• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ali YILDIZER : Turlarımız Mevcut +-
19 Aralık 2016 Pazartesi 23:43

Ali YILDIZER : Turlarımız Mevcut +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL ŞANLITUR İşletme Sahibi Ali YILDIZER ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Ali YILDIZER : Ticaret Hayatından Daha Fazla Verim Sağlayacağımı Düşündüm

Aydın 1979 doğumluyum. Evli 2 çocuk babasıyım. Aydının yerlisiyiz. İlkokulu Güzelhisar İlköğretim okulunda, ortaokulu Efeler Ortaokulunda ve Liseyi yine Efeler lisesinde okudum. Üniversiteyi çok fazla düşünmedim. Maddi olarak bir sıkıntım yoktu. Sadece ticaret hayatına atılarak daha çok fazla verim alabileceğimi düşündüm.

Ali YILDIZER :  İlk Sigorta Acentalığı, Sonra Servis

Daha önceleri sigorta acentalığında çalıştım. Sonra askere gittim ve geri döndüm. Geri döndükten sonra kendi sigorta acentalığımı kurdum. Ana acenta olarak Allianz ile çalıştım. Tabi diğer sigorta şirketleri ile tali acenta olarak çalıştım. 2005 yılında ek iş olarak minibüs servis işine başladım. Minibüs servis işi tamamen merak ile başladı. Daha önce babamdan bu işi yapmıştık. Oradan gelen bir heves vardı bende. Daha sonra bir minibüs aldım. Sonra 2 oldu, 3 oldu, 4 oldu derken sigorta acentalığındaki piyasa bozukluğu sebebi ile sigorta acentalığını bıraktım. Tamamen servis işine girdim. 2005ten bu yana da bu iş ile uğraşıyorum.

Osman ÇELİKKOL : Servis olarak nerelere hitap ediyorsunuz ?

Ali YILDIZER :  Ağırlıklı Olarak Personel Servisi

Servis olayında öğrenci, personel ve araç kiralama olarak 3’e ayırabiliriz. Araç kiralama olarak kendimiz tur yapmıyoruz ama derneklere, belli gruplara araç temin ediyoruz şoförlü olarak. Aynı zamanda fabrika personel servisi ve öğrenci servisimizde var. Yani servis sektöründe bütün alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Ana ağırlık olarak işimiz fabrika personel servisidir.

Osman ÇELİKKOL : Fabrika olarak hangi firmalar ile çalışıyorsunuz ?

Ali YILDIZER : 10’dan Fazla Servis Çalıştırıyorum

Şuanda Balkan Makine, Doğuş Mutfak, Mtb Tekstil aynı zamanda en çok aracımız burada çalışıyor. Adnan Menderes Üniversitesi personel servisimiz var. Gür-İş’te yine bir servisimiz var. Toplamda kendime ait 4 aracım var fakat kiralama usulü ile çalıştırdığım araç sayısı 10’u geçiyor.

Osman ÇELİKKOL : Firmanız ortak mı ?

Ali YILDIZER : ŞANLITUR Firması Olarak Tek Çalışıyorum

Şanlıtur Firmamızı iki kişi ortak olarak kurmuştuk. Daha sonra diğer arkadaşım ayrıldı ve ben yalnız kaldım. Onun araçları ile benim araçlarım ayrıydı. Sadece ortak çalışıyorduk. Arkadaşım ayrılıp araçlarını sattı. O zamandan bu yana geçen sürede kendim yalnız olarak devam ediyorum.

Osman ÇELİKKOL : Bu işin zorlukları nelerdir ?

Ali YILDIZER : Mazot Zammı Kazandığımızın Yarısını Götürüyor

Bizim en büyük sıkıntımız maddi olarak mazot zammıdır. Maliyetlerin yüksek olması. Bugün aldığımız paranın yarısını zaten mazota, bir kısmını şoföre bırakıyoruz, bir kısmını amortisman dediğimiz sigorta, vizeye bırakıyoruz. Masraf olarak çok fazla bir giderimiz.Net rakamlara baktığımızda bizlere çok düşük rakamlar geri kalıyor.

Osman Çelikkol : Mazot fiyatları artınca sizde zam yapıyor musunuz?

Ali YILDIZER : Geçen Yıla Oranla %30 Bir Artış Var

Yakıtta geçen yılla bu yıl arasında %30’luk bir artış var. Bu durumda aynı fiyat üzerinden devam etme şansımız yok, %25’lik bir karımız vardı. Yakıt zamlanınca elimizde oda kalmadı. Yakıt %30 zamlanınca biz bunu tarifelerimize %30 olarak yansıtamıyoruz. 2017 için fiyat tarifelerimizi gönderdik değerlendiriliyor.

Osman ÇELİKKOL : Hiç kaza oldu mu? Araçlarınız sigortalı mı?

Ali YILDIZER : Büyük Kazalar Olmadı

Araçlarımız sigortalı her ne kadar sigortalıda olsa Allah’a şükür öyle büyük kazalar olmadı ama ufak kazalar oldu tabi araçlarımız sigortalı, yolcularımız da sigortalı. Her ne kadar sigortalıda olsa kaza kadar kötü bir şey yok başımıza kötü bir olay gelsin istemiyoruz

Osman ÇELİKKOL : Şoförleriniz tecrübeli mi bu konuda?

Ali YILDIZER : Şoförlerimiz Tecrübeli

Şoförlerimiz genelde orta yaşın üzerindeki tam tecrübeli arkadaşlarımızla çalışıyoruz.

Osman ÇELİKKOL : Servislerinizi gezi turlarına gönderiyor musunuz?

Ali YILDIZER : Turlarımız Mevcut

Turları birebir biz düzenlemiyoruz. Toplu olarak şehir dışına, geziye, pikniğe gidecek olan insanlar bize gelip servislerimizi kiralıyor. Şehir dışından gelin getirme, gelin verme, düğün gibi işlerde bizim servislerimizi kiralıyorlar.

Devam Edecek..

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

sablon2-(1)-002.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4658 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim