• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Murat GÖRGÜLÜ : Haksız Rekabet Etmek İsteyenler Olabiliyor +-
05 Ocak 2017 Perşembe 18:33

Murat GÖRGÜLÜ : Haksız Rekabet Etmek İsteyenler Olabiliyor +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Baytaş Nakliye-Lojistik Sahibi Murat GÖRGÜLÜ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Baytaş Nakliye-Lojistik Sahibi Murat GÖRGÜLÜ  ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Murat GÖRGÜLÜ : Lojistik Üzerine Çalışmalar Yaptım

Aydın’ın Karacasu ilçesinde doğdum. Annem babam Karacasulu. İlkokul eğitimimi Karacasu’da aldım. Ortaokul döneminde bir süre devam ettikten sonra bırakmak zorunda kaldım. Daha sonrasında açıktan devam ettim ve Ortaokul ile Liseyi de bitirdim. Lojistik üzerine çalışmalar yaptım. Bunun sonuncunda Üst Düzey Yöneticilik belgesi aldım.

Murat GÖRGÜLÜ : 2000 Yılında Başladım

Sürekli nakliye işleri ile çocukluğumuzdan beri uğraştığımızdan, işimize özen gösterdiğimizden babamızda şoför olmasından dolayı, bir baba mesleği gibi 2000 yılında bu işe başladım. 2 yıl gibi bir süre sonra 8-10 araç ile işimize devam ettik. Eczacıbaşı gibi firmaların alvit, feldspat, kuvars vb. madenleri seramik fabrikalarına, cam fabrikalarına taşımaya başladık.

Murat GÖRGÜLÜ : R1 Belgeli Tek Firmayız

Ufak bir firma olarak başladık. Fakat bundan sonraki günlerimizde kendimizi yenileyerek, güvenli nakliye yaparak, bize olan güvenin daha da arttıracağız. Bugün Seranit, Vitra Karo, Eczacıbaşı gibi maden firmalarının ve cam sanayilerinin kuvarslarını taşımaya başladık. Trakya cam, Anadolu cam gibi firmalara ham madde nakliyelerini yapmaya başladık. Bu konuda tek firma gibiyiz. Çünkü R1 belgeli tek firmayız.

Osman ÇELİKKOL : R1 Belgesini nasıl aldınız ?

Murat GÖRGÜLÜ : 300 Bin TL'ye Aldık

O zamanlarda aldığımız dönemde 70-80 Bin Lira gibi bir maliyeti vardı. Çok büyük meblağdı o zaman için. Şimdi 300 Bin Lira civarında. Bunu aldıktan sonra ekibimizi kurduk. 3 tane şubemiz ile birlikte Aydın içerisinde Çine yolu üzeri Uşaklı Petrol içerisinde bir tane yazıhanemiz var. Bütün sevkiyat organizasyonunuz oradan yapıyoruz. Bir diğeri Çiftlik Köydedir. Oraya bir yazıhane açtık. Sevkiyat kontrolünü oradan yapıyoruz.

Murat GÖRGÜLÜ : Profesyonel Bir Kadromuz Var

Genel merkezimiz Adnan Menderes Mahallesindeki bulunan yerimizdir. Profesyonel bir kadromuz mevcuttur. Bu kadromuz ile işlerimizi yürütüyoruz. Şuan 8 personelimiz var. Araç bakımından kiralama usulü ile çalışıyoruz. Piyasa içerisindeki araçlar ile çalışıyoruz. Geri dönüş araçları ile çalışıyoruz. Bunun güzel yanı da sevkiyatınızın takibini çok güzel bir şekilde yapmamız. Sigortalı bir nakliye işi yapıyoruz. Malın alınıp teslim edilme süresini aşmıyoruz. Fabrikalarımızın hamurkar işlerinde herhangi bir gecikmeye mahal vermeden, bir sıkıntı yaşatmadan aldığımız nakliye ürününü tam zamanında adrese teslim ediyoruz. Malzemelerin saati saatine orada olması gerekiyor.

Osman ÇELİKKOL : Şoförleriniz uzun yolculuklara çıkıyor. Uyku problemi vb. durumlar olmuyor mu ?

Murat GÖRGÜLÜ : 4 Saat Yol 1 Saat Dinlenme

Araçlarımızda takograf mevcut zaten. 4 saat bir süre yol gittikten sonra 1 saat dinleniyor şoförlerimiz. Kanunlarda ne yazıyorsa şoförler bunlara uymak mecburiyetindedirler. Burada da aynı şekilde uygulanır. Yoksa cezai işlem uygulanır. İlk trafik kontrolüne girdiği yerde ceza yememesinin imkanı yoktur. Trafik mensubu arkadaşlarımızdan bu zamana kadar herhangi bir cezai işlemde görmedik. Bu işlerde kesinlikle tolerans gösterilmemesi gerekir.

Murat GÖRGÜLÜ : Haksız Rekabet Etmek İsteyenler Olabiliyor

Bazen fazladan tonaj yükleme durumları oluyor şoförlerin. Tabi biz bunun taraftarı değiliz. Biz Karayolları Ulaştırma Genel Müdürlüğünün verdiği kapasite yetkisini de geçmiyoruz. Kimseye herhangi bir zarar vermeden işimizi yapıyoruz. O şekilde yapsak haksız kazanç ortaya çıkıyor. Normal kapasite ile tonajı geçmiş araç arasında haksız bir rekabet oluyor. Bizim işimizdeki gibi. Bizim arkadaşlarımızda belgeli bir şekilde çalışırken, belgesiz çalışanlar arasında fark oluşuyor. Belgesiz olduğu için daha düşük fiyat verebiliyor. Çünkü maliyeti yok. Gününü kurtarıyor. Böyle bir sıkıntılar var. İşimiz açısında hiçbir sıkıntımız yok. Piyasamız gayet iyi şuanda. Sadece bunu fırsat bilen firmalar oluyor ise bunlarda ellerini uzatmaya çalışıyorlar

Devam Edecek...

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc6761.jpg_dsc6743.jpgsablon-019.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5077 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim