• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Limancı Yapı Market Sahibi Maşallah DEMİR Röportajı
01 Aralık 2016 Perşembe 20:06

Limancı Yapı Market Sahibi Maşallah DEMİR Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Hasret VAROL Limancı Yapı Market Sahibi Maşallah Demir İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Hasret VAROL Limancı Yapı Market Sahibi Maşallah Demir İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Hasret VAROL : Nerelisiniz nerede okudunuz eğitim durumunuz ?

Maşallah DEMİR : Aslen Bitlisliyim

1974 Bitlis doğumluyum. İlköğretimi Bitlis’te okudum. Sonra buraya taşındık. Ortaokulu burada okudum. Yaklaşık 35 yıldır Aydın’da yaşıyorum.

Hasret VAROL : Bu işi yapmaya nasıl karar verdiniz?

Maşallah DEMİR : Babamızın Yolundan İlerliyoruz

İlk olarak babamlar taahhüt işini yapıyordu. Bizde babamızın yolundan devam ederek taahhüt işini yapmaya başladık. Sonra taahhüt yaparken malzemelerimizi de kendimiz tedarik edelim dedik tedarikçi olduk. Piyasaya da geldik hem malzeme tedarik ediyoruz hem uygulama yapıyoruz.

Hasret VAROL : Kendiniz inşaat yapıyor musunuz?

Maşallah DEMİR : 4 Kardeş Ortak Çalışıyoruz

Bizim iki tane firmamız var; biri Limancı Yapı Market, malzeme tedarik ediyoruz,  diğeri de RMS Grup. Aile firması olarak çalışıyoruz, 4 kardeşin ortak olduğu bir firma. Hem taahhüt yapıyor hem inşaat yapıyoruz.

Hasret VAROL : Bu işi nerede yapıyorsunuz?

Maşallah DEMİR : Aydın ve İncirliova’da Şantiyelerimiz Var

Daha Önceden Aydın dışında da iş yapıyorduk. Şimdi hem Aydın’da hem de İncirliova’da yapıyoruz. İki tane şantiye İncirliova’da, iki şantiyede Aydın’da var.

Hasret VAROL : Babanızdan siz devraldıktan sonra 4 kardeş beraber devam ediyorsunuz yani?

Maşallah DEMİR : 4 Kardeş İş Bölümü Yaptık

4 kardeş beraber devam ediyoruz. İki kardeş burada Limancı Yapı Market’le ile uğraşıyoruz, iki kardeşimiz de RMS ile uğraşıyor. Burada da birimiz alım satıma biri de uygulamaya bakıyor. İncirliova’da da biri finansa biri şantiyeye bakıyor. İş ayrımı yaptık herkes kendi işi ile uğraşıyor.

Hasret VAROL : Limancı Yapı Market  olarak yapı ürünleri satıyorsunuz bu konuda kendi inşaat firmanız haricinde başka anlaşmalı olduğunuz firmalar var mı?

Maşallah DEMİR : Satış ve Uygulama Yapıyoruz

Genelde belli başlı Aydın’ın seçkin firmaları ile çalışıyoruz. Begeç en büyükleri. Jeotermallerin çoğu ile çalışıyoruz. Daha çok teknik yalıtım üzerine çalışıyoruz. Grald ürünleri, Epoksi ürünleri su yalıtım ağırlıklı hematitlerimiz var. Hem satış hem uygulama yapıyoruz.

Hasret VAROL : 4 kardeşsiniz siz inşaat işine girmeden önce inşaat üzerine eğitim aldınız mı?

Maşallah DEMİR : Abim İnşaat Teknikeri

Benim bir büyüğüm inşaat teknikeri bir de babadan gelme. Biz Aydın’dan önce birçok yerde çalıştık. Havaalanı işlerini yaptık, baraj işlerinde çalıştık, otoyollarda çalıştık. Amcamla babam ortaklığında bir şirketimiz vardı onlar yaşlanınca bize kaldıktan sonra ayrıldık biz ve amcamızın çocukları ayrı çalışma kararı aldık. Eğitim konusunda o zamanki şartlar el vermiyordu. Şimdi çocuklarımız okuyor, bir tanesi kendi mesleğimize yönelik olarak mimarlık okuyor. Bizden sonra da devam etmek için o yönde eğitim alıyorlar.

Hasret VAROL : Aydın dışına çıkmayı düşünüyor musunuz?

Maşallah DEMİR : En Son İşimiz Adana Metrosu

Aydın dışındaydık zaten. Aydın’a yeni geldik. 2008-2009 da sonra Aydın’a kök saldık en son işimiz Adana Metrosu oldu. Taahhüt işlerinde hep dışarıda iş yaptık. Bursa havaalanı, Çorlu havaalanı, Yeşilköy pisti hep bu işlerde çalıştık. Daha sonra Aydın’da devam edelim dedik.

Hasret VAROL : Kalifiye eleman eksikliği var mı ? Alttan yetişen eleman var mı?

Maşallah DEMİR : Kalifiye Eleman Yetişmiyor

Kalifiye eleman eksiğimiz var. Zaten sıkıntı orada. Alttan yetişen eleman yok. İleride bu sıkıntı daha da büyüyecek. Eskiden usta çırak ilişkisi ile çok iyi işler yapılıyordu, çok iyi ustalar yetişiyordu o olayda bitti. Kalifiye eleman kesinlikle sıkıntı, ileride de çok büyük sorun olacak.

Hasret VAROL : Malum bir ekonomik kriz var bunun  size etkisi var mı

Maşallah DEMİR : Nakit Sıkıntısı Çok Fazla

Herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi ticaret yapıyoruz sonuçta. Bir yerden alıp bir yere satıyoruz. Alırken çekini, ödemesini yapmadan alamıyorsun ama verirken tahsilatlarda çok sıkıntı çekiyoruz. Nakit sıkıntısı çok fazla. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Hasret VAROL : Sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Maşallah DEMİR :Aydın Güzel Bir Şehir.

Aydın güzel bir memleket. Biz kendimizi bildik bileli buradayız. Biz hep dışarıda çalıştık ama evlerimiz buradaydı. Mesela biz Kuzey Irak’ta da çalıştık ama Aydın’ a dönünce derin bir nefes alıyorduk. Aydın gibisi yok diyoruz. 

Röportaj : Hasret VAROL

_dsc3417.jpg_dsc3428.jpgmanset-014.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6340 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim