• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kasım ÜZÜM : Büyükşehirin’de Bize Bir Hizmeti Yoktur +-
24 Şubat 2017 Cuma 10:55

Kasım ÜZÜM : Büyükşehirin’de Bize Bir Hizmeti Yoktur +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Söke Ak Parti Meclis Üyesi, Söke Bosh ve Vestel Bayii Temsilcisi, İşadamı Kasım ÜZÜM İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Söke Ak Parti Meclis Üyesi, Söke Bosh ve Vestel Bayii Temsilcisi, İşadamı Kasım ÜZÜM İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Kasım bey öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Kasım ÜZÜM : Söke’nin Her Dinamiğinde Olmaya Çalıştım

Lise mezunuyum. Keşke üniversiteyi okuma şansım olsaydı. Doğma büyüme Söke’liyim. Asıl atalarımız Girit adasından gelme. Evliyim 4 kızım var. Söke’nin gençliğimden beri her dinamiğinde olmaya çalıştım. Sivil toplum örgütlerinde hep olmaya çalıştım. Çok yerde görevde bulundum.

Kasım ÜZÜM : 4 Dönemdir Ticaret Odası Meclis Üyesiyim

Şu anda Ak Parti’den ilk dönem belediye meclis üyesiyim. Geçen dönem belediyede encümen üyeliği yaptım. Şu anda diğer gruplarda beraberim aynı zamanda ticaret odasında 4 dönemdir Ticaret Odası meclis üyesiyim. Meclis başkanlığı yaptım. Meclis başkan vekilliği yaptım. Yönetim kurulunda bulundum. Ankara delegesiyim. Ticaret odasında her bölümlerinde elimizden geldiğince görev yapmaya çalıştım. Şu anda hala ticaret odasında görevdeyim. Aynı zamanda Söke’de organize sanayi bölgesinde iki dönemdir yönetim kurulu üyesiyim. Aynı zamanda vergi dairesinde uzlaşma komisyonundayım. Aynı zamanda tüketici sorunları hakem heyetindeyim.

Kasım ÜZÜM : Şu Anda Sosyal Hizmet Derneği’nin Başkanlığını Yapıyorum

Daha önce spora çok ilgim oldu yöneticilikler yaptım. Sökespor’un yönetiminde oldum. Sökebelediyespor’un yönetimlerinde oldum. Şu anda Sosyal Hizmet Derneği’nin başkanlığını yapıyorum. Daha önceden de lions derneğimiz vardı. Lions’un 3 dönem başkanlığını yaptım.3 tane mağazam var. Bir kardeşim ortağım benim. Bosh ve Vestel bayiliği yapıyorum.

Sedat ÜNLÜ : Ticaret hayatınız ne zaman başladı?

Kasım ÜZÜM : Ticari Hayatım Babamla Birlikte Başlıyor

Ticaret hayatım aslında babamla birlikte başlıyor. 70 yıllık bir ticaret hayatımız var. Ben de 1977 yılından bu yana babamla beraberim. 40 senedir bir fiil bu işin içindeyim. İlk olarak liseden sonra 1972 yıllarında babamın yanına geldim. Babam eski çok namlı terzilerdendir. Sonra tüccarlığa başlamış. Kumaş parçaları ve makinalar satmış. Daha sonra 1970’li yıllarda beyaz eşya işine girmesiyle bu süreç başlamış. Söke’de en iyi kilot pantolonu babam dikermiş. Kendisinden sonra Söke’deki terzilerin çoğu babamın kalfalarıdır. Şu anda yaşayan emekli olmuş kalfalar hep babamın kalfalarıdır.

Kasım ÜZÜM : Anladık ki Herşeyi Aslında Babam Yapıyormuş

Bu aralarda da tabi rahmetli babam sağken akşamları müzisyenliğim vardı. Düğünlerde ve otellerde klavye çalardım. Önce davul çalardım bateri yani, sonra klavye çaldım. 1998 yılında babamı kaybedince müzisyenliğide bıraktım. Yoksa 1998 yılına kadar hem beyaz eşya ticareti, hem de akşamları müzisyenlik yapıyordum. Çokta keyif alarak yaptım müzisyenliği. Babam rahmetli olduktan sonra bırakmak zorunda kaldım. Bütün ticari işler bana kalmıştı. Herşeyi o zamanlar biz yapıyormuşuz diye düşünürken halbuki anladık ki herşeyi babam yapıyormuş. Bütün vergiler algılar, ödemeler, sigortalar, bağkurlar herşeyi babam öderdi. Biz alıp satardık. Bütün bunları biz yapmaya başladığımızda akşamları müzisyenliğe gidemez olduk.

Sedat ÜNLÜ : Ticarette bir büyüme yaşadınız mı? Sadece Söke'ye mi ya da genel olarak bölgeye mi hizmet veriyorsunuz?

Kasım ÜZÜM : Ben İnsanları Kandırarak Bir Yere Gelinmeyeceğinin Bilincindeyim

Tabi bir büyüme oldu.Bu başarıda kardeşim ve ortağım Levent ÜZÜM hep yanımdaydı, her zaman bereberdik. Bütün bunları beraberce yaptık.Onun emekleri ve gayretleri olmasa, bu birlik ve beraberlikten doğan güç ve sinerji olmasa bugünlere gelemezdik.Bizim belediye altında 35 metrekare dükkanımız vardı. Bugüne baktığımızda kardeşimle beraber Söke’de hatrı sayılır mağazaların sahibiyiz. O zamanlar babamla ben çalışırdım. Şu anda 10 kişi yanımda çalışan personelim var. Söke haricinde Kuşadası’na Didim’e mal götürüyoruz. Daha önce Didim’de de bir mağaza açmıştım. Yaklaşık 4 sene orada kaldık. Didim’de alış veriş kötüydü. Doğru insanlar yok. Esnaf olarak da yine aynı şekilde. Didim’de biz yürütemedik. Mümin KAMACI benim okul arkadaşımdır. O beni zoraki götürmüştü. Ama oradaki emlekçılar, komisyoncular büyük komisyonlar alıyorlardı. İnsanları kandırıyorlar. Biz babamızdan böyle şeyler görmedik. Ben insanları kandırarak bir yere gelinmeyeceğinin bilincinde birisiyim.Ve “Mümin başkanın yanına çıktım burası bana göre değil” diyerek durumu izah ettim. Ve döndüm geldim.

Sedat ÜNLÜ : Bosh ve Vestel bayiliğini ne zaman yapmaya başladınız?

Kasım ÜZÜM : 1998 Yılından Beri BOSH Bayisiyim

Bosh bayiliğini 1998 yılından beri yapmaktayım. Daha öncede AEG bayisiydim.BOSH, AEG’yi satın aldı zaten.Dolayısıyle PROFİLO’yu da satın almış oldu. Çünkü  AEG, PROFİLO’yu yaptırıyordu, Bu arada benim bir kaç sene boşluğum da oldu bayiliği bıraktım. Açıkçası ithal olduğu için o zamanlar AEG’den sonra BOSH’a çok güvenemedik. Vestel bayiliğimde 10 sene öncesinde başladı. Bunun yanında diğer bir işletme olarak  cep telefonu mağazamız var. İkinci el alım satımımız mevcut değil. Sadece yeni ve hat ve kontör satıyoruz. Bunun yanında servis de veriyoruz.

Sedat ÜNLÜ : İlk siyasi hayatınız ne zaman başaldı?

Kasım ÜZÜM : Siyasete Metin YAVUZ Sayesinde Girdim

İlk siyasi hayatım, hiç düşünmezdik Metin YAVUZ kardeşimiz eksik olmasın bizim AKP’den belediye başkan adayımızdı. İyi aile dostumuzdur, çok da severim kendisini. İlla benim siyasete girmemi istedi. Bizim de içimizde vardı sanıyorum. İnsanlar tarafından sevilmek güzel, insanların birşeyler teklif etmesi güzel.Onure oluyorsunuz, gurur duyuyorsunuz. Metin YAVUZ sayesinde girdim. 

 Sedat ÜNLÜ : Metin Bey size beldiye meclis üyeliği teklifi ile geldiğine göre siz Söke’de sevilen sayılan, berlirli bir çevresi olan bir işadamısınız.

Kasım ÜZÜM : Bu Konuda Mütevazi Olmayayım

Bu konuda mütevazi olmayayım. Burada her sene belediye başkanlığı için anketler yapılır ve bu anketlerde benim adım her zaman ilk başta çıkar. Ticaret Odası başkanlığı konuşulur, benim ismim geçer , Sökespor başkanlığı konuşulur benim ismim geçer. Yani neyin başkanlığı konuşulursa benim adım mutlaka geçer.

Kasım ÜZÜM : Mutlu Olmak İçin Her Zaman Birşeyler Bulurum

Daha önce benim haberim bile yokken, insanlar teveccüh göstermişler, benim ismimi koyuyorlar anketlere. Anketlerde hep birinci sıraya çıktım.  Bundan dolayı da buradan herkese çok teşekkür ediyorum. Seviyorlar , ben de insanları seviyorum.  Pozitifim , asla kimselerle tartışmam, kimseyle kavgaya girmem.  Her zaman mutlu olmak için mutlaka birşeyler bulurum.

Sedat ÜNLÜ : Sosyal olarak da çok yönlü bir insansınız. Mesela şu anda Ticaret Odası’nda da meclis üyeliğiniz var. Ticaret Odası’nın Söke’deki faaliyetleri hakkında sizden bilgi alabilirmiyiz?

Kasım ÜZÜM : Eğitim Vakfı Söke İçin Fakülte İçin Kurulan Bir Vakıftı

Bu arada şunu da belirteyim. Ben  Eğitim Vakfı’na da üyeyim. Söke için, fakülte için kurduğumuz bir vakıftı. Bu vakfı Ticaret Odası’nın önderliğinde kurduk. Şu andaki belediye başkanımız Süleyman Bey daha önce Ticaret Odası başkanımızdı. Ve biz birlikte çalışıyorduk. Biz orada 5 kişi çok faaldik. Süleyman başkan ile beraber biz hem hastanemize sağlık hizmetleri derneği kurduk. Orada da yöneticiydim. O sağlık hizmetleri derneğinde hastanemizin kantinindeki gelirlerin geri dönüşümün sağladık.

Kasım ÜZÜM : Bütün Binayı Ticaret Odası Olarak Biz Yaptık

Daha sonra fakülte faaliyetlerine hız verdik. Fakülte binalarını yapmak için de böyle bir eğitim vakfı kurma teşebbüsünde bulunduk. Kaymakamımız da o zamanlar büyük yardımlarda bulundular. Ve şu anda Söke’deki gördüğünüz iki yıllık yüksekokul temelindeydi. Bütün binayı Ticaret Odası olarak biz yaptık.

Kasım ÜZÜM : Bu İşler Yapılırken Liderlik Gerekiyordu, Biz O Vazifeyi Üstlendik

Şu andaki işletme Fakültesi’nin binası Ticaret Odası’nın önderliğinde gerçekleşen yardımlarla yapıldı. Bu işler yapılırken bir liderlik gerekiyordu, o vazifeyi de biz üstlendik. İnsanlardan para topladık, insanlara gittik yardım istedik. Onlar da bize inandılar, güvendiler.Kimisi tarlasını sattı bağış yaptı, kimi evini sattı bağış yaptı. Şimdi o gördüğünüz, yeri 6000 metre kare olan okul binasını bitirdik. Her detayıyla ilgilenerek, fayansından kiremitine kadar takip ederek o binayı bitirdik.

Kasım ÜZÜM : Ticaret Odası Olarak Katkı Sağlarken Çok Büyük Paralar Topladık

Sonra 10 bin metrekare olan yeni binayı yaptık. Orayı mimarlık fakültesi binası olarak düşünerek başladık. Oraya da Ticaret Odası’ndan çok büyük katkılar, paralar sağladık. Ama bunu sağlarken de çok büyük paralar topladık. Camilerde sandıklar kurduk, insanlardan para istedik. Kurban Bayramı’nda kendi şirketimin araçlarını seferber edip, deri topladık. Ve Allah’a çok şükür o okulumuzu da bitirdik çok şükür. Bir bölüm kaldı.

Kasım ÜZÜM : Organize Sanayi Bölgesi İçin de Ticaret Odası Katkı Sundu

Şu andaki Organize Sanayi Bölgesi için de biz Ticaret Odası olarak katkılarda bulunduk. Şu andaki Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kurulu da kaymakam hariç dört kişi; bu dört kişi de Ticaret Odası’ndan gelme. Yani şu anda OSB’nin başında Ticaret Odalı dört kişi bulunuyor.

Kasım ÜZÜM : Tren Garı Projesi’nin Başlangıcını Yapan da Ticaret Odasıdır

Bunun yanında sağolsunlar tren garı projesinde de milletvekillerimizin, Mehmet ERDEM’in, Mustafa SAVAŞ’ın, Abdurrahman ÖZ’ün restorasyon çalışmalarının başlamasında çok büyük etkileri oldu. Ama oranın da başlangıcını yapan yine Ticaret Odası’dır. Yine orada bulunan Devlet Demiryolları 3. Bölge müdürü Selim Bey’in yanına defalarca randevu alarak biz gittik geldik. Burda asla meclis başkanımız Behlül ER’in de hakkını yememek lazım. Onun da çok büyük katkıları var. Hem eğitim vakfında hem de devlet demiryolarındaki projeyle ilgili çok büyük katkıları oldu.

Kasım ÜZÜM :Doğanbey Karina’nın Düzeltilmesi Projemiz Var

Aslında yine Doğanbey’deki karinanın düzeltilmesi ile alakalı  çok büyük bir projemiz daha var. Şu anda karina dolmak üzere.Avrupa Birliği’ne de yazılar gönderdik. Üniversitelere projeler hazırlattık. Doğanbey karinasını daha iyi bir konuma getirme çalışması içerisindeyiz. İnşallah zamanı gelince oraya da el atacağız.

Sedat ÜNLÜ : Yeni bitirilen binaya Mimarlık Fakültesi yerine başka bir fakülte mi gelecek ? Bu yönde söylentiler var.

Kasım ÜZÜM : Okul Bakanlıkca “Söke Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi” Olarak Onaylanmış

 Bu konu bakanlıkca onaylanmış Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak. Ama şu anda henüz öğrenci alınmadı. Rektörlük de bir yandan çabalıyor. Hocaları bulmak için. Tabi öyle hemen kolay bir şekilde bulunmuyor. Şu anda binayı teslim ettik. Allah nasip ederse bu yıl öğrenci alacağız. Protokelleri de yakında imzalanacak sanırım. Bunu kaymakamımız biliyor.

Kasım ÜZÜM : Aynı Partiden Olmasa Bile Aynı Hedefte Olan Arkadaşlarımız var

 Dediğim gibi bütün bunlarda ticaret odamız etkin rol oynadı.Şu anda Ticaret Odası Meclisi’nde 20 üyemiz var. Bu üyelerden 12 kişi aynı zamanda belediye meclisinde. Aynı partiden olmasa da aynı hedef etrafında toplanmış arkadaşlarımız var. Biz Ticaret Odası’nda siyaset konuşmayız. Bu ticaret odamızın en güzel özelliğidir. Biz zaten başarıyı bu şekilde yakaladık. Bu gün Söke’nin en önemli meselelerinin başında hep Ticaret Odası’nı görürsünüz.

Sedat ÜNLÜ : Ticaret Odası için bahsettiğiniz Söke adına oluşmuş bu siyasetüstü tablo aynı şekilde Söke Belediye Meclisi’nde de var mı?

Kasım ÜZÜM : Bütçesi Olsa Süleyman Bey Başarılı Bir Başkandır

Bana göre şöyle diyeyim. Bütçesi olsa Süleyman Bey gerçekten başarılı bir başkandır. Süleyman Bey ile 14 yıl beraber çalıştık. Rahmetli bir Reşat ANYA kardeşimiz vardı. Eski ticaret odası başkanımızdı. Biz hiç yönetim gözetmedik yani. Bir de Ticaret Odası’nın bir diğer güzelliği de şu. Bizdi beş kişi çalışır yedi kişi çalışır gerisi el kaldırır böyle değildir. Biz her kararda meclise gider beraber çalışırır beraber karar alırız. Bir mesele olduğunda meclis hemen toplanır. Bizde kararları sadece yönetim kurulu olarak sadece yedi kişi vermez. Ben yıllarca yönetim kurulunda yer almadım. Son zamanlarda yer aldım. Yönetim kurulunda yer alamdan önce daha çok aktifdim daha çok ön plandaydım. Bizler asla bir beklenti içinde olmadık. Biz sadece Sökemize ne katarız bunun çabası içinde faydalı olmaya çalıştık. Olduysak ne mutlu bize. Olduğumuzu da görüyor ve bunun gururunu da yaşıyoruz.

Sedat ÜNLÜ : Söke Ticaret Odası olarak Organize Sanayi Bölgesi’nin faal hale gelmesi için ne gibi çalışmalar yaptınız?

Kasım ÜZÜM : Organize Sanayi Uzun Zamandır Harekete Geçememişti

 Organize sanayimiz uzun zamandır harekete geçemememişti. İstimlak edilen yerlerin satın alınmasında sorunlar çıkmıştı. Organize sanayinin sınırlarını çizmiştik ama o zamanlar çok düşük bir bütçeyle bir kısım yerleri alabilmiştik. Bizim orada yerimiz 1800 dönüm. Sanırım bir 300 dönüm kadar yer alınmış. Bunların içinde iştirakçiler toplanılmış, iştirakçiler yeri görmeden para koymuşlar ve oparalarla birkaç yeri istimlak etmişiz.

Kasım ÜZÜM : İsmail DEMİRHAN Kaymakamımız Bize Şevk Verdi

İsmail DEMİRHAN  kaymakamımız Daha sonra Aydın sanayi Odası’nın hissesisi azalttı. Çünkü oradan bir para gelmiyordu bize bu hisseyi belediye ile Söke Ticaret Odası’nın üzerine koydu. Biz de o hisseler karşılığında para koyduk. Para koyuca o 300 dönümlük yerimizi 700 dönüme çıkardık. İsmail DEMİRHAN kaymakamımızın bu başlangıcı bize büyük bir şevk verdi bu bizi ateşledi. Biz ticaret odası olarak hissemizi yükselttik, belediye de yükseltti. Valilik de para koydu. Bütçe biraz çoğaldı ve istimlak faaliyetleri başladı. Orada devlet tarafından istimlak edilmiş hiçbir arazi yok. Bütün o arsaları kendi paramızla aldık.

Kasım ÜZÜM : Mehmet DEMİREZER Kaymakamımız Zamanında 10 Trilyon Kredi Çektik

Sonra Mehmet DEMİREZER kaymakamım geldi. Ve biz yönetime girdik. Sonra ‘bu yerleri satacağız sattığımız parayla yer istimlak edeceğiz’ mantığı bize hiç uygun gelmedi. Zaten 20 senedir bu mantıkla gidiyordu ve hiçbir şey yapılamıyordu. Biz 10 trilyon lira kredi çektik. Bu krediye çoğu banka cesaret edemedi. Sonra kendi yerlerimizden bazı ipotekler verdik. Tabi burda milletvekilimiz Mustafa SAVAŞ’ı asla unutmamamız lazım. Çok büyük faydası var.

Kasım ÜZÜM : Kredi Çıktıktan Sonra  OSB’de İstimlak İşlemleri Hızlandı

 Bu krediyi çıkardıktan sonra işler hızlandı  yolumuz açıldı. Bunun akabinde bir sanıyorum 800 dönüm daha yer aldık. Önce uzlaşmayla aldık. Gittik insanları çağırdık buranın organize sanayinin yeri olduğunu belirttik. Bu tarlanızı almak istiyoruz dedik. Kimisi kabul etti, kimisi bu paraya ben bu yeri vermem dedi. Bu sefer mahkemelik olduk. Mahkemeden o fiyat da çıkınca  elimizde paramız da vardı. Hemen ödedik. Böylece 1800 dönümlük arazinin tamamı alınmış oldu.

Kasım ÜZÜM : Türkiye’nin Ender Bölgelerinden Biriyiz

 Şu anda doluluk oranımız %100. Yoğun bir talep var. Her talebi karşılayamıyoruz. Geçen senden beri doluyuz. Devlet Demir Yolları İçimizde. Liman 90 km. Havaalanı 80 km. Otoban 3 km. Yani Türkiye’nin ender bölgelerinden bir yerdeyiz. Organize sanayiye giriş yolumuz kötüydü. Orayı düzelttik. Onu konuda sağolsun Mehmet ERDEM katkıları oldu. Aynı zamanda Söke Belediyesi’nin katkıları oldu. Normalde orası Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne aitti. Şimdi bu siyasi konulara pek girmek istemiyorum ama. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım organize sanayimize pek sıcak bakmıyor. O zamanlar “oranın başkanı kaymakam yolunuzu kaymakam yapsın” dedi. Sonra milletvekilimizin uğraşlarıyla asfalt verildi biz de mıcırını verdik ve o yolumuzu yaptık.

Kasım ÜZÜM : Dünya Devlerini Söke Organize Sanayi’ye Getirdik

Şu anda herkesin gurur duyacağı bir seramik fabrikamız var. Dünyanın en büyük fırınına sahip. Granit üretiyor. %80’ini Avrupa’ya ihraç ediyor. Bir yem fabrikamız var. Danimarka ortaklığında Biomar  adında. % 70’ini Avrupa’ya ihraç ediyor. Şu anda Kipaş Holding’e bir yer verdik. Kağıt fabrikası kuracak. Şu anda burada Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası kuruluyor. Yani dünya devlerine organize sanayimizde yerler verdik. Bu yatırımcıların ayaklarına gittik. Manisya’ya gittik. Manisa Organize Sanayi’de kendimizi anlattık. Buranın avantajlarını, lütuflarını anlattık. Ve en önemlisi tapular elimizdeydi. Daha önceki yönetimler de bu iş için çok uğraştılar. Ama galiba biz bir tık daha fazla uğraştık. Biraz daha cesaretli davrandık. Burada Mehmet DEMİREZER kaymakamımızın hakkını yememek lazım. Şu andaki kaymamakamımız Tahsin KURTBEYOĞLU’da çok emekler verdi. Daha önce 10 günde 15 günde bir toplantı yaparken şimdi haftada iki gün toplantı yapıyoruz. Saat üçlerde gidip akşam yedilere sekizlere kadar toplantı yapıyoruz.  Bence Söke’nin çok büyük şansı. Üç kaymakamımız OSB’ye çok büyük çabalar ve destekler veren insanlar.

Sedat ÜNLÜ : Şimdi yatırımlar belediye yatırımları ya da devlet yatırımları olarak gerçekleşiyor. Söke devlet yatırımları açısından nasıl bir yer?

Kasım ÜZÜM : Söke Devlet Yatırımları Açısından Şanssız Bir Yer

Söke devlet yatırımları açısından şanssız bir yer. Çünkü nedense burası ağalar memleketi olarak bilinir. Doğru eskiden pamuktan Söke’li çok paralar kazanmış. Söke’nin ağaları ve beyleri hakikaten çoktu. Ama Söke’deki okullara bakın okulların %80’ini Sökeliler kendi yapmıştır. Camilerine bakın % 70’ini kendileri yapmıştır. Bugün gördüğünüz büyük binaların %90 ‘ını kendi yapmıştır. Devletten bir destek görmemişizdir.

Kasım ÜZÜM : Büyükşehirin’de Bize Bir Hizmeti Yoktur

 Çünkü nasıl olsa Söke yapar gibi bir zihniyet var. Biz 2. Fakülteyi yaparken sloganımızı da öyle yapmıştık zaten. “ Sen Söke’sin sen yaparsın” demiştik. Devletimizin destekleri olmuyor mu oluyor ama  % 5’leri geçmez. Ve biz Büyükşehir’den de asla bir yardım alamıyoruz. Kim ne derse desin. Büyükşehir’in bize bir hizmeti yoktur. Bizden 80 trilyon paramızı almıştır. 8 Milyonluk yatırımı yoktur.

Devam Edecek...

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_5430.jpgdsc_5433.jpgdsc_5437.jpgdsc_5419.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9189 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim