• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AİKİDO Antrenörü Murat USTURUMCALI Röportajı
03 Ocak 2017 Salı 20:02

AİKİDO Antrenörü Murat USTURUMCALI Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT AİKİDO Siyah kemer 3. Dan ve 2. Kademe Antrenörü Murat USTURUMCALI ile Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT AİKİDO Siyah kemer 3. Dan ve 2. Kademe Antrenörü Murat USTURUMCALI ile Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Bize kendinizden bahseder misiniz?

Murat USTURUMCALI : 10 Yılı Aşkın Süredir AİKİDO Çalışmaktayım

1972 Aydın doğumluyum. Muğla Üniversitesi Elektrik Teknikerliği bölümünden mezunum. 10 Yılı aşkın bir süredir AİKİDO çalışmaktayım. Siyah kemer 3. Dan ve 2. Kademe Antrenörüm.

Murat USTURUMCALI : UAO Aydın Eğitmenliği Görevini Yürütmekteyim

UAO (United Aikido Organisation) Aydın Eğitmenliği görevini yürütmekteyim. Mustafa AYGÜN (6. Dan) önderliğinde ve Türkiye genelinde yaklaşık 40 adet okulu bulunan UAO (United Aikido Organisation) Türkiye’nin en büyük AİKİDO organizasyonudur.

Emrullah TURGUT : AİKİDO nedir?

Murat USTURUMCALI : AİKİDO; Enerjinin Uyumlu Yolu

Kelime anlamı olarak AİKİDO;

 Aİ: (uyum) Kİ: ( İçsel Enerji, yaşam enerjisi)  DO: (yol )

Enerjinin uyumlu yolu diyebiliriz.

Yüzyılımızın başlarında Morihei Ueshiba isimli bir Japon savaş sanatları ustasının şekillendirdiği, kişinin kendisi ve çevresinde her şeyle, evrenle uyum içerisinde olması felsefesi üzerine inşa edilmiş bir savunma sanatı, bir yaşam yöntemidir.

Murat USTURUMCALI : Türkiye’de Binlerce Kişi AİKİDO Çalışmaktadır

Kısa sürede Avrupa’ya ve tüm Dünya’ya yayılmış. Özellikle eğitim ve kültür seviyesi yüksek kesim tarafından büyük ilgi görmüştür. Ülkemize 1983 yılında Japon bir iş adamının Türkiye’ye yerleşmesiyle ilk AİKİDO dersleri başlamıştır. Şuan da Türkiye’de binlerle ifade edilebilecek sayıda insanımız AİKİDO çalışmaktadır. Aydın’da Ağustos 2010’da başlattığımız AİKİDO derslerimize 150’nin üzerinde lisanslı öğrencimizin katılımı olmuştur.

Emrullah TURGUT : AİKİDO’yu kimler  çalışabilir?

Murat USTURUMCALI : Herkes AİKİDO Yapabilir

 AİKİDO’yu 7’den 70’e bayan, erkek ve çocuk demeden hemen herkes yapabilir. AİKİDO yapabilmek için herhangi bir fiziksel koşul ya da yetenek gerekmemektedir. Herkes fiziki durumu ve yeteneği ölçüsünde AİKİDO yapabilmektedir.

Emrullah TURGUT : AİKİDO yapmak kişiye ne kazandırır?

Murat USTURUMCALI : AİKİDO Kişisel Gelişim Yöntemidir

AİKİDO öncelikle kişisel bir gelişim yöntemidir. Zorda kaldığımız anlarda kendimizi etkili bir şekilde savunabilme yeteneği kazandırsa da AİKİDO bir kavga yöntemi değildir. Kişinin savaşı kendiyle olmalıdır. Olaylar karşısında sinir, korku, heyecan ve telaş gibi duygularımızı kontrol altına alabilme yeteneğimizi geliştirmemize yardımcı olacaktır.

Murat USTURUMCALI :  AİKİDO’da Şiddet Yoktur

AİKİDO da şiddet yoktur. Kuvvet çarpışması yoktur. Güce güç ile karşı koyarsak ancak daha güçlüysek kazanabiliriz. Her zaman bizden daha güçlü birileri çıkacaktır. O nedenle değer vermemiz gereken şey güçlü olmak değil, az da olsa var olan gücümüzü doğru zamanda, doğru yerde akıllıca kullanmaktır.

Murat USTURUMCALI : Sosyal Hayatımıza da Birçok Katkı Sağlıyor

AİKİDO sosyal hayatımıza da birçok katkı sağlıyor. Bundan 6 yıl evvel Aydın da AİKİDO yokken evden işe işten eve gidip gelmenin dışında hiçbir sosyal aktiviteye katılmayan ve monoton hayat yaşadığını belirten arkadaşlarımız şimdi hiçbir sosyal etkinliğimizi kaçırmamaktadırlar.

Murat USTURUMCALI : Etkinliklerimize AİKİDO Yapmayanlarda Katılıyor

Bu etkinlikler bazen dersten sonra toplu gittiğimiz herhangi bir mekanda çay ve kahve eşliğinde sohbet olabiliyor. Bazen ise Marmaris, Bodrum, Kuşadası ya da İstanbul da yapılacak toplu bir AİKİDO dersi bahanesiyle güzel bir tatil. Bu etkinliklere katılanlar bazen AİKİDO yapan birileri de olmayabiliyor. Katılımcılar bazen bir çocuk öğrencimizin Anne Babası ya da eşi AİKİDO yaptığı için ona eşlik etmek ve tatil yapma ihtiyacı duyan bir bayan olabiliyor. Çoluk çocuk anne baba AİKİDO yapan birçok üyemiz organizasyonumuzda mevcut.

Emrullah TURGUT : AYDIN’ da ne zamandan beri AİKİDO dersleri veriyorsunuz?

Murat USTURUMCALI :  70’in Üstünde Lisanslı Öğrencimiz Var

2010 yılının Ağustos ayından bu yana AİKİDO dersleri vermekteyiz. Reklam anlamında çok fazla bir girişimimiz olmamasına rağmen yaklaşık 70’nin üzerinde lisanlı öğrencimiz oldu. Bunlardan bazıları devam ediyor bazıları ise gerek işleri nedeniyle gerekse kendilerine ait bir takım nedenlerden dolayı düzenli olarak devam edemiyorlar.

Murat USTURUMCALI : Aydın’da Yetişkin ve Çocuklar İçin AİKİDO Dersleri Veriyoruz

Şuan Aydın’da hem çocuk hem de yetişkinler için AİKİDO dersleri veriyoruz. Ayrıca Kuşadası ilçemizde de bir yıldan bu yana AİKİDO dersleri vermekteyiz. Zaman zaman İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden Organizasyonumuzun kıdemli hocalarının tecrübelerinden istifade etmek için onları çağırıyor ya da yapılan organizasyonlara katılıyoruz.

Emrullah TURGUT : AİKİDO da yeni başlayanlar için bir grup var mıdır?

Murat USTURUMCALI :  Eski ve Yeni Diye Grup Yok

AİKİDO da yeni ve eski diye bir grup yoktur. Sadece yeni başlayanlar için ilk ders temel bazı düşme ve yuvarlanma teknikleri kısaca gösterilir. Onun dışında herkes benzer teknikleri beraberce çalışabilmektedir.

Emrullah TURGUT : AİKİDO da müsabaka var mı?

Murat USTURUMCALI :  AİKİDO’da Tek Savaş Kendisiyledir

AİKİDO da müsabaka yoktur. AİKİDO da tek savaş kişinin kendisiyledir. Fiziksel ve ruhsal anlamda daima kendisini geliştirme halinde bir savaş içersindedir.

Emrullah TURGUT : Bayanlar da AİKİDO yapabilir mi?

Murat USTURUMCALI : Bayanlarımızın Bir Bölümü Bazı Erkeklerden Daha Yetenekli

Tabi ki yapabilir. Şuanda birçok bayan üyemiz bizlerle birlikte AİKİDO yapmaktadır. Hatta bazılarının erkeklerden daha yetenekli olduğunu söyleyebilirim.

Emrullah TURGUT : Çocuklar için AİKİDO faydalı mıdır?

Murat USTURUMCALI : Çocukların Gelişiminde Çok Yarar Sağlar

AİKİDO yetkili Antrenörler tarafından öğretilmesi halinde, çocuk gelişiminde, özgüven ve sosyal yaşama katılım açısından çok yararlı sonuçlar vermektedir. İçine kapanık başkaları tarafından sürekli rahatsız edilen, kendisini koruma duygusu zayıf çocuklar, kısa zamanda büyük değişim ve gelişim göstermektedir. AİKİDO çalışan çocuklar çok hızlı bir şekilde kazanma veya kaybetme kaygısı, partnerini yenme stresi ve baskısını taşımamayı öğrenirler.

Murat USTURUMCALI : AİKİDO Doğal Vücut Hareketlerine Dayanır

AİKİDO teknikleri doğal vücut hareketlerine dayanır. ÇOCUKLAR en iyi doğal davrandıkları zaman öğrenirler. Ayrıca AİKİDO da ki disiplin anlayışı çocuğa her zaman her istediğini yapamayacağını öğretir. AİKİDO çocuğa küçük yaşta kazandığı fiziksel yetenek ve doğru beden hareketleri sayesince ileriki yaşlarda daha sağlıklı ve zinde yaşam sürmesini sağlar.

Murat USTURUMCALI : AİKİDO Kişinin Kaliteli Bir Yaşam Sürmesine Olanak Sağlar

AİKİDO da var olan disiplin anlayışı, barışçıl yaşama düşüncesi ve olaylar karşısında zinde ve akılcı çözüm üretebilme yeteneği çocuğun hem küçük yaşta alacağı eğitimden tam anlamıyla yararlanabilme olanağı tanır, hem de ileriki yaşlarda doğru karar vermek suretiyle kaliteli bir yaşam sürmesine olanak sağlayacaktır.

Emrullah TURGUT : Ders saatlerinizi ve günlerinizi söyler misiniz?

Murat USTURUMCALI : Ders Saatlerimiz;

EFELER SPOR INN FITNES CLUB (ANCIN RESIDANCE ALTI):

SALI – PERŞEMBE: 20:00 – 21:00 (Yetişkin)

SALI - PERŞEMBE : 19:00 – 20:00 (Çocuk Aikido)

KUŞADASI ELİFNAME DSM (BARLAR SOKAĞI GİRİŞİ):

Pazartesi -Çarşamba – Cuma: 19:30 – 20:30 (Yetişkin)

Sitelerimizden ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirler.

www.aydinaikido.com

www.kusadasiaikido.com

www.aikido.com.tr

Emrullah TURGUT : Son olarak ekleyeceğiniz bir şeyler var mı?

Murat USTURUMCALI : Tüm Halkımızı AİKİDO Yapmaya Davet Ediyoruz

AİKİDO her ne kadar bir savaş sanatı olsa da insanlara barış içinde ve birbirlerine tahammül ederek yaşama bilinci oluşturur. Barış ve birlikteliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde tüm halkımızı AİKİDO yapmaya davet ediyoruz.

Murat USTURUMCALI : Efeler’de ve Kuşadası’nda Salonumuz Mevcut

Önceleri sadece İstanbul Ankara ve İzmir de var olan AİKİDO dersleri şimdi artık Aydın’ımızda da var. Birçok ilimizde AİKİDO yapmak isteyen ancak AİKİDO dersi veren salon bulamayan insanlarımız var.  O nedenle AYDIN halkımız bu konuda çok şanslı. AİKİDO yapmak isteyenlere hem Efeler’de hem de Kuşadası’nda salonumuz mevcut.

Murat USTURUMCALI : Belediyemizden ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzden Gelecek Desteklere Açığız

Belediyemizden ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünden gelecek her türlü desteğe açığız. Gerek yer anlamında gerekse üye sayımızı arttırmaya yönelik reklam anlamında desteklerini bekliyoruz. Öncelikle çocuklarımıza AİKİDO’yu sevdirmek suretiyle topluma faydalı birer birey olmalarına katkı sağlayabiliriz. Ayrıca yetişkinlerimiz de boş zamanlarını iyi şekilde değerlendirebileceği aynı zamanda sağlıklı ve zinde kalmalarını sağlayacak bir uğraş sahibi olacaklardır.

Murat USTURUMCALI : AİKİDO Sayesinde Kurulan Dostluklar Kalıcı ve Kaliteli Oluyor

Günün koşturmacasından, stresinden uzaklaşıp 1 saat dahi olsa kafasındaki sorunları tamamen unutabilecekleri bir ortamda bulunmalarını onlara iyi gelecektir. Kafamızdaki sorunları 1 saat beynimizden atabilirsek evimize döndüğümüzde çok daha mutlu ve huzurlu uyku uyuyabilir, ertesi gün işimize çok daha iyi bir şekilde odaklanabiliriz. Ayrıca AİKİDO sayesinde kurulan dostluklar çok kalıcı ve kaliteli olmaktadır. Biz her anımızı AİKİDO grubumuzla birlikte geçirmekten büyük keyif duyuyoruz. Bu ailemiz genişledikçe çok daha güzel şeylere vesile olabiliriz.

Röportaj : Emrullah TURGUT

3.jpg4-001.jpg2-002.jpg1-004.jpg5-002.jpg6.jpgmanset-048.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11752 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim