• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cesur SADEBAL : Türkiye’de Parsel Yüz Ölçümleri Çok Küçük +-
01 Ocak 2017 Pazar 19:49

Cesur SADEBAL : Türkiye’de Parsel Yüz Ölçümleri Çok Küçük +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT Sadebal İnşaat Sahibi Cesur SADEBAL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT Sadebal İnşaat Sahibi Cesur SADEBAL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Kendinizi tanıtır mısınız?

Cesur SADEBAL : İnşaat Baba Mesleğimiz

1985 Mardin doğumluyum. İnşaat sektörü ile meşgulüm. Lise mezunuyum. İnşaat baba mesleğimiz. Aldığımız bayrağı bir adım daha ileriye nasıl götürebiliriz çabası içerisindeyiz.

Cesur SADEBAL : Babam Kendi Evini Yaparak İnşaat Sektörüne Girdi

Rahmetli babam yaklaşık 1997-1998 de pazarcılıktan inşaat sektörüne kendi evini yaparak adım atmıştı. Daha sonra bu yap sat ile devam etti. Rahmetli babam ilkokul mezunuydu ama bir üniversite mezunu kadar bilgisi vardı. 2008’de onu kaybettikten sonra işlerin başına ben geçtim. 2008’den bu yana aktif bir şekilde işin başında ben bulunuyorum.

Cesur SADEBAL : Günümüz Koşullarında Ayakta Kalmak Zor

Günümüz koşullarında da hakkıyla inşaat yapmak zor. Ülkenin genel ekonomik durumundan dolayı, günümüz koşullarından dolayı ayakta kalmakta başlı başına büyük bir sıkıntı. Bu süreçte zaten birçok emekçi arkadaşımız bu konudan muzdarip, birçok kişi ayakta kalamadı. Muhtemelen 2017’de bu şekilde geçecektir. Hatta daha kötü olacaktır diye tahmin ediyorum. Gerek Ortadoğu da olan gelişmelerden dolayı, gerek ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağımızı tahmin ediyorum.

Cesur SADEBAL : Piyasa Koşulları Ne Olursa Olsun Durmayacağız

Biz bunlara takılıp, cebimize paramızı koyup yerimizde oturmaktansa bir adım daha nasıl ileri gidebiliriz diye düşünüp bunun çabası içerisinde mücadele etmeye çalışıyoruz, mücadele etmeye de devam edeceğiz. Piyasa koşullarlı ne olursa olsun biz durmayacağız. Bu kadar sıkıntılı bir süreçte ayriyeten bizim uğraştığımız, bizi sıkıntıya sokan prosedür ve bürokrasi de ciddi anlamda bizi geriye atıyor desem yeridir. 

Emrullah TURGUT : Aydın’a gelişiniz nasıl oldu?

Cesur SADEBAL : Babam Gurbetçi Olarak Aydın’a Geldi

Mardin’de doğdum. Babam gurbetçi olarak Aydın’a geldi. Rahmetli babam buraya geldiğince ufak bir el arabasıyla, bir ayakkabı boyası, ayakkabısı kesesiyle hayat mücadelesine başladı. Daha sonra sebze meyve pazarcılık yapmaya başladı. Hurma satardı, toptan hurma getirirdi özellikle Ramazan aylarında. Çok zor şartlar altından buralara geldik. Yoksul bir aile olarak buraya geldik. Şuanda da çok varlıklı sayılamayız.

Emrullah TURGUT : İnşaat sektöründe Aydın’ı Türkiye ile değerlendirirsek nasıl bir sonuç elde ederiz?

Cesur SADEBAL : Aydın Kalite Anlamında Türkiye’nin Önde Gelen Şehirlerinden

Aydın’ı Türkiye ile ölçülendirirsek gerçek anlamda gidip farklı illerde inşaatları gezdiğimizde, gördüğümüzde, mesela hemen yanı başımızda İzmir var. Özellikle iç dekorasyon, ince işçilik konusunda genel olarak Aydın kalite anlamında Türkiye’nin önde gelen şehirlerindendir.

Emrullah TURGUT : İnşaat sektörün çalışmalarınızda sizi en çok zorlayan nokta neresi?

Cesur SADEBAL : Bürokrasi Bizi Çok Zorluyor

Genelde bürokrasi bizi çok zorluyor. Hem zaman anlamında hem maddiyat anlamında bürokraside sıkıntı yaşıyoruz. Birçok şeyle ilgili; yasayla, belediyeyle, yapı denetim harçları, proje masrafları bunlar ciddi anlamda büyük bir maliyet ve külfet oluşturuyor.

Emrullah TURGUT : İmar planlarının sizi zor durumda bıraktığı oluyor mu, yanlışlıklar var mı?

Cesur SADEBAL : Türkiye’de Parsel Yüz Ölçümleri Çok Küçük

Özellikle bu süreçlerde yeni imar yönetmelikleri geldiğinde biz bu sıkıntılarla çok karşılaşıyoruz. Mesela bir sokakta 5 tane bina yapılmış, 1-1,5 metre yola taşmış. Mevcut yönetmeliğe göre 1-1,5 metre geriye çekmen lazım. Bu şehrin siluetini bozuyor. Hem de Türkiye’de parsel yüz ölümleri çok küçük olduğu için metrekare anlamında çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu tür yönetmelikler yeni imara açılacak yerlerde ciddi anlamda istikrarlı bir şekilde uygulanırsa çok daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Devamı Gelecek…

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc6212.jpg_dsc6217.jpgmanset-046.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7913 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim