır birlik ve beraberlik içindedir. Kimse birbirine sataşmıyor ve herkes kendi işini yapıyor. Yaptığımız işlerde birbirimize karşı çok saygılı davranıyoruz ve şuanda bir sorun olmadığına inanıyorum. Ama Türkiye bir kriz ortamı var ve bu bir gerçek. Bu da ister istemez bizim işlerimizi de etkiliyor.

_dsc3942.jpg_dsc3952.jpg_dsc3936.jpg_dsc3948.jpg_dsc3940.jpg_dsc3955.jpg_dsc3962.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7069 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim