• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın BŞB Spor Başkanı Polat Bora MERSİN Röportajı
28 Kasım 2016 Pazartesi 00:20

Aydın BŞB Spor Başkanı Polat Bora MERSİN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT, Aydın Büyükşehir Belediyespor Başkanı Polat Bora MERSİN ile Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT, Aydın Büyükşehir Belediyespor Başkanı Polat Bora MERSİN ile Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Öncelikle kendinizden bahseder misiniz? Nerede doğdunuz, nerelisiniz, hangi eğitimleri aldınız, ne işle uğraşıyorsunuz?

Polat Bora MERSİN : 7 Yıl Genel Yayın Yönetmenliği Yaptım

Ben 1978 yılında Aydın’da doğdum. Bütün öğrenim hayatımı Aydın’da tamamladım. Yüksek lisans mezunuyum. Yüksek lisansımı mesleğimle alakalı muhasebe ve denetim üzerine yaptım. Yüksek lisanstaki tez konum; spor kulüplerinde muhasebe sistemi ve spor kulüplerinde birleşme üzerineydi. 7 yıl AydınSes Gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği yaptım. Gazetecilik baba mesleğim. Spor ve siyaset üzerine köşe yazılarım var. 2 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü başkanlığı yapıyorum.

Polat Bora MERSİN : 18 Sene Futbol Hakemliği Yaptım

1994 – 2012 yılları arası 18 sene futbol hakemliği yaptım. Bunun 14 yılı profesyonel liglerde. Yardımcı hakem olarak süper ligde de görev aldığım oldu. Orta hakem olarak süper lig hariç bütün liglerde görev yaptım. 4. hakem olarak süper ligde çok görev yaptım. Türkiye’de 67 şehirde yüzlerce maç yönettim.

Emrullah TURGUT : Aydın’daki spor kulüplerinin maddi zorlukları hakkında bir yorumunuzu alabilir miyiz?

Polat Bora MERSİN : Birçok Belde Takımı Kapandı

Büyükşehir yasası çıktıktan sonra bir çok belde takımı, belediyeden destek alan bir çok belde takımı maddi imkansızlıklardan dolayı spor faaliyetlerini sürdüremez hale geldi ve kapandı. Kendi kaynaklarıyla, altyapılarıyla kulübü götürmeye çalışan takımlar bir elin parmağını geçmez. Onlarda sıkıntı yok ama tabi maddi imkanlarını bir kuruma dayamak isteyenler, maddi imkansızlıklar çekiyor.

Polat Bora MERSİN : Özlem Hanım Senede Bir Kere Kulüplere Maddi Yardımda Bulunuyor

Özellikle belediyeden destek görmeye çalışıyorlar. Belediyenin imkanları da bütün kulüplere tam anlamıyla destek olmaya yetmiyor. Özlem hanım senede bir defa kendilerine maddi yardımda bulunuyor. Aslında bu maddi yardım anlamında değil de her kulübe malzeme yardımında bulunmak istiyor ama hangi kulübün neye ihtiyacı olduğunu belirleyemedikleri için bu yardımı para olarak yapıyor, kulüplerin malzeme ihtiyaçlarını tamamlamaları için.

Emrullah TURGUT : Aydın Büyükşehir Belediyespor’un kulüp başkanısınız. Büyükşehir Belediyespor’un maddi durumu nedir ?

Polat Bora MERSİN: 320 Sporcumuz Var

Adı üzerinde Aydın Büyükşehir Belediyespor. Bir kurumu temsil ediyoruz. 2 yıl önce Aydın Büyükşehir Belediye olmadan önce, Belediyespor Gücü’ydü takımın adı. Büyükşehir olduktan sonra biz Büyükşehir Belediye Spor Kulübü yaptık. Biz göreve geldiğimizde bir tane branşımız vardı. Voleybol branşı.  Şu an biz o sayıyı 11’e çıkardık. 11 branşta 320 tane sporcumuz var. Aslında branş sayısını arttırmakta istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. 2 yıl içerisinde başarılar da elde ettik. Gerek il içerisinde gerek Türkiye çapında başarılar elde ettik. Branşları söyleyeyim. Basketbol, Voleybol, Bisiklet, Okçuluk, Atıcılık, Tramp, Masa Tenisi, Tenis, Atletizm, Badminton ve Bedensel engelliler branş’ı ile toplamda  11 branşta, 320 sporcumuz ile yarışmalara katılıyoruz ve bunlara yönelik eğitimleri sağlıyoruz.

Emrullah TURGUT : En çok hangi branşa talep var ?

Polat Bora MERSİN: Büyükşehir Belediye İşitme Engelliler Futbol Takımını kurduk

 Bir tane daha branşımız var. Muay Thai dövüş sporu. Basketbol ve voleybol çocuklar ile ailelerin daha çok rağbet gösterdiği branşlar. Okçuluk yine tercih edilenler arasında. Atletizm takımımız var 2. Ligde mücadele diyor. Badminton takımı Söke’de çok talep görüyor. 3 tane sporcumuz Milli takıma çağırıldı.  Bu sene futbol branşımız yoktu. Büyükşehir Belediye Efe Basketbolu desteklediğimiz gibi, Büyükşehir Belediye İşitme Engelliler Futbol Takımını kurduk. Normalde futbol branşımız yok. Yakın zamanda Hentbol ile ilgili bir çalışmamız olacak.

Emrullah TURGUT : Branşları daha da genişletmeyi mi düşünüyorsunuz ?

Polat Bora MERSİN: Büyükşehir Belediyesi Bünyesine Alacağız İlerleyen Zamanlarda

 Aydın’daki hentbol branşı ile ilgili iyi bir kulübümüz var. PTT Spor Kulübü. Büyükşehir belediyesi  bünyesi altına alma gibi bir çalışmamız var.

Emrullah TURGUT : Profesyonel kulüplerimizin tesis konusunda biraz sıkıntıları var. Sizlerin tesis konusunda bir sıkıntınız var mı ? Yoksa belediye size ayrı bir tesis imkanı sağlıyor mu?

Polat Bora MERSİN: 67 Şehirde Maç Yönettim

 Büyükşehir belediyenin Aydın’da 2 tane tesisi var. Bu anlamında bir sıkıntı yaşamıyoruz ama Aydın’ın bir tesis sorunu olduğu açık net. Söylediğim gibi 67 şehirde maç yönettim. Türkiye’nin değişik yerlerinde gördüğüm tesisler var. Çok güzel tesisler, maalesef tesis anlamında devlet imkanlarından yeterli payı, desteği alamıyoruz. Benim bildiğim en fazla kulüp sayısı anlamında ilk 10’un içerisindeyiz. Ama tesis anlamında belki son 10’dayız. Kulüp eşittir tesis dediğiniz zaman o eşitlik tutmuyor. Tesis anlamında fakir bir şehiriz.

Emrullah TURGUT : Ben bunda açıkçası birazda Aydın’daki siyasetçilerin de çok fazla bu işin üzerine düşmemelerini görüyorum.

Polat Bora MERSİN: Başkanımız Özlem ÇERÇİOĞLU Müjdeyi Vermişti

 Başkanımız Özlem ÇERÇİOĞLU’nun Kemer de yapılan spor tesisimize eklenecek branşlarımızdan yüzme de olacak . O tesis bittikten sonra yüzme branşına da ağırlık vereceğiz. Ülke çapında  sporcular yetiştirmeyi düşünüyoruz. Türkiye’nin her yerinde Aydın’daki sporcuların yarışmalara katılmalarını sağlayacağız. Başkanımız Özlem ÇERÇİOĞLU özellikle futbol ile ilgili tesis eksikliğini belirtmiş, geçen spor kulüplerine yardım töreninde de o müjdeyi  vermişti. Eminim en kısa sürede o da sağlanacaktır.

Emrullah TURGUT : Benim düşünceme göre Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Özlem ÇERÇİOĞLU ortak çalışırlarsa güzel bir şeyler ortaya çıkabilir. Örnek vermek gerekirse Özlem hanım şehir dışında bir arazi temini sağlayabilir ise Aydın Spor İl Müdürlüğü onun üzerine bir tesis kurabilir ve Aydın için ortak bir çalışma ortaya çıkabilir.

Polat Bora MERSİN: Salon Sporlarında Eksikliğimiz Var

 Mevzuatlar ona engel değilse olabilir. Her iki kurumda Aydın’a hizmet ediyor. Birlikte çalışmak zorunda değiller. Ayrı ayrı da hizmet edebilirler ve bu şehre güzel tesisler kazandırabilirler. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün kazandıracağı tesisler vardır. Kapalıspor salonu eksikliği var Aydın’da. Salon sporlarında çok eksiklik bulunuyor. Antrenman salonları bulunmuyor. Basketbol, Voleybol branşlarında bulunanlar, okullarda ki salonları kiralama yoluna gidiyorlar. Futbolda olduğu gibi salon sporlarında da tesis eksikliği var.

Emrullah TURGUT : Aydın’da sizin gibi bu kadar branşla ilgilenen başka bir kulüp var mı bildiğiniz?

Polat Bora MERSİN: Hiçbir Yerde Denk Gelmedim

Yani Gençlik sporun kulübü olabilir ama bu kadar branşı var mı bilmiyorum.Onlar genelde spor okulu gibi. Bizim yarışmalarda atletizm de var. Biz Türkiye şampiyonasına gidiyoruz fakat atletizmde göremiyoruz bile. Hiçbir yerde denk gelmedim. Basket takımı da yok.

Emrullah TURGUT : Bu branşlar için oyuncu taraması okullardan yapıyor musunuz ? Yoksa gelip size mi başvuruyorlar.

Polat Bora MERSİN: Eğitmenlerimize Yönlendiriyoruz

Bizim internet sitemiz var genelde oradaki iletişim numaralarından bize ulaşıp spor yapmak istedikleri belirtiyorlar. Eğer o branşta hocalarımız varsa, bu hocalarımıza yönlendiriyoruz.

Emrullah TURGUT : Badminton, Masa tenisi olduğunu söylediniz. Bunlar için kulüp adına oyuncu seçmek için bir yarışma düzenlemeyi düşünüyor musunuz ?

Polat Bora MERSİN: Nazilli Belediyesi İle Mahkemelikmişiz

Planlarımızda var ama şu ana kadar öyle bir çalışma yapmadık. Örneğin Basketbol ve Voleybol okulunu Nazilli de açma planımız var. Dediğim gibi salon sıkıntısı yaşadığımız için orada da bir salonumuz var. Dün öğrendim; Nazilli Belediyesi ile mahkemelikmişiz, bizim değilmiş.

Emrullah TURGUT : Aydın Büyükşehir Belediyespor olarak hedefleriniz ne doğrultuda ?

Polat Bora MERSİN: Aydın’ın İsmini Duyurmak İstiyoruz

Aydın Büyükşehir Belediye Spor olarak hedefimiz başından beri koyduğumuz bir hedef vardı. Kendi tesislerimizde, kendi şehrimizdeki sporcularımız ile hem branş sayımızı arttırmak, hem de sporcu sayımızı arttırmak. Bununla paralel olarak yurt içindeki yarışmalarda Aydın’ın ismini duyurmak.

Emrullah TURGUT : Spor kulübünü aldıktan sonra futbolda birinci amatör, üçüncü lig mi hedefliyorsunuz ?

Polat Bora MERSİN: Bunu Biz Yapmazsak Yapan da yok

Bizim futbolumuz yok. Futbol branşında şehrimizde yeteri kadar takım var. Biz futbol değil de daha nadir branşlara olan ilgiyi arttırmaya çalışıyoruz. Örneğin badmintonda Gençlik sporun salonu, sahası var ama oynayan yok. Bizim badminton takımımız var. 3 sporcumuz milli takıma çağırıldı. Bunu biz yapmaz isek yapan yok.

Emrullah TURGUT : Badminton sporu Türkiye genelinde popülerliği biraz az tercih ediliyor değil mi?

Polat Bora MERSİN : Nazillide Spor Okullarımızı Açacağız

Okçuluk takımımız var. Sürekli yarışmalara gidiyor. Antalya’ya gittiler. Önümüzdeki ay Samsun’a gidecekler. Nazilli’de de basketbol ve voleybol konusunda da sorunun çözülmesini bekliyoruz. Çözüldüğü anda Nazilli’de spor okullarımızı açacağız.

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc2781.jpg_dsc2785.jpgmnst-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7618 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim