• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hulusi AKŞİT : Yeni Başkan, Hulusi AKŞİT Gibi Olsun İstiyorsunuz +-
05 Aralık 2016 Pazartesi 01:10

Hulusi AKŞİT : Yeni Başkan, Hulusi AKŞİT Gibi Olsun İstiyorsunuz +-

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN ve Genel Koordinatör Cemal Aydın ÖZPOLAT Aydın Esnaf Odaları Birliği Eski Başkanı Hulusi AKŞİT ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN ve Genel Koordinatör Cemal Aydın ÖZPOLAT Aydın Esnaf Odaları Birliği Eski Başkanı Hulusi AKŞİT ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Adnan AYTAŞKIN : Öncelikle Hulusi abi bize kendini tanıtır mısın nerede doğdun, hangi eğitimleri aldınız?

Hulusi AKŞİT : Karacasuluyum

Ben Karacasuluyum, Karacasu'da doğdum. Babam ben bir buçuk yaşındayken ikinci evliliğini yapmış. Mecbur kalmış. Çünkü iki tane çocuk var bakılması lazım. Daha sonra Nazilli'ye geçiyor, aynı zamanda kendisi de Gardiyan oluyor. Kuyucak'ta Gardiyan, her sabah bisikletle gider, bisikletle gelirdi. O zamanlar bisiklet lükstü ona, bisiklet almıştı babam, onunla gider gelirdi. Ben ilkokulu Nazilli Turan okulunda okudum.

Hulusi AKŞİT : Akşama Kadar Teksas Tommiks Okudum

1960 ihtilalinden sonra çıkan 50 kuruşların gümüşten olduğu ortaya çıkıyor. Değeri de 63 kuruş oluyor. Devlet, tedavülden çekti o paraları. Babam 5 tane almış, üst tarafta bir kutunun içine koymuş. Aldım bende çocuğum da orta birdeyim, 13 yaşındayım. Aldım kitapçıya götürdüm. Akşama kadar bana Teksas Tommiks'i okuttu. Ertesi gün bir daha götürdüm. Bir daha okudum.

Hulusi AKŞİT : Babam Beni Dövüyordu

Üçüncü gün babam paraları aldığımı fark etti, sordu; kim aldı dedi. Ben aldım dedim, iyi dedi. Beni ellerimle arkadan güzelce bağladı. İki oda bir salonumuz vardı. Dövüyordu, sonra bacak bacak üstüne atıp bir sigara içiyordu, sonra bir daha dövüyordu. Üçüncü dövüşten sonra tuvalete gitti. İpler gevşemiş. Ben kendimi iplerden kurtardım.

Hulusi AKŞİT : İki Mezar Arasında Yattım

Tabii o zaman böyle duvar falan yoktu. Kargıdan duvarlar vardı evimizde. Kargının öbür tarafı portakallıktı. Kendimi pencereden attım, öbür tarafa düştüm portakallığa, ah dedim ama ayağımın altıda soyulmuş. Hiç unutmam, Devran mezarlığına gittim, akşamüstü karanlık çökmüştü. Devran mezarlığında iki mezarlığın arasında yattım. Oradan yola çıktım ertesi gün Atça ’ya kadar oradan, Sultanhisar'a kadar. Derken bir buçuk günde İzmir'e gittim. Daha sonra hayata atıldım. Orta 1'den terkim. Hani bazen böyle Aydın’ın ilçelerinde konuşmacı olarak çağırdıklarında gider konuşurum ondan sonra sorarlar.

Adnan AYTAŞKIN : Yani evden kaçtın abi.

Hulusi AKŞİT : 13 Yaşında Evden Kaçtım

Evet kaçtım. 13 yaşından beri annemin, babamın bir lokma ekmeği kursağımdan geçmemiştir.

Adnan AYTAŞKIN : Ne yaptın, ondan sonra.

Hulusi AKŞİT : İstanbul’da Köprü Altında Yattım

Hayatla savaştım, bulaşıkçılık yaptım, gazete sattım, İstanbul'da köprü altında yattım. Mesela şöyle anlatayım. İzmir’de altı ay kaldım, bir lokantada çalıştım, bulaşık yıkadım orada yattım kalktım. O verilen üç beş kuruşu biriktirdim. 6 ay sonra bayağı para biriktirdim. O parayla İstanbul’a gittim. O tarihte İstanbul'a nasıl gitmişim, nereden bilmişim, bende böyle kafamı zorluyorum. İstanbul nere, İzmir nere, Aydın nere. İstanbul’da ne işim var. Hiç kimseyi tanımam, bilmem ama oraya gittim.

Hulusi AKŞİT : 17 Günlük Otel Param Vardı

Bir otel buldum, İstanbul Sirkeci’de 17 gün yetti param, tabi ben 17 gün içinde iş arıyorum. Ama tabi etrafı da gördüm, Galata köprüsünü de gördüm. Altında yatanları gördüm benim gibi kaçakları falan. 17. Gün otelci Param olmadığı için beni kapının önüne koydu. Akşam yatmasını öğrendim ama o zaman gazeteye sarıldık, naylon yoktu o tarihlerde gazeteye sarılıp yatıyorduk. 3-4 çocuk yan yana yatıyorduk ki üşümeyelim.

Hulusi AKŞİT : Yediğim En Lezzetli Ekmek Çöp’ten Bulduğum Ekmektir

2 gün sonra bir iş bulduk orada çalışmaya başladık. Ama hayatımda yediğim en lezzetli ekmek o 2 gün sonra bir çöp tenekesinde bulup yediğim ekmektir. Onu bandırıp yedim. 70 yaşındayım hayatımda yediğim en lezzetli ekmek odur. Bunu da birçok yerde her toplantı da anlatırım. Her şeyin kıymetini bilelim diye. Ondan sonra askerlik geldi. Askere İstanbul’da iken gittim. Ankara Mamak’ta yaptım, oradan İstanbul Hadımköy’e geldim. Orada bitirdim askerliğimi. Geldim burada Babam beni Orman Dairesine soktu, Babamla o ara barıştık, Ablamın düğünü vasıtası ile.

 

Adnan AYTAŞKIN : Askerden geldikten sonra

Hulusi AKŞİT : Babam Beni Orman Dairesine Soktu

Babam beni Orman Dairesine soktu, Orman Dairesi de o zamanlar çok değerli, Süleyman Demirel’e de demişler. Mühendis olacağına Ormancı olsaydın oğlum demişler ya onun gibi. İşte köylere ihtiyaçlarını dağıtıyoruz. Kereste, Amerikan tuzu dağıtıyoruz o zamanlar köylere. Mesela eşeğin sırtında bir odun taşımak yasaktır. Bende dava kâtibiyim Avukata bakıyorum. Nazilli den geliyor, gidiyor. Haftada bir gün geliyor.

Hulusi AKŞİT : Annemler Beni Evlendirmeye Kalktılar

Orman Dairesinde gayet güzel rahatım ama Annemler beni evlendirmeye kalktılar. Köyler de işte aman bu ormancı biz buna kız verelim diye. Baktım bizim enişte vardı, teyzemin kocası onu aradım. Dedim enişte beni buradan kurtar. Sağ olsun bir istek yaptı Fransa’ya gittim. 1973 yılında izinli geldiğimde, Annem, Babam burada eniştemler de ablamlar da konu çıktı illa ki burada kal diye kalış o kalış ondan sonra burada mücadeleye başladık.

 

Adnan AYTAŞKIN : Kahvecilik?

Hulusi AKŞİT :Kahvecilik İle Hiç Alakam Yok

Kahvecilik ile hiç alakam yok, hayatımda çay yapmadım ki. Kahve de yapmadım. Arslan İYİBAĞIRSAKÇI vardı orayı işleten, daha önceden açık düğün salonuydu. Bir akşam beraber yanımızda Osman Akgündüz’de vardı, onunla yemeğe gittik. Dediler ki abi senin kafan çalışır, bir şeyler yapalım, baktım, Proje hazırladık. Gittik, Devlet Demiryollarına müracaat ettik.  Bir proje yapalım diye onay verdiler. 300 metrekare direksiz, 300 metrekare de salonumuz vardı, kapalı salonu da açık salonu da vardı. Aydın değil, Türkiye’nin en güzel yeriydi içinde halıfleksler vardı her iki köşeye de oturma grupları vardı.

Cemal Aydın ÖZPOLAT : Deniz Baykal da genel başkanken bu konuda program yapmıştı

Hulusi AKŞİT : Aydın’ın En üst Seviye İnsanlarının Olduğu Bir Yerdi

Bizim mekana Deniz Baykal geldi, rahmetli Erbakan geldi. Bu birleşme olduğu zaman Halkçı Partileri, orada oldu. Orası, Aydın'ın üst seviye insanlarının oturup, kalktığı bir yerdi. Hatta bir gün işte Yenipazar’a davet ettiler beni Oda Başkanları, yemeğe gittik. Belediye Başkanı, Kaymakam, kurum Doktoru, Savcısı, Doktor, beni tanımıyor musun abi dedi, hatırlayamadım dedim, abi senin kahvede büyüdük dedi, Savcı da öyleymiş.

Hulusi AKŞİT : Aydınspor’a 1978’den Beri Hizmetim Olmuştur

O dönemde Aydınspor yönetimine seçildim.  Şaban abi o zaman Başkan, O’nun döneminde yönetime girdim. 1978’den bu yana hizmetimiz oldu. Ve benim dönemim de hiçbir zaman kulübün 5 kuruş borcu yoktu.  Transferlerde benim alıp geldiğim, şahsen gidip transfer ettiğim her topçu ilk 11’e girmiştir ve kulübe para kazandırmıştır.

Adnan AYTAŞKIN : Muhabirimiz Emrullah TURGUT, geçen Ahmet Gümüş ile röportaj yaptı, Ahmet GÜMÜŞ demiş ki benim dönemimde sıfır borç vardı ve kulübün kasasında para vardı ama benden sonra şu an bir sürü borcu var. Siz Ahmet Gümüş’ten sonraki Başkansınız sizin döneminizde nasıldı? Sizden sonra ne oldu bu borç sizin döneminize ait mi?

Hulusi AKŞİT : Bal Liginden Altık 3. Lige Çıkardık

Evet, doğru Aydınspor 1923 benden sonra borçlanmıştır. Şimdi olay şu, Biz Ahmet Gümüş Bey ve yönetim kurulu olarak istifa ettik. Artık biz yapmayacağız dedik ve Bal Liginden aldık, 3. lige çıkardık takımı. O zaman görevimiz bitti.

Hulusi AKŞİT : Ahmet Gümüş Ayrıldığında Kasa’da Para Vardı

Ahmet GÜMÜŞ ayrılmak istedi ve o Yönetim Kurulu’nda bana görev teklif ettiler. Hayır dedim bende yokum artık. Ben bu yönetime isteyerek girmedim zaten. Ama mademki girdik hep beraber çalışırız dedim. Ayrıca bırak sen borcu, kasada para da vardı.

Emrullah TURGUT : Bir daha ki ay için vergi ödemeleri için kasada para da varmış.

Hulusi AKŞİT : Vali Bey’e Biz Bırakıyoruz Dedik

Evet doğrudur. Ahmet GÜMÜŞ ile birlikte bıraktığımız zaman kasada Para da vardı. Hep beraber bıraktık, Ahmet Bey Başkandı. O zaman Vali Bey’in yanına gittik, dedik, böyle böyle biz bırakıyoruz.

Hulusi AKŞİT : Vali Kerem AL, Bir Yemek Verdi

10 gün sonra Vali Konağında, Sayın Kerem AL, bir yemek verdi. Bu yemekte toplanan 70 - 80 kişi vardı. Aydın'ın ileri gelenleri falan. İşte Emniyet Müdürü var, Vali Kerem AL var, Özlem ÇERÇİOĞLU’da var.

Hulusi AKŞİT : Vali 70 Kişinin 69’u Hulusi Baba Yapar Dedi

Özlem ÇERÇİOĞLU ile Vali Kerem AL köşede oturuyorlar.  Herkesi tek tek çağırıyorlardı ve en son beni çağırdılar. Kerem AL dedi ki; ‘biz burada 70 kişiyiz. 69 kişi bu işi ancak Hulusi Baba yapar diyorlar dedi. Özlem ÇERÇİOĞLU, ben ve arkadaşlar ancak Hulusi baba yapar diyoruz dedi.

Hulusi AKŞİT : Bakın Benim Davam Var Dedim

Benim kıramayacağımı bilir herkes, sizde sorumluluğu yükleyin benim sırtıma dedim. Bakın benim davam var. Yarın hapis gelir bir şey olur. Benim canımı sıkmayın dedim. Benim ismimin yazması çok önemli değil ama Aydınspor Başkanı hapse girdi denilmesi beni rahatsız eder. Zaten kabul etseydim arkadaşlar bana bu görevi teklif etti, en başından beri ben hayır dedim.

Hulusi AKŞİT : Başsavcı Ekrem YİĞİT, Hulusi Bey’in Hiçbir Sorunu Yok Dedi

Bu saatten sonra lütfen, Vali bey dedi ki; Başsavcı benim dostum, sorun varsa arayayım dedi. O anda Başsavcı Ekrem YİĞİT dedi ki; efendim Yargıtay’ın 2. Kararı aynı şekilde. Aradılar beni bilgi verdiler. Hulusi Bey’in dedi hiçbir sorunu yok. Sonra Genel Kurula götürüyor birileri hiç kimsenin haberi olmadan.

Hulusi AKŞİT : Ben Bıraktığımda 264 Bin TL Borç Vardı

O yüzden Ahmet GÜMÜŞ’ün söyledikleri doğrudur. 5 kuruş borcu yoktu kulübün. Benim bıraktığım da 264 bin lira borç vardı, başka bir borcumuz yoktu ne Maliye ne de Sigorta’ya,

Hulusi AKŞİT : Bilinmeyen Bir Borç Var, Hesap Soran Yok

Mesela bir Ali AYDIN diye geçenlerde birini duydum, Ali AYDIN kim ki? Bende Ali AYDIN çok Aydın’da nedeni ve niçini bilinmeyen bir borç şimdi bunların irdelenmesi lazım hesap sorulması lazım ama hesap soran yok. Şimdi bir bakıyorum idarecilik yapmış arkadaşlara, 2 haftadır maça gidiyorum ben görmüyorum. Ya küstürüldüler ya kırıldılar yani bunlar çok kırıldığım şeyler benim üzüldüğüm şeyler.

Adnan AYTAŞKIN :

Hulusi Abi sen başkanlığı bıraktın. Devre arası idi galiba, Özlem Hanımla aranızda bir sıkıntı oldu sanırım.

Hulusi AKŞİT : Özlem ÇERÇİOĞLU Hoca Gitsin Dedi

Özlem Hanım ile aramızın bozulmasının sebebi; O, Hoca gitsin dedi, yani Hocanın gitmesi talebi geldi, bende hayır dedim. Aydınspor 1923 kulübünün Başkanı benim ve yönetim kurulu üyelerimiz. Yönetim kurulu üyelerimiz ve Başkan’ın evet demediği bir şeye dışarıdan biri burnunu sokarsa bu iş olmaz. Biz Özlem ÇERÇİOĞLU ile küsmeyiz birbirimize, o benim manevi kızımdır. Mesela gece hiçbiriniz gidip kapısını çalamaz ben çalarım oğlu da, eşi de hepsi sayarlar severler beni.

Hulusi AKŞİT : İşlerime Başkasını Karıştırmak İstemem

Özlem Hanım’ın oğlunu Ankara da okurken işim olduğu zaman ben getiriyordum Ankara’dan çok yakınız biz ama idarecilik anlamında Özlem Hanım’da başkasını işlerine karıştırmak istenmez bende karıştırmak istemem. Hangi kurumun başına Hulusi AKŞİT geldi de o kurum eksi yazdı.

Cemal Aydın ÖZPOLAT : Özel hayatta bir Baba – Kız gibiydik diyorsunuz ? İş hayatında da aynı samimiyetin sürmesi karşılıklı anlayış ile mümkün değil mi ?

Hulusi AKŞİT : Ekonomik Desteği Veren Kişiler Ön Planda Oluyor

Mümkün ama sen ayrı düşünüyorsun ben ayrı düşünüyorum, şimdi ekonomik desteği veren kişiler biraz daha kendilerini ön planda görüyorlar. Ben en başta pazarlığımı yaptım, 250 Bin sizden 250 bin sizden diye kabul ediyorsanız öyle Başkanlık yaparım dedim. Çünkü transfere girmem lazımdı.

Adnan AYTAŞKIN : Özlem Hanım sizin Başkanlığınız döneminde bu vaadini gerçekleştirmeyeceğini belirtti ki siz bıraktınız ? Yani maddi olarak desteği kesti mi ?

Hulusi AKŞİT : Sağlıklı Devam Edemeyeceği İçin Başkanlığı Bıraktım

Ya tabi maddi desteği kesti diye değil aslında da, ben o Başkanlığın sağlıklı devam edemeyeceğini gördüğüm için bıraktım, netice itibariyle yönetim kurulunda ki arkadaşlar beni seviyor, sayıyorlar ama netice de kimse de Belediye Başkanıyla arada sıkıntı olduğu zaman yönetim kurulunda huzursuzluk oluyordu.

Adnan AYTAŞKIN : Çok başarılı bir sezondu, şampiyonda olundu hatırladığım kadarıyla..

Hulusi AKŞİT : O Takım Birinci Lige Çıkar

Ben baştan söyledim Şampiyon olacak bir takımımız var dedim çünkü o takımın önünü kimse kesemez, o kadroyu korusunlar, 2 tane adam alsınlar, bir orta saha bir forvete o takım 1 lige çıkar, bir düşün o zaman ki kadroyu.

Adnan AYTAŞKIN : Net olarak bu fedakarlığı yapmanızın sebebi, Başkanlığı bırakmanızın sebebi nedir ?

Hulusi AKŞİT : Hulusi Abi Başkan Olursa Destek Olurum Dediler

Bu fedakarlığı yapmam, kamuoyunun, Valiliğin orada ki 70 kişinin mesela Mustafa ANCIN, Hulusi Abi olursa 100 Bin TL veririm dedi. Yalçın PEKGÜZEL, Hulusi Abi olursa 50 Bin TL veririm dedi. Kısmen de verdiler.. Yalçın PEKGÜZEL yönetime kardeşi Hüseyin’i verdi zaten. 25 er bin TL para verdiler.

Hulusi AKŞİT : Parayı Veren Düdüğü Çalar Hesabı

Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım pırıl pırıl hepsi seçmeydi. Bir sıkıntı yoktu. Sıkıntı Tepede.. O olmadan olmuyor çünkü kaynağım orası benim. O kaynak verdiği için bu böyle olacak şu şöyle olacak dedi. Hani parayı veren düdüğü çalar hesabı var ya bu işte böyleydi. O da Aydın halkının, Belediyenin bir kurumu olarak görüyor belki de..

Hulusi AKŞİT : Şebnem Bursalı İle Araları Kötü

Özlem ile ilgili Akçeli işler olduğunu duyduğum zaman ben çok gülerim. Çünkü ben onun babasını çok iyi tanırım. Nazilli’nin ileri gelenlerinden İncir Tüccarıydı o adam. Ben Babası ile çok iyiydim. Arkasından da eşinin servetini herkes biliyor Aydında. Mesela Kaçak ev ile ilgili bir şey çıkarmışlar. İmar yok ki orada. Yazmışlar yani. Geçen Şebnem BURSALI ile birlikte yemek yedim, Şebnem dedim siz kankaydınız. Şuanda Şebnem ile araları kötü.

Adnan AYTAŞKIN : Şunu diyebilir miyiz ? Aydınspor 1923 Özlem ÇERÇİOĞLU’nun malı gibi bir şey şuan.

Hulusi AKŞİT : Hidayet TÜREN Ciddi Fedakarlıklar Yapıyor

O da bir görüştür, saygı duyarım herkese onu dersem olmaz çünkü şuan ki Başkan Hidayet TÜREN arkadaşımız da çok ciddi maddi manevi fedakârlıklar yapıyor. Öyle dersem O’nu ve diğer 3-5 arkadaş daha var onları ezmiş olurum. Özlem’in kulübü taşıyamadığı yerde taşıyan arkadaşlarımız var, sağ olsunlar.

Hulusi AKŞİT : Aydınspor’da Para Yok ki Yensin

Keşke şu Aydınspor’a başta söylediğim gibi 250 bin TL versinler onu geçtim 100 Bin TL versinler.. Hep beraber olalım, her kuruşun tek tek hesabını verelim. İçlerinden birini seçsinler. Onu koysunlar. Parayı Pulu takip etsinler. Şimdi benim kızdığım Aydınspor’da çok para yeniyor diyorlar, para yok ki Kasa’da yensin. Hiçbir zaman olmadı ki.

Hulusi AKŞİT : Ben Güzel Şeyler Yapmışım

Mesela biz Erzincan deplasmanına gittik, Onlarca kişi karşıladı bizi. Geleceğimi bildirmişler. Diyarbakır’a gittik öyle, Van’a gittik öyle, arkadaşlar sen kimsin diyorlar. Abi bu kadar sevilmenin sırrı nedir diyorlar. Demek ki ben Türkiye Kahveciler Federasyonu Başkanıyken güzel şeyler yapmışım.

Hulusi AKŞİT : Mehmet AĞAR’a Gelenleri Ben Getirdim, Götürdüm

Kars’a da gitmişim, Van’a da gitmişim, Diyarbakır’a da gitmişim. Tunceli’ye gitmişim, Bingöl’e de gitmişim. Oranı Valisine ziyarete gitmişim, zaten gidiyorsunuz ziyarete. Belediye Başkanlarını ziyaret ettim. Böyle arkadaşlıklarımız var. Aydında Mehmet AĞAR’a gelen misafirlerin yüzde 50 sini ben getirdim, götürdüm.

Hulusi AKŞİT : Bankada 1 Kuruşumu Bulurlarsa Assınlar Beni

Ne verdin ne aldın. Karşılığında Sevgi aldım. Hulusi AKŞİT’in çok ciddi ekonomik olarak çok ciddi birikimi var derler. Bankada 1 kuruşumu bulurlarsa ya da Türkiye de benim 1m2 arazimi bulurlarsa ya da çocuklarımın bulurlarsa assınlar beni.

Cemal Aydın ÖZPOLAT : Güzel bir Esnaf Odası Birliği Başkanlığı yaptınız, peki Birlik ehil ellerde mi ?

Hulusi AKŞİT : Esnaf Odası Şuan Emin Ellerde

Aydın Esnaf Odaları Birliği şuanda Emin ellerde. Çünkü Selahattin Bey’e ben değer verdim. Oda Başkanlarının yüzde 99’u işini kaybeder. Selahattin ÇETİNDOĞAN Aydın’ın 1 numaralı Kuaförüydü ve Randevu ile çalışırdı. Kuşadası’nda evi vardı, burada 2 tane Evi vardı her yıl Kıbrıs’a giderdi, her gün araba değiştirirdi Selahattin ÇETİNDOĞAN kardeşimiz.

Hulusi AKŞİT : Ne Kadar Oda Başkanı Varsa Hepsi Batmıştır

Ne zaman Oda Başkanı oldu, geliyor Müşteri Selahattin Bey yok, Geliyor Müşteri Selahattin Bey toplantıda. Müşterinin hepsi gitti. Ne kadar Oda Başkanı varsa hepsi batmıştır. İnşaatçılar Odası Başkanı batmıştır, Demirciler Odası Başkanı Muhammet’te batmıştır. Oda Başkanlarının hepsi batar.

Hulusi AKŞİT : 76 Tane Sigortalı İşçim Vardı

Otogar Lokantası bende miydi bendeydi. Didim Tesisleri açıldı ilk, yalnız Bakanlar kalabiliyordu, Özel İdare tesisleri orayı da ben çalıştırıyordum 76 tane yanımda Sigortalı işçim vardı.

Hulusi AKŞİT : Odalarda Para Yokki

Birer birer hepsi gitti. Nereye gitti o paralar. Hadi birisi söylesin Hulusi AKŞİT kumarda 100 TL para harcadı, hadi birisi desin ki Hulusi AKŞİT Pavyonda 100 TL para harcadı. Alnına çakarım. Aldığından çok veriyorsun. Odalarda para yok ki.

Cemal Aydın ÖZPOLAT : Peki Esnaf’ın size bu kadar Sevgisi bundan mı kaynaklanıyor ?

Hulusi AKŞİT : Hep Yargılandım Ben

Ben çıkmışım kürsüye esnafın Sorun ve Dertlerini dertlenmişim. Ben saat 12:05 gece kapıdan giren Emniyet Amirine ağzına sıçarım demişim, Ankara’da ki Deyyuslar demişim, Ankara da koca koca koltuklarda oturan Koca Kafalı adamlar demişim, hep yargılandım bunlardan ben. Birinden 3 buçuk sene yargılandım, birinden 2 buçuk sene yargılandım.

Hulusi AKŞİT : Ben Ankara’da kilere Deyyus Demedim

Hani bizim Gazetecilere bir kelime söylersin anlatamazsın, Ankara’da ki Deyyuslar kelimesi öyle çıktı. Ben Ankara da kilere deyyuslar demedim. Esnaflar bütün Türkiye de Miting yapmaya başladı, Bankaların battığı, hırsızlıkların çıktığı dönemlerde Miting olacaktı.

Hulusi AKŞİT : Miting Yapacaktık, Basın Toplantısı Yaptık

Vali Bey de rica etti. Genel Merkezden aradılar. Provokasyonlar olmuş. Mitingi Basın Toplantısı ile çözmeye çalışın dediler. Biz Miting kararı almıştık ama kararı değiştirdik Birlikte Basın Toplantısı yaptık.

Hulusi AKŞİT : Ali UZUNIRMAK Abi Deyyusları Ziyarete mi Geldin Dedi

Biri sordu. Başkanım bu Ankara’da ki deyyuslar ne olacak bu çalanlar, çırpanlar dedi. Bizde ağzına sıçarız dedik. Ertesi gün Yeniasır’da manşette tam sayfa Ankara’da ki Deyyusların Ağzına Sıçarım dedi. Ben Ankara’ya gittim, Uçaktan indim, Meclise gittim. Ali UZUNIRMAK gördü beni Abi Deyyusları mı ziyarete geldin dedi.

Hulusi AKŞİT : Deyyus Deyince Herkes Üstüne Alınmış

Bülent ECEVİT ile görüşmeye gittim. Sultanhisar’lı Ertuğrul KUMCUOĞLU ’da oradaydı. Şaka yaparak ayıp değil mi dedi. Daha sonra dava açıldı bundan dolayı bana. Arkadan Meclis Başkanı dava açtı. Ben orada kişi falan demedim ama Gazetecilikte biliyorsunuz bazı kelimeler çekiliyor gündem yapılıyor ama Deyyus deyince Ankara’da herkes üzerine alınmış. 

Cemal Aydın ÖZPOLAT : Peki bir şey daha söyleyeceğim. Oda Başkanları arasında bu güveni nasıl sağladınız ?

Hulusi AKŞİT : Birlik 22 m2’lik Bir Yerdeydi

Esnaf Odaları Birliği Başkanı oldum, 26 Mayıs’ta teslim aldık oturduk ziyaretleri kabul ediyoruz, Genel Sekreter geldi Efendim ay sonu ödemeleri yapmamız lazım, yapalım dedim ama kasada 5 kuruş yok, Vardar İş Hanında 2 katta 22 m2 bir yerdeyiz. Birlik dediğimiz yer orası altta da Vakfın bir odası var.

Hulusi AKŞİT : Birliğin Mal Varlığı 9 Trilyon

O dönemde 10.000 TL’lik Mavi Kart vardı Halk Bankasının çıkardığı ilk 1 numaralı kartı da bana vermişlerdi Aydında. O kartı vererek, 1.000 TL’de cebimden ekleyerek 11.000 TL’lik ödeme yaptık. Aydın Esnaf Odaları Birliğinin şuan ki Mal Varlığı 7 Buçuk 8 Trilyondur.  1996’da arsayı aldım 1999’da binayı bitirdim.

Cemal Aydın ÖZPOLAT : Peki Birlik Binasında Hüseyin AKSU’nun katkısı var mı ?

Hulusi AKŞİT : Hüseyin AKSU Proje Noktasında Yardımcı Oldu

1996’da arsayı aldım, 1999’da binayı bitirdim. Aydın Esnaf Odaları Birlik Binasını yaparken Hüseyin AKSU’nun faydası Proje noktasında oldu. Biz Devlet kurumuyuz, Siyah Plaka vardır. Ben şuanda 657’den yargılandım. Şuan ki Başkan Selahattin ÇETİNDOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri de 657 Sayılı Devlet Memurları kanunundan yargılanırlar. Türkiye’de çok yanlışlar var.

Hulusi AKŞİT : Federasyon Bizim Amirimiz Değildir

Federasyon, Konfederasyon bizim Amirimiz değildir. Üst Kurulumdur ama Amirim değildir.

Ben önce Arsa peşinde koştum o konuda Hüseyin yardımcı oldu sağ olsun. Arsayı 5 Buçuk Milyar’a aldık. İnşaata başlamadan önce Projeyi bitirdik biz.

Hulusi AKŞİT : Başka Teklifler Oldu

Projemizi verdik, İhale Bedelini 1 Trilyon 249 Milyar çıkardılar. Biz ihaleye çıktık. O dönemde bir arkadaşımız dostumuz 2. Gün beni bir yemeğe davet etti. Nasılsın iyimisin falan filan derken yanında bir arkadaşı daha var Müteahhit. Başka Teklifler oldu. Orada bozmadım ama çektim gittim.

Hulusi AKŞİT : Ev, Yazlık ve Passat Teklif Ettiler

2. Gün başka bir arkadaşım yemeğe davet etti. Yine ona benzer Kuşadası’nda ev, Burada Ev, Sıfır Passat verecekti. O da beni rahatsız etti. 3. Ve 4. Günden sonra arkadaşları topladım ve Yönetim Kurulu Kararını iptal ettik. Aralarından 5 tane Başkan seçtim. İnşaatçılar Odası Başkanı başta olmak üzere İnşaat ile ilgisi olan Başkanları seçtim. Masa Sandalye dâhil 522 Bin TL’ye bitirdik.

Hulusi AKŞİT : 522 Bin TL’ye Bitirdiğimizi İnandıramadık

Ankara’dan Müfettişler geldi, Konfederasyondan hatta olur olmaz diyorlar 522 Bin Liraya burayı nasıl bitirdin, bitiremezsin diyorlar. Ya kardeşim ben cebimden fazla harcayacağım da yalan mı söyleyeceğim size ha öyleyse ben 250 Bin Lira daha verdim mi diyeyim. 522 Bin TL’ye bitirdiğimizi de kimseye inandıramadık.

Hulusi AKŞİT : Ben Hangi Kuruma Gittiysem Para Var

Ben aynı Asansör’ü 12.000 TL’ye yaptırmışım aynı asansörden Rize’ye Tesis yapılmış TESK tarafından 28.000 TL’ye yaptırılmış. Ben hangi Kurumu aldıysam hep bir yerlere getirdim. Kahveciler Odasında 5 Kuruş yoktu ama şuan para var ben hangi kuruma gittiysem.

Adnan AYTAŞKIN : Hulusi Abi Kahveciler Odası Başkanlığı dönemini anlatırmısın ? Kaç dönem yaptın.

Hulusi AKŞİT : 35 Sene Kahveciler Odası Başkanlığı Yaptım

1978 yılından 2013 yılına kadar Kahveciler Odası Başkanlığı yaptım. Kahveciler Federasyonu Başkanlığı kısa sürdü bir dönem sürdü yasa çıkardılar Birlik başkanları Federasyon Başkanı olamaz diye 2002 yılında.

Hulusi AKŞİT : Derviş GÜNDAY Ankara’da Kal Dedi

Tercih etmem gerekiyordu ya Ankara ya Aydın. Arkadaşlarımla Grup toplantısı yaptım. Ankara’da kiler ile de yaptım Aydında kiler ile de yaptım. Genel başkan Derviş GÜNDAY Çağırdı Ankara’da kalmamı istedi. Ben o gün Ailem ile de görüştüm.

Hulusi AKŞİT :  Kaybetmedim, Federasyon Başkanlığını Ben Bıraktım

Birlik daha ön plana çıktı. Ben seçimleri kaybetmedim, Federasyon Başkanlığını bıraktım. Kendi yerime Antalya Başkanını tavsiye ettim o seçildi. Burada da Selahattin ÇETİNDOĞAN, biz hep seviliyoruzdur. İşaret ettiğim insana da oy verilir.

Adnan AYTAŞKIN : Siz Selahattin ÇETİNDOĞAN seçildiğinde Oda Başkanlarını aradınız mı ? Birçok Oda Başkan Adayı dahi sizin aramanızdan sonra Aday olmadı Selahattin Bey ile birleşti.

Hulusi AKŞİT : Oda Personeliyle Anket Yaptım

Şimdi Selahattin Bey benim Başkanvekilliğimi yapıyordu. Birçok konuya hâkimdi. Bir de ben Selahattin’in haberi yokken başka bir anket yaptım Oda personeliyle. Personel çok önemlidir. O çocukların hepsi Sanat Mektebi mezunudur. Ticaret Lisesi mezunudr hepsi. Pişmiş, yetişmiş dürüst insanlardır. Olmayanları zaten temizledik, attık.

Hulusi AKŞİT : Anket yaptım, Selahattin ÇETİNDOĞAN Çıktı

Ayrıca 105 tane Odanın Genel Sekreterleri ile anket yaptım. Tüm Oda Başkanları ile anket yaptım Selahattin ÇETİNDOĞAN Çıktı. Selahattin’i değil kimi koysanız hangi Oda Başkanını Birlik Başkanı yapsanız hepsini eleştirirsiniz.

Hulusi AKŞİT : Yeni Başkan, Hulusi AKŞİT Gibi Olsun İstiyorsunuz

Çünkü yeni Başkan, Hulusi AKŞİT gibi olsun istiyorsunuz. Kahveciler Odası Başkanı iken benim oturduğum Protokole Esnaf Odası Başkanı oturamıyordu arkadaşalar. Ben Protokolde Vali Bey’in yanında otururdum. Beni eski tanıyanlar bilir. Aydın Emniyetinde çalışan üst düzey personel her akşam benim yanımdalardı. Akşam birlikte oturduğumuz için ertesi gün bunu hiçbir zaman suiistimal etmedim. 

DEVAMI GELECEK...

Röpotaj : Adnan AYTAŞKIN

_dsc2596.jpg_dsc2600.jpg_dsc2602.jpghulusi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15049 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim