• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet NALBANT : Müşteri Gerekli Prosedürleri Yaparsa Akit Düzenleniyor +-
28 Aralık 2016 Çarşamba 16:18

Ahmet NALBANT : Müşteri Gerekli Prosedürleri Yaparsa Akit Düzenleniyor +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Kartel Sigorta Ortakları Ahmet ve Arzu NALBANT ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Kartel Sigorta Ortakları Ahmet ve Arzu NALBANT ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizi tanıtır mısın ?

Ahmet NALBANT : 13-14 Sene Farklı Sektörler Çalıştım

1973 yılında Almanya’da doğdum. Gurbetçi bir ailenin çocuğuyum. 3 kardeşiz. 1984 yılında Türkiye’ye dönüş yaptık. Ondan sonra bir eğitim dönemi geçirdim. Lise sona kadar devam ettim. Daha sonra askere gittim. Askerden dönünce de iş hayatına atıldık. Yaklaşık 13-14 sene farklı sektörlerde görev aldım. En son IVECO ticari araçların satış biriminde satış müdürü olarak devam ediyordum. 

Ahmet NALBANT :  Kartel Sigorta ile 10 Yılımızı Doldurduk

Kartel sigorta Aydının sayılı iş adamlarından  sayın Nihat BİLGE’den satın aldık. Bilgesan Hırdavat’ın yan kuruluşu idi. Eşimde Kartel sigortada çalışıyordu. 2006 yılında bu şirketi elden çıkarma kararı aldıklarında eşimle bu konuda hakkında konuştuk ve satın aldık. Asıl işin sigortacılık mutfağından gelen eşim.  Daha sonra bende çalışmış olduğum iş yerinden 2007 yılında istifa ederek kendi şirketime katıldım. Bu sene 18 Aralıkta Kartel Sigorta ile 10 yılımızı doldurduk. Kartel Sigorta Aydında 25 yıllık bir firma. 10 Yıldır da Ahmet NALBANT ve Arzu NALBANT eşliğinde çalışıyor.

Osman ÇELİKKOL : İlk başta hangi sigorta firması ile başladınız ?

Ahmet NALBANT :  Marka Değil, Fiyat Endeksli Bir Sektör Olduk

İlk başladığımız da Anadolu Sigorta’nın Acenteliğini yapıyorduk. O zamanlar sektörde marka acenta olmak önem arzediyordu. Ama yıllar geçtikçe maalesef bu bizim için kanayan bir yaradır, artık marka değil de maalesef fiyat endeksli bir sektör haline geldik.

Ahmet NALBANT :  Sigortacılık Sizin Aldığınız Teminatlardır

Sigortacılık çok önemli bir olay. Sigortacılık sadece sizin aldığınız teminatlardır. Teminatları tam alırsanız bir anlam ifade eder sözleşme. Bir akittir. Aldığınız teminatlar doğru ise ihtiyaçlarınız olan teminatları alıyorsanız taşıdığınız riskler doğru tespit edilip o riskler dahilinde teminatlar alıyorsanız bu konuda sigortacılık önemlidir.

Ahmet NALBANT : Türkiye de 31 Sigorta Şirketinin 25’i Yabancı Sermaye

Daha sonra Axa Sigortayı da aldık. Türkiye’nin en büyük yerli sermaye ile kurulan ve bulanan Anadolu Sigortadır. Axa yabancı menşeili bir şirkettir. Türkiye de elemantal bazda 31 tane şirket boy gösteriyor. Bu 31 şirketinde 25’i yabancı sermayeli kuruluşlar. Çok az yerli sermayeli şirket kaldı. Bunların içinde en büyük yerli sermayeli şirket Anadolu Sigortadır. İş Bankası kuruluşudur.

Ahmet NALBANT : Sanpo Japan Finans Bank İle Türkiye’ye Girdi

Daha sonra Anadolu Sigortanın yanında rekabet edebilmek adına bir büyük daha olan Axa Sigortayı da bünyemize kattık. Sanpo Japan Sigortayı da 1 yıldır bünyemizde devam etmektedir. Şuanda Japon sermayesi çok ciddi anlamda büyüyen bir şirket. Sanpo Japan Sigorta Finans Bank’ı satın alarak sektöre giren bir şirket. Türkiye de 15. yılı da dolmuştur.

Ahmet NALBANT : Anadolu ve Axa Sigorta Türkiye Pazarında 4 te 2 Paya Sahiptiler

Ciddi anlamda da çok hızlı büyüyen bir şirket. Türkiye de 5. Sırada. 1. Sırada belli değil ama Yapı Kredi Sigorta ile Allianz Sigortanın birleşiminden oluşan portföyden dolayı Allianz Sigorta 1. olacaktır diye düşünüyorum. Anadolu ve Axa 2 ve 3 olabilir. Çünkü rekabetten dolayı bu şirket el frenini çekti. Anadolu ve Axa Sigorta Türkiye pazarının 4’te 2’sine sahipti.

Ahmet NALBANT : Pazar Payları Düştü

Yeni yabancı sermayeler ülkeye girmeye devam edince ve yeni birleşmeler olduğu için pazar payları küçüldü. Daha da birleşmeler olacaktır muhtemelen. Kartel sigorta olarak biz risk satın alıyoruz. Bu riski satın alırken de doğru riski satın alıp doğru hizmet vermek istiyoruz. Satış sonrasına çok önem veriyoruz. Biz size bir akit bir sözleşme veriyoruz. Bu kağıt başınıza bir iş geldiğinde çok kıymet kazanıyor. Başınıza bir şey geldiğinde o doğru kağıt olmasını istiyoruz. Biz müşterinin her zaman yanındayız.

Osman ÇELİKKOL : Yıllık Kaç Tane Poliçeniz Oluyor?

Ahmet NALBANT : Başarı ve Kalite Tesadüf Değildir

Biz her aşamada müşterinin yanında olmaya, işin içinde olmaya çalışıyoruz. Başarı ve kalite kesinlikle tesadüf değildir. Başarılı olmak için bir şeyler vermeniz gerekiyor, bu anlamda Kartel Sigorta olarak Aydın’daki 110-120 acenteden ilk 10’a gireceğimizi düşünüyorum.

Ahmet NALBANT : Amacımız Doğru Ürünle Doğru Kitleye Ulaşmak

Hem üretim olarak hem de marka bilinirliği olarak belli bir seviyeye geldik. Yaklaşık 1 yılda 5 bin, 6 bin poliçe düzenliyoruz. Hedefimizde buydu zaten her poliçeden para kazanmak değil de, amacımız doğru ürünle doğru kitleye ulaşmak. Her senenin başında ekibimle toplantı düzenleriz. Bu toplantılarda adet hedefi koyarım, TL hedefi değil.

Ahmet NALBANT : Hedef 2020’de 20 Bin Poliçe

Hedefim 2020 yılında 20 bin kişiye ulaşmak, 2020 yılında 20 bin portföyle poliçe görmek istiyorum. Biz acentelerin en büyük rakibi bankalar. Aydın’da çok hacimli firmalar var. Biz oralara giremiyoruz çünkü; bankaların ellerindeki kredi kozunu kullanıyor. Aydın’da ki büyük firmalar bankalarda biz bu büyük firmalardan kazanç elde edemiyoruz. Bankalar bizim müşterinin yanında olduğumuz kadar müşterinin yanında olamaz. Aydın’da 40 kusur branş varsa biz bunların 25’inde varız. Bu Aydın için çok büyük bir rakam.

Osman ÇELİKKOL : Bu 25 branş trafik ile mi alakalı

Ahmet NALBANT :  3 Yıl Önce Bireysel Emekliliği Bünyemize Kattık

Biz ona kaza branşı diyoruz. Trafik kasko, ferdi kaza, koltuk ferdi kaza, mali sorumluluk. Örneğin ticari bir otobüse 4 tane poliçe düzenleniyor. Zorunludur. Bizde diğer yandan yurtdışı seyahat sigortası, sağlık sigortası ve 3 yıl öncede bünyemize bireysel emekliliği kattık. Eşim bireysel emeklilik uzmanı oldu. Bunun sertifikasını aldık. Kısaca bir sigorta acentesinde ne olması gerekiyorsa bizde var. Yurtdışına araba ile mi çıkacaksınız. Tüm dünyada geçerli olan yeşil kart poliçesi düzenleme yetkisi de var. Bu birçok acentada yoktur.

Osman ÇELİKKOL : Bu iş biraz riskli değil mi? Bugün yaptığınız makinanın  sigortasını bu makine ilerleyen zamanlarda arızalandığında ve siz karşılama durumunda olsanız ne yapardınız ? Sigorta yapılan şahsın hiçbir suçu olmadığını varsayaraktan. 1 Milyon TL sigortalı ürün.

Ahmet NALBANT : Risk Analizi Yapılır

Eğer poliçe doğru ise acenteye bir zarar gelmez. Sigorta şirketi ile müşteri arasında bir köprüyüz. Biz müşterimize 3 şirketin ürünlerini sunuyoruz. Biz onlar adına da akitleri düzenliyoruz. Zaten 1 Milyon TL’lik bir durum söz konusu olduğunda biz yetkililerimizi çağırıyoruz. Diyoruz ki biz burada risk alabilir miyiz yoksa alamaz mıyız. Gelin bir risk analizini yapın. Bu işin altına imza atalım mı atmayalım mı sende karar ver diyoruz.

Ahmet NALBANT : Müşteri Gerekli Prosedürleri Yaparsa Akit Düzenleniyor

Bu birazda riski dağıtmak gibi. İlla büyük meblağlar olması gerekmiyor. Eğer riskli gördüğümüz bir durum olursa çağırıyoruz ve teftiş yapmalarını istiyoruz. Belli meblağların üzerinde zaten sigorta şirketi diyor ki bize yetkin dahilinde değil. Örneğin kimya üzerine fabrikalar olduğu zaman sigorta şirketi geliyor bakıyor. Kendi risk analizini yapıyor. Eğer eksiklik varsa müşteriye eksiklerini tamamlamasını istiyor ve ancak bu şekilde sigortalanabileceğini belirtiyor. Müşteri akiti kabul ederse devam ediliyor. Yani belli başlı gereklilikleri tamamlamadan sigortalanma da olmuyor.

Devam Edecek...

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

img_5581.jpgimg_5584.jpgimg_5582.jpgimg_5594.jpgimg_5591.jpgsablon-015.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5770 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim