• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alesta AVM Yöneticisi Gülin KARDEŞ Röportajı
24 Kasım 2016 Perşembe 18:48

Alesta AVM Yöneticisi Gülin KARDEŞ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT, Alesta AVM Yöneticisi Gülin KARDEŞ ile Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT, Alesta AVM Yöneticisi Gülin KARDEŞ ile Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Gülin Hanım öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? Nerelisiniz, nerede doğdunuz, hangi eğitimleri aldınız?

Gülin KARDEŞ : Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Yapıyorum

Normalde İstanbul’da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudum. Şuanda da Marmara Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisansımı tamamlamak üzereyim. Aslen Erzurumluyum, normalde İstanbul’da yaşıyordum. Şimdi işim gereği Aydın’dayım.

Emrullah TURGUT : Alesta’ya yönetici olarak gelişiniz nasıl oldu?

Gülin KARDEŞ : Sinan Bey Aydın’da Yatırım Yapmanın İyi Olacağını Düşündü

Alesta’nın sahibi Sinan Bey dayım. Alesta, Ankara merkezli bir inşaat firması, ama birçok yerde şantiyelerimiz mevcut. Sinan Bey Aydın’da böyle bir yatırım yapmanın iyi bir fikir olduğunu düşündü. Buranın inşaatını da Alesta yapmıştı. İnşaat bittikten sonra buranın işletme hakkını da biz aldık. Bende İstanbul’dan buraya yardımcı olmak için geldim.

Emrullah TURGUT : Alesta bir alışveriş merkezi, şehrin yukarısında kalıyor. Üniversite ve hastaneye yakın bir bölgede. Bu durumun müşteri yoğunluğuna etkisi nasıl?

Gülin KARDEŞ : Dezavantajlarımızı Avantaja Çevirmek İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Bakıldığında Aydın küçük bir şehir ve birbirine yakın yerler. Ulaşım ağıda iyi sağlanıyor. Buraya birçok şehir içi dolmuş aracı geliyor. Bu bizim için bir avantaj. Şehrin biraz daha uzağında kalmamızın dezavantajları da var. Biz bu dezavantajlarımızı avantaja çevirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu nedir? Burası bir kasaba olarak kalıyor, burada her gün yaşayan 20-25 bin kişi var. Bu insanların çeşitli ihtiyaçları oluyor. Buradaki insanların ihtiyaçlarını karşılamak için aşağıya gitmesine gerek kalmadan, burada ihtiyaçlarını karşılaması güzel bir şey. Aynı zaman da şehir de kalan insanları buraya çekmekte bizim görevimiz. Şehirde olmayan merkezleri buraya açarak şehirdeki insanları buraya çekmek istiyoruz.

Emrullah TURGUT : Üniversitenin Alesta’ya ne kadar katkısı oluyor?

Gülin KARDEŞ : Tek Bir Kesime Hitap Etmiyoruz

Üniversite öğrencileri de buraya geliyor. Sadece üniversite öğrencileri değil; üniversite personeli, hastane personeli, çalışanlar, hastaneye gelen refakatçiler onlarda yaralanıyor. Tek bir kesime hitap etmiyoruz.

Emrullah TURGUT : Merkezden sadece Alesta için buraya gelenler oluyor mu?

Gülin KARDEŞ : Yeni Yerler Açıldıkça Alesta İçin Gelecekler

Biz bunu öğrenmek için dükkan sahiplerine soruyoruz. İnsanlar duydukça geliyorlar. Merkezde olmayan yerler buraya açıldıkça merkezden gelenlerin sayısı da artacaktır. Az da olsa burası için gelen kişilerde var. Tadilatlara devam eden yerler var. Boş birkaç dükkanımız da var.

Emrullah TURGUT : Burada ağırlıklı olarak ne tarz yerler var?

Gülin KARDEŞ : Gıdaya Ayırdığımız Yerler Bitti

AVM olarak sabah gelen bir kişinin akşam gidene kadar bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği her türlü sektöre yer vermek için çalışıyoruz. Mesela bu sadece yeme içme değil, sadece kıyafette değil. Burada; markette var, medikal de var. Şuan da ihtiyaç çoğunlukla gıda üzerine olduğu için gıdaya ayırdığımız yerler neredeyse bitti.

Gülin KARDEŞ : AVM’yi Konseptine Uygun Hale Getirmeye Çalışıyoruz

Boş bulunan dükkanlarımıza; tekstil, parfümeri, bijuteri gibi alışverişe yönelik yerlerle doldurup AVM’yi tamamıyla konseptine uygun bir şekilde sunmak istiyoruz. Zaten AVM açık, insanlar geliyor, gidiyor ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayabiliyor şuanda.

Emrullah TURGUT : AVM’de halkı bu tarafa çekmek için yapacağınız etkinlikler olacak mı?

Gülin KARDEŞ : Aydın Halkı’nı Alesta’ya Çekmek İstiyoruz

Biz zaten etkinlikler yapmaya başladık. Zaman ilerledikçe bir etkinlik takvimi oluşturup ona uygun olarak; imza günü, söyleşi, konser gibi etkinlikler düzenleyerek Aydın Halkı’nı buraya çekmek istiyoruz.

Emrullah TURGUT : Bu etkinlikleriniz için ayırdığınız bir alanınız var mı?

Gülin KARDEŞ : Etkinliğe En Uygun Yeri Ayarlıyoruz

Etkinliklerimiz için ayırdığımız alanımız var. Mesela ön tarafı düşünüyoruz. Bazı küçük etkinliklerimiz için AVM’nin merkezindeki orta kalbini düşünüyoruz ya da ön tarafa kaydırıyoruz. Etkinliğin ne olduğuna bağlı olarak ona uygun yeri ayarlıyoruz.

Emrullah TURGUT : Bazı işletmeler kampanyalar düzenliyorlar bu şekilde kampanyalar düşünüyor musunuz?

Gülin KARDEŞ : Kaliteli Hizmete En Ucuz Yoldan Ulaşılmasını Hedefliyoruz

Bizim buradaki amacımız; Aydın Halkı’na yeni bir alternatif oluşturmak. Hem ucuz hem kaliteli daha doğrusu çok fazla para harcamadan kaliteli hizmete ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Bunun içinde projelerimiz var. Bu projelerimizi sırayla hayata geçirmeyi planlıyoruz. 

Gülin KARDEŞ : İstihdam Sağlıyoruz

Burayı anlatırken hep hizmet noktasından bahsediyoruz ama biz aynı zamanda istihdam da sağlıyoruz. Burada 48 tane dükkan demek her birinde 3 kişi çalışsa 150’ye yakın kişiye iş imkanı sunmak demek.

Gülin KARDEŞ : Alternatif Oluşturuyoruz

Bir de insanların uzun zamandır alternatif yerleri yoktu. Hep aynı yere gitmektense onlara yeni yerler sunuyoruz. Yeni yiyecek yeri, eğlence yeri, alışveriş yeri oluşturmuş oluyoruz. Gelip burada bunları görebiliyor.

Gülin KARDEŞ : 7/24 Açık Dükkanlar var

Buradaki avantajlardan biri de buradaki dükkanların 7/24 açık olabilmesi. Biz burada sektörüne uygun olan dükkanlara 7/24 açık kalma hakkı sunuyoruz. Buda buranın 24 saat yaşanabilen bir yer olmasından kaynaklanıyor.

Gülin KARDEŞ : Güvenli, Sağlıklı, Temiz Bir Ortam

Bu yazında bir avantaj sağlayacak; sıcak havalarda belirli bir saatten sonra burada oturup çayını kahvesini içip oturabileceği bir ortam sağlamakta. Bu güvenli, sağlıklı, temiz bir ortamda istediğiniz kadar, uzun bir süre vakit geçirmenizi sağlayan bir ortam.  

Emrullah TURGUT : Benim sormayı unuttuğum sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Gülin KARDEŞ : Yatırımcılar İçin İyi Bir Yer

İnsanlar buraya gelip gezdiklerinde bizim oluşturmayı düşündüğümüz ortamı daha iyi görebilirler. Üstelik buranın yatırımcılar için iyi bir yer olduğunu düşünüyoruz. Gezdiğinizde de göreceksiniz merkezde olmayan yerlerin burada olmasına öncelik tanıyoruz.

Gülin KARDEŞ : Bowling’in Aydın’da Olmaması Eksiklikti

Mesela bowling’in Aydın’da olmaması eksiklikti. Ona burada yer verdik. İnsanların farklı bir şeyler yapma ihtiyacı doğuyor. Bowling hem merkezden insanları çekebilen bir şey, üstelik içerisinde atış poliganı gibi farklı aktivitelerde mevcut. Bu noktada insanları buraya çekebileceğimizi düşünüyoruz. 

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc2893.jpg_dsc2898.jpgmanset-005.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7190 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim