• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Celbekler Hafriyat İnşaat Yöneticisi Hüseyin CELBEK Röportajı
20 Aralık 2016 Salı 21:52

Celbekler Hafriyat İnşaat Yöneticisi Hüseyin CELBEK Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Celbekler Hafriyat – İnşaat İşletme Yöneticisi Hüseyin CELBEK ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Celbekler Hafriyat – İnşaat İşletme Yöneticisi Hüseyin CELBEK ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Hüseyin CELBEK : Bu Sektöre Hafriyat İşi İle Girdik

Aydın İncirliova’da doğdum. 30 Yıldır İncirliova’da ikamet ediyoruz. Lise mezunuyum. Bu sektöre yıkım ve hafriyat işi ile başladık. Daha sonra inşaat işine girdik. Bütün kardeşlerim bu iş  ile ilgili çalışıyor. Bir kardeşim Türk Silahlı Kuvvetlerinde Devletimize, Vatanımıza hizmet ediyor. İnşaat sektörü iyi olma sebebiyeti ile aynı zamanda yapı işine de giriş yaptık. Hem yıkımını hem de yapımını yapıyoruz. Şuanda müteahhitlik konumunda da yer alıyoruz. Yapı bakımından 1 yıl oldu. İleriye dönük bazı projelerimiz var. Yani inşaat alanını kapsayan bütün işlerde faaliyet göstermeyi düşünüyoruz.

Osman ÇELİKKOL : Hafriyat işi yapıyorsunuz. Bu konuda bir kısıtlama var mı ?

Hüseyin CELBEK : Ağırlıklı Olarak İnşaat İşi Yapıyoruz

İhalelere giriyoruz. Doğal gaz işimiz var şuanda Aydın’da çalışıyorlar. Ama ağırlıklı olarak inşaat üzerine gidiyoruz. Fakat bu konuda aklınıza gelebilecek her işi yapıyoruz. Hafriyat yönünden bütün araç filomuz var. O konuda da bir eksiğimiz yok. İnşaat ile ilgili gereken araçların bir çoğu mevcut.

Osman ÇELİKKOL : Kaç senedir bu işi yapıyorsunuz ?

Hüseyin CELBEK : 20 Senedir Bu İşin İçerisindeyiz

Yaklaşık 20 yıldır bu işin içerisindeyiz. İncirliova’nın eski hafriyatçılarından diyebiliriz. Babadan oğula geçen bir serüven bu sonuçta. Bizde bu işi babadan devraldık ve devam ediyoruz. İnşallah sonraki nesillerimize de devredeceğiz.

Osman ÇELİKKOL : Bu işin zorlukları nelerdir ?

Hüseyin CELBEK :  Çok Katlı Binalarda Zorluklar Olabiliyor

Bu işte elbette ki bazı zorluklar sıkıntılar olabiliyor. Yıkım esnalarında genellikle zorluklarımız olabiliyor. Çoğunlukla çok katlı binalarda ortaya çıkabiliyor. İş makinalarımızı binanın üstüne çıkarıyoruz. Biz buna mini paletli diyoruz. Bu araçlarımızla yıkımı gerçekleştiriyoruz. En son yıkımını yaptığımız bina 6 katlı idi. Bodrumu ile birlikte 7 kat yapıyor.

Hüseyin CELBEK : İncirliova’da İlk Biziz

Orada şöyle bir durumda oldu. İş makinesine alışık olmayan vatandaşlarımız veya ilçemizde bulunan vatandaşlarımız, aynı bir sinemada veya tiyatrodaki gibi bizleri izliyorlardı. Biz biraz bu durumdan da hoşnut olduk. Çünkü insanlar biz iş yaparken bizleri seyrediyordu. Tabi biz bu işe alışkın olduğumuzdan ötürü bizim için bir sıkıntı yoktu. İncirliova’da yukarıdan yıkım yapan ilk biziz. Bu aynı zamanda yerel basında da yer almıştı. Hatta gazeteci arkadaşlarımız binaya çıkmakta bile zorlanıyorlardı ki biz iş makinesini binanın en üst katına çıkarmıştık ve o binada yıkım yaptık.

Osman ÇELİKKOL : İnşaat işi biraz maliyet sermaye isteyen bir iş. Bu konuda bir zorluk çekiyor musunuz ?

Hüseyin CELBEK : İncirliova’da 70’e Yakın Müteahhit Var

Şuanda sadece maddi sıkıntı algısı var. Aynı zamanda hükümetimizin programını beğeniyoruz. Zaten hükümetimizin izlediği politikadan dolayı bir yanda da inşaat sektörüne adım attık. İncirliova ilçemizden bahsedersek şuan 70’e yakın müteahhit bulunduğunu tahmin ediyorum. Aynı zamanda hafriyat işi yaptığımız için de müteahhit sayısı az çok tahmin edebiliyoruz. Şuan piyasalarda pek sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Satışlarda biraz durgunluk var. Ülke geneli ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.

Hüseyin CELBEK : Her Yıl Sonunda Olan Bir Durum

Sadece hesapsız giden müteahhitlerin bulunduğunu düşünüyorum. En büyük sıkıntı 10 dairelik bir sermayesi olan müteahhittin 20 dairelik bir inşaata başlaması diye varsayıyorum. Açık vererek başlaması kendisine zarar. Onun haricinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yılbaşından sonrada bu satışların tekrar eskiye döneceğini düşünüyoruz. Her sene sonunda olan bir deprem diyelim biz buna. Banka kredilerinin de bu konuda faizlerinin yüksek olduğunu düşünmüyorum. Oranlar ortada. Belediyelerde kaç proje çıktığını da herkes görebilir.

Osman ÇELİKKOL : Bina yapıyorsunuz. Peki bunların satışını da yapıyor musunuz. Yapıyorsanız müşterilere yardımcı oluyor musunuz?

Hüseyin CELBEK : Bize Pek İş Düşmüyor

Öncelikle bir aile daire satın almadan evvel İncirliova’daki bütün müteahhit arkadaşları zaten geziyor. Aynı zamanda da bütün bankaları da geziyor. Bu konuda bize pek iş düşmüyor. Fakat dışarıdan gelen müşterilerimiz olur bize sorarlarsa nerede daha uygun kredi bulunur diye; bizde bildiğimiz bankaların faiz oranlarını mevcut yapılarını belirterek oralara yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda da yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc5105.jpg_dsc5116.jpgmanset-025.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5918 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim