• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınspor 1923 Alt Yapı U19 Antrenörü Soner Ancın Röportajı
25 Aralık 2016 Pazar 22:43

Aydınspor 1923 Alt Yapı U19 Antrenörü Soner Ancın Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Aydınspor 1923 Alt Yapı U19 Antrenörü Soner ANCIN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Aydınspor 1923 Alt Yapı U19 Antrenörü Soner ANCIN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Hocam öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Soner ANCIN : Çineliyim

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Karakollar köyünde doğdum. İşçi çocuğuyum, annem ev hanımı. İlkokulu Karakollar’da bitirdim. Ortaokulu ve liseyi Çine’de okudum.

Soner ANCIN : İlk Lisansım 13 Yaşında Çıktı

İlk lisansım Karakollar Güvenspor’da, köy takımında çıktı. Sağ olsun kulakları çınlasın Faik Aktar hocamız beni köyde kır diye tabir ettiğimiz yerde top oynarken keşfetti, çağırdı. 13 yaşında ilk lisansım çıktı.

Soner ANCIN : 7 Yıl Çine Madran’da Oynadım

Köy takımında 1 sene oynadıktan sonra 15 yaşında ilçe takımı Çine Madran’a transfer oldum. 7 yıl kadar orada oynadım. Diz kapağımdan bir sakatlık yaşadım. Sakatlıktan dolayı profesyonel oynama şansım olmadı.

Soner ANCIN : 2. Lig 3. Lig Hakemliği Yaptım

Eğitime yöneldim. Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandım. Okurken futbolu bıraktım, hakemlik yaptım. 1 yıl il hakemliği, 1 yılda klasman hakemliği yaptım. 2. Lig, 3. Ligde hakemlik yaptım.

Soner ANCIN : Yedek Subay Olarak Askerlik Yaptım

Mezun olduktan sonra 2005 yılında atanamadık, öğretmenlik hayalimizi gerçekleştiremedik. 2005 yılında askere gittim. Hakkari Şemdinli’de yedek subay olarak askerlik yaptım.

Soner ANCIN : Bodrum’da Turizm İşiyle Uğraştık

Askerden geldikten sonra abimlerle beraber aile şirketi kurduk. Bodrum’da bir süre turizm işiyle uğraştık. 2008 krizinde işler istediğimiz gibi olmadı. Ben 1 sene daha durdum orada.

Soner ANCIN : Sevdiğim İşi Yapmaya Karar Verdim

Bundan sonra sevdiğim işi yapacağım dedim. Bütün işleri bir kenara bırakıp antrenörlüğe geri döndüm. 2009 yılından beri antrenörlük yapıyorum.

Emrullah TURGUT : Çine Madran’da 7 yıl oynadınız. O dönem Çine Madran amatörde miydi?

Soner ANCIN : Profesyonel Olma Fırsatını Yakalayamadım

O zaman BAL Ligi yoktu, amatörde mücadele ediyordu. Oynadığım 7 yılın 5 yılında 3. Lig’e terfi maçlarına gittik. 2 sezon son maçta kaybettik, 3 sezon grup aşamasında kaybettik. Profesyonel olma fırsatını bir türlü yakalayamadık. Şimdi antrenör olarak devam ediyoruz.

Emrullah TURGUT : Antrenörlüğe ilk hangi takımda başladınız?

Soner ANCIN : Antrenörlüğe Çine Madran’da Başladım

Çine Madran alt yapısında başladım. Tevfik ATATEKİN A takımını çalıştırıyordu. Onun çabalarıyla, birde Çine’deki sevdiğimiz yönetici ağabeylerimiz vardı, onlar bize güvendiler, altyapıyı verdiler.

Soner ANCIN : İyi Bir Altyapı Oluşturmuştuk

Altyapıda; ilk senemizde 2 grupta, 2. Senemizde 3 grupta Aydın şampiyonu olduk. Altyapı kategorilerinde gruplara götürdük. Orada iyi bir altyapı kurduğumuzu düşünüyorum.

Soner ANCIN : Yöneticilerle Anlaşamadık

Sonrasında A takıma geçtim, A takımı çalıştırmaya başladım. Orada bazı yöneticilerle anlaşamadık, bırakmak zorunda kaldım.

Röportaj : Emrullah TURGUT

dsc00977-001.jpgmanset-031.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4621 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim