• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasan Efendi & Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ünal AKTAŞ Röportajı
21 Kasım 2016 Pazartesi 13:12

Hasan Efendi & Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ünal AKTAŞ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Cemal DABANSIZ; Hasan Efendi & Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ünal AKTAŞ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Cemal DABANSIZ; Hasan Efendi & Ramazanpaşa Mahalle Muhtarı Ünal AKTAŞ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Cemal DABANSIZ : Sayın Muhtarım bize kendinizden bahseder misiniz?

Ünal AKTAŞ : Taksi Şoförlüğü Yaptım

19 Aralık 1951 yılında, Aydın’ın Cincin köyünde doğdum. İlköğretimi Cincin de bitirdim. Askere gidinceye kadar çok çeşitli kademelerde çalıştım. Orman işletme müdürlüğünde çalıştım. Taksi şoförlüğü yaptım. O zamanın şartlarında her kulvarda bulundum. Askerlikten sonra tekrar köye geldim. Babama vermiş olduğum sözden dolayı 3 yıl köyde çalıştım. Daha sonra Aydın Belediyesinde çalışmaya başladım.

Cemal DABANSIZ : Belediyenin hangi departmanlarında görev aldınız?

Ünal AKTAŞ :  Belediyede Otobüs Şoförlüğü Yaptım

Otobüs Şoförlüğü yaptım. Daha sonra otobüsler kalkınca, belediyenin trafik şube müdürlüğünde görev aldım. 25 yıl Aydın Belediyesinde çalıştıktan sonra 2000 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra kendime göre müteahhitlik ve alım-satım işleri yaptım. 2009 Yılındaki seçimlerde adaylığımı açıkladım. O zaman ki muhtarımız olan Ertuğrul Bey birleşmek istediğini söyledi. Sonucunda birleşerek Ertuğrul beyin muhtar olmasını sağladık.

Ünal AKTAŞ : 2014 Seçimlerinde Adaylığımı Açıkladım

Ertuğrul Bey ayrıldıktan sonra 2014 seçimlerinde adaylığımı açıkladım. Mahalle sakinlerimiz de sevdiği için oylarını benden yana kullandılar. Bu yüzden bütün mahalle sakinlerimize teşekkür ederim. Bende mahallemize elimden geldiği kadar sahip çıkıyorum. Mesela mahallemde pek iş yok benim. Mahallemde bu aralar kentsel dönüşüm sebebi ile inşaat yoğunlaştı. Biraz inşaat ile ilgili sıkıntılarımız devam ediyor. Mahallemizde araç parkları ile ilgili her sokağımıza düzenleme yaptık. 2017 sonunda gelecek olan doğalgazı 3 binin üzerinde imza toplayıp, Enerya ile yaptığımız bir basın toplantısı sonucunda mahallemize getirdik.

Ünal AKTAŞ : Mahallemize Saklı Bahçe Adı Altında Cafe Açtık

Mahallemize Saklı Bahçe diye bir yer açtık. İzmir’de bir emlakçı kiralama yolu ile bir cafe açmak istedi onu engelledik. Efeler Belediyesine dilekçe yazdık ve sonucunda Belediyemiz burayı kiraladı. Belediyemize ait bir yer oldu. Mahallemizde 1912 sokak ile 1903 sokağın kesiştiği yere Belediyemizin bünyesinde Kültür Evi açtık.    

Ünal AKTAŞ : 21 Nolu Sağlık Ocağını Mahallemize Kazandırdık

Mahalle halkımız Mesudiye mahallesinde olan sağlık ocağına gitmek zorunda kalıyordu. Yaşlı vatandaşlarımız için zor bir durumdu ama bunu bir sonuca kavuşturduk. Yıllardır kanayan yaramız olan Sağlık Ocağını 15.11.2016 tarihinde mahalle halkımıza kazandırdık. 21 nolu Sağlık Ocağı olarak 2 doktoru ile hizmet vermektedir.

Cemal DABANSIZ : Sayın Muhtarım şimdiye kadar yapmak isteyip te yapamadığınız? ileriye dönük olarak ta yapmayı planladığınız projeleriniz nelerdir?

Ünal AKTAŞ : 2 Apartman Arasına Çöp Konteynırı Koyma Projemiz Var

Mahallemde çocuk parkı olmasını çok istedim ama bunu yer sorunu olduğu için başaramadım. Kızılay caddesine 2017 de sözünü aldım, sıcak asfalt uygulaması yapılacak. Önümüzde ki günlerde 2. Hamlemi yapmayı planlıyorum. Eğer olursa son derece elit bir mahalle olacağız. Çöplerle ilgili olarak bir çalışmamız var. Kapının önüne koyulan çöpleri kedi ve köpeklerimiz dağıtmakta, Malum kedi ve köpeklerimiz mahallemizde çok sayıda, bu yüzden de her 2 apartman arasına çöp konteynırı koyma projemiz var.  Çöp saatlerinde bir değişme olmayacak ama mahalle halkımız bu konuda çok rahat edecek. Tek düşüncem o konteynırların oradan çalınma korkusu, en büyük sıkıntım bu. Bir yazı hazırlıyorum. Her haneye yapıştıracağım. Uygundur muhtarım denildiği zaman 2017 Ocak ayında hemen uygulamaya sokacağım. Eğer bunu başarırsam mahallemde çöp sıkıntısı kalmayacak.

Cemal DABANSIZ : Çöp konteynırları boyutları nasıl olacak? Pazar kurulu olan yerlerde çok çabuk dolacaktır.

Ünal AKTAŞ : Pazar Yerlerine Koymayı Düşünmüyoruz

Pazar yerlerine koymayı düşünmüyoruz. Pilot bölgeler olarak 1912, 1913, 1914 sokaklar kullanmaya başlayacak. Baktık, iş rayına oturdu hemen bir hafta içinde mahalleyi donatacağız.   

Cemal DABANSIZ : Büyükşehir ve Efeler Belediyesi ne kadar etkili bu projelerinizde?

Ünal AKTAŞ : Benim En Büyük Şansım, Belediyeci Olmam

Efeler Belediyesi her zaman yanımızda ve bize hep destek oluyor. Her konuda ne zaman işimiz düşse her konuda yardımcı oluyorlar. Mesela mahalle aralarında ki boşluklara arabaların alt tarafları vuruyordu onu rica ettim. Hemen gelip hallettiler sadece bir mahalle kaldı. Biliyorsunuz Caddelerde Büyükşehir Belediyesine ait onları da aradığımı zaman anında cevap veriyorlar. Benim en büyük şansım, belediyeci olmam. Benim zamanımda yeni girmiş arkadaşlarım, şu anda şef ve daire müdürü olmuştur. Bende eski belediyeci olduğum için beni kırmıyorlar. Sağ olsunlar beni kırmıyorlar hemen işlerimi hallediyorlar.  

Cemal DABANSIZ : Bizim soracaklarımız bu kadar sizin eklemek istedikleriniz var mıdır?

Ünal AKTAŞ : Emniyetten Mobese Kamerası İstedim

Şu ana kadar bütün hedeflerimi başardım. Seçim vaatlerimde var olan birinci hedefim doğalgazdı, bazı arkadaşlarım getiremezsin demişti ama getirdim. Tabi ben tek başıma getirmiyorum bunu Belediyemizin de çabası ile oluyor. Sağlık ocağı getireceğim demiştim. Onu da getirdim. Kültür Evi ve Saklı Bahçemizi açtık. Kızılay caddesinde sıcak asfalt işlemi halledip, çöp konteynırlarını da yerlerine koyduktan sonra başka mahallemin bir sıkıntısı kalmayacak. Emniyetten mobese kamerası istedim. Vali beye de görüştüğümüz zaman ilettim. Mobese kamera sistemleri çok uğraş verici ve çok maliyetli olduğu için o durumun olması sıkıntılı gibi geliyor. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim.  

Röportaj : Cemal DABANSIZ 

unal-aktas.jpgsablon-003.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4308 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim