• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İbrahim ÖNGEL : Ticari Bir Amaç Uğruna Kurmadım +-
23 Ocak 2017 Pazartesi 10:50

İbrahim ÖNGEL : Ticari Bir Amaç Uğruna Kurmadım +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman Kumrucu İbo Sahibi İbrahim ÖNGEL Röportajı ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman Kumrucu İbo Sahibi İbrahim ÖNGEL Röportajı ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

 

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

İbrahim ÖNGEL : Benim En Büyük Sevdam Mutfak

Kırşehir doğumluyum. Lise mezunuyum. Yaklaşık 15 senedir Aydın’da bulunmaktayım. Daha önceleri birçok yerde çalıştım. En büyük hobim yemeklerdir. Herkesin bir araba sevdası, bir telefon sevdası gibi birçok farklı şeylere sevdası varken benimde anlaşılacağı üzere mutfaktır. Ben örneğin mutfağa girdiğimde kendimi çok mutlu hissediyorum.

İbrahim ÖNGEL : Kumruya Farklı Bir Tat ve Lezzet Vermeye Çalışıyorum

Şuanda da yaptığım iş ticari olarak görülse de ilk başta açma amacım yeni bir şey ortaya çıkarabilmekti. Para kazanmak için açmadım. Elbette ki bu işin ticari yönü var fakat dediğim gibi ilk amacım yaptığım her ürünü severek yapmak ve gelen misafirlerin bunları beğenip beni takdir etmeleri yönünde. Örneğin ben bir kumru yaparken kendim yiyecekmişim gibi hazırlayıp ona farklı bir tat farklı bir lezzet vermeye çalışıyorum.  Ben soruyorum gelen müşterilerime diyorum ki; nasıldı? dediğimde, çok güzel olmuş, teşekkür ederim, harikaydı gibi geri dönüşler aldığımda mutluluğumu inanın anlatamam. Bu sefer işime daha fazla adapte oluyorum.

Osman ÇELİKKOL : Ürünü Hazırlarken müşterinin isteğine göre hareket ediyor musun ?

İbrahim ÖNGEL : Damak Tadı Unutulmuyor

Burada ana menü olarak Kumrucu İbo dediğinizde ilk kumrudur. Kumrunun da içerisindeki malzemeler zaten bellidir. Fakat buradaki farklı olan durum o ekmeğin kızartılması, içerisine konulan malzemenin kıvamı, yoğunluğu ve bunların bir noktada birleşip, yenildiğinde damakta bıraktığı tat ve lezzet unutulmuyor.

İbrahim ÖNGEL : Gençlerin Buluşma Noktası

Ben okul çağlarımda, hafta sonları veya okuldan çıktığımda dönercide çalışırdım. Daha sonra bir köftecinin yanında çalıştım. Sonrasında buraya geldiğimizde Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Kantininde işe başlamıştım. 18-19 yaşlarımda. Orada genç bir nüfus var. Herkes benim yaşlarımdaydı. Şimdi burada Kumrucu İbo’daki portföyün oluşumu da üniversite öğrencisi. İlk başta söylediğim gibi, ilk olarak kendim sevdiğim için mutfağı 2. olarak gençlerin bir buluşma noktasını oluşturabilmekti. Sadece yemek yemek için değil, çoğu zaman gelip oturabileceğiniz, muhabbetler edebileceğiniz, dostluklar kurabileceğiniz, samimi ve sıcak bir ortam oluşturmaktır.

İbrahim ÖNGEL : İlk Akla Gelen Kumrucu İbo

Herkes bir işyeri açtığında bir ticari amaç ile kurarlar. Benim burada yaptığım ürünü insanlar gelip tattığında bir daha gelmesini isterim. Yaptığım kumrunun tadını hiçbir zaman unutmasınlar isterim. Yani para kazanmak için değil demek istediğim, bir öğrenci gece uyandığında ne yiyebilirim diye düşündüğünde ilk aklına gelen Kumrucu İbo’nun kumrusu aklına gelmesini sağlamak.

Osman ÇELİKKOL : Burayı açarken maddi veya manevi zorlandınız mı ?

İbrahim ÖNGEL : Gençler Neredeyse Ben Oradayım

Daha öncesinde biz Turistik Parkın arkasında açtık. Orayı kapattıktan sonra benim aklımda olan bir durumdu bu. Tabi açamadım. Askere gidip gelmek zorundaydım. Daha sonra askere gidip geldikten sonra Orta Mahallenin daha çok canlandığını fark ettim. Bulvar’a ziyade bu tarafların genç nüfus çoğunluğu daha fazla olduğu için burayı nokta olarak seçtim. Kısacası gençler neredeyse bende oradayım.

Osman ÇELİKKOL : Ürünleri verdikten sonra geri dönüş oluyor mu?

İbrahim ÖNGEL : İşimde İddialıyım

Bu zamana kadar kötü bir geri dönüş olmadı. İşte bu ürün çiğdi, bunun üzerine biraz daha veya biraz daha az koyabilirsin gibi vs. bir şey diyen olmadı. Ben bu işimde iddialı olduğumu söyleyebilirim.

Osman ÇELİKKOL : Bu Kumrucu nereden aklına geldi ?

İbrahim ÖNGEL : Ekmeğin Farklı Bir Oluşuma Girmesi Etkilemişti

İzmir’de arkadaşlarım vardı ve onlar kumru işi yapıyorlardı. Bende onların yanlarına gidiyordum. Aslına bakarsanız kumru ekmeği çok farklı bir kültür. Bu ekmeği görünce çok hoşuma gitmişti. Ekmeği elime aldım bayattı. Bu bayat ekmek hafif yağ ve ateşle buluştuğu zaman sanki daha yeni fırından çıkmış gibi olması beni farklı hissettirdi.  Bir yandan da tezgahınız arkada da değil. İnsanların önünde  yapıyorsunuz bu işi. Benim tezgahıma 10 kişide gelip görebilir. Bu nasıl yapıyor, ekmek nerede pişiyor, ne koyuyorlar, nasıl yapıyorlar, hijyenik mi gibi her şeyiyle en önde duran bir tezgah. Bir yanda da hijyen benim için en büyük faktörlerden birisidir. Çocukluğumdan bu yana hep gıda işinde bulunduğumdan dolayı her zaman temizliğe dikkat ederim.              

Osman ÇELİKKOL : Aldığınız ürünleri tanıdığınız güvendiğiniz kalite yerlerden mi alıyorsunuz ?

İbrahim ÖNGEL : Ticari Bir Amaç Uğruna Kurmadım

Toptancı bir arkadaşım var ve 7-8 senedir bir tanışıklığımız var. Esasında arkadaş olması da önemli değil. Ürünün kaliteli ve lezzet vermesi önemlidir.  Ben şuan Afyon üzeri çalışıyorum. Çünkü bir çok yerde denedik baktık. En iyisi oradaydı.      Bizde bir çizgi üzerinde gitmek zorundayız. Aynı zamanda ürünü yaparken bol olmasına da dikkat ediyoruz. Oraya o ürünün fiyatı yazılmıştır. Onun hakkı ne ise biz onu veriyoruz. Burada yok ben biraz daha para kazanayım, malzemeden biraz daha kısayım, ondan koymayayım gibi değil müşteri ne veriyor ise hakkını kesinlikle alıyor. Çünkü ticari bir amaç ile açmamıştım ilk başta.  Müşterimiz her zaman ön plandadır.

Devam Edecek…

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc7199.jpg_dsc7204.jpgsablon-022.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6948 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim