• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ASLAN : Sendikacılık Zorda Olsa Önem Bir İştir
04 Mart 2017 Cumartesi 14:38

Mustafa ASLAN : Sendikacılık Zorda Olsa Önem Bir İştir

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Aydın Şubesi Eğitim-Bir-Sen Üyeleri ve Memur-Sen Ailesinin Diğer Başkanları ile 25. Yıl Vefa Buluşmasında Bir Araya Geldiler

Vedat AYDIN’ın Konuşmasından Satır Başları…

Vedat AYDIN : Vefa, Hatırlamak Değil Unutmamaktır

Sayın Memur-Sen Başkanım, Sayın Genel Sekreterim, Sayın Daire Başkanım, Memur-Sen Ailesinin değerli başkanları ve Aydın’ımızın basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Bu gün vefa için buradayız. Bizim medeniyetimizde, bizim inanç iklimimizde vefa hatırlamak değil unutmamaktır.

Vedat AYDIN : 25 Yılı Geride Bırakmıştır

14 Şubat 1992 tarihinde kurulan ve bu gün eğitim iş kolunda Türkiye’nin en büyük sendikası olma başarısını gösteren sendikamız; gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmak üzere yola çıkan Mehmet Akif İNAN ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılını geride bırakmıştır.

 Vedat AYDIN : Vatanın ve Milletin Menfaatini Gözeten Destansı Bir Yapıdır

Eğitim-Bir-Sen tarihi bir dönem sayılacak çeyrek yüzyıl mücadele geçmişi Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıklardan ilerlemeye geçiş tarihi ülkemizin yaşadığı siyasal ve toplumsal dalgalanmalar karşısında ilkeli, tutarlı, kararlı atak bir tavrın ve özünü hiç kaybetmeden vatanın ve milletin menfaatini sürekli önceleyen bir mücadelenin destansı yapısıdır.

Vedat AYDIN : ‘’Bütün Giysileri Yırtsak Yeridir. Yeter Bize Vefa Elbisesi’’

‘’Bütün giysileri yırtsak yeridir. Yeter bize vefa elbisesi’’ diyen Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN ve yol arkadaşı Erol BATMAN’ı unutmadık ve unutmayacağız. Unutulmazlara Rabbimden rahmet diliyorum.

Vedat AYDIN : Buradan Yeni ve Eskimeyen Dostlarıma Teşekkür Ediyorum

Üniversitemizi sendikacılığı bize sevdiren Sayın Genel Sekreter Yardımcımız Göksel BARAN’dır. 2006 - 2012 yılları arasında biz sendikayı sadece Göksel BARAN’ın sendikası diye biliyorduk. Buradan Genel Sekreterimize ve onunla hareket eden eskimeyen yol arkadaşlarına, Kurucu Başkan olarak tarihe geçen Sayın Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa ASLAN’a ve gecemize onur katan siz değerli dostlarıma teşekkür ediyorum ve selamaleyküm diyorum.

Ali AYGÜL’ün Konuşmasından Satır Başları…

Ali AYGÜL : Vefa, Beraber Gidilen ve Beraber Yapılan Her Türlü Fedakarlıkdır

Sayın Genel Sekreterim, Sayın Daire Başkanım, Eğitim-Bir-Sen 2’nolu Sendika Başkanı Vedat Başkanım, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanım, Bayındır Memur-Sen Başkanım, Sendikamızın Şube Emniyetin Kurucu üyeleri, çok değerli Üniversite Şubesi Eğitim-Bir-Sen üyeleri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. ‘’Vefa’’ bir mahalle ya da semt adı değildir. Yola çıktığınızda ve bir adım attığınızda bir adım geride bıraktığınız kişilere duyduğunuz saygı, beraber yola çıktığınız arkadaşınıza verdiğiniz sevgi ve beraber gidilen ve beraber yapılan her türlü fedakârlığa vefa denilmektedir.

Ali AYGÜL : Diğer Sendikalarda Bu Vefa Örneğini Göstermelidirler

Onun için Eğitim-Bir-Sen camiasının genel merkeziyle beraber yapmış olduğumuz vefa örneğini takdir ediyoruz. Memur-Sen’e bağlı diğer sendikalarda inşallah bundan örnek alır ve bu vefa örneğini gösterir diyorum. Toplantımızın, yemeğimizin ve buluşmamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepiniz Allaha emanet olun.

Mustafa ASLAN’ın Konuşmasından Satır Başları…

Mustafa ASLAN : 6 Ay Boyunca Görev Başındaydım

Vefa diyoruz. Tabi ki Mehmet Akif İNAN’dan Sayın Başkanım bahsettiler. Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube özelinde eğer vefaya bakacak olursak; Sayın Göksel BARAN’nada bu vefa kapsamında teşekkür etmek ve onunda hakkını teslim etmek gerekir diye düşünüyorum. Allah bana nasip etti bu 2 Nolu Sendika Şubesinin Kurucu Başkanı oldum. Yaklaşık 6 ay kadar bu görevim sürdü.

Mustafa ASLAN : Arkadaşlarımız Canla Başla Çalışıyorlar

Zaten ilk görevde bana söylendiğinde 6 ay diye anlaşmıştık ve 6 ay doldu. Ben ajandama yazmıştım günüm dolar dolmaz bu işi benden çok daha iyi yapacak arkadaşlarımız var ve onlara teslim ederim demiştim. Kurulurken benden rica etmişlerdi. Nitekim şimdi de arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar.

Mustafa ASLAN : Sendikacılık Zor Bir İştir

Onların gayretlerini Allah arttırsın ve sabır versin. Çünkü sendikacılık gerçekten zor bir iştir. Ben burada sendikacılık yapan büyüklerime imreniyorum. 6 ay kadar denedim ve ne kadar zor olduğunu gördüm. Çünkü herkesle tek tek ilgilenmek, herkesin sorunlarıyla ilgilenmek ve o sorunlara çözüm üretmek yani bu bakımdan sendikanın ucundan köşesinden tutan, yardım eden ve gönül veren herkesten Allah razı olsun.

Mustafa ASLAN : Sendikacılık Zorda Olsa Önem Bir İştir

Çünkü bu önemli bir şeydir.  Üniversite Yönetimi anlamında da baktığımızda sendikacılık şu bakımdan önemlidir. Memuru, Personeli biz gerçekten sendikacı arkadaşlarımız kadar iyi tanıyamıyoruz. İşte Kuyucak’taki memurun nasıl çalıştığını ve performansını bizim merkezden görmemiz mümkün değildir.  Bunu nereden öğreneceğiz? Vedat Başkandan öğreneceğiz, oradaki temsilciden öğreneceğiz. Herhangi bir şey olduğunda birilerine bu arkadaşımız ile ilgili düşünceniz nedir diye sorabileceğimiz çok önemli bir kurumdur. Onların hakkını savunmanın yanında bizim de test etme mekanizmamız olarak çalışıyor. Allah razı olsun ve buradaki herkese çok teşekkür ediyorum.

Konuşmaların Ardından Plaketler Veridi…

Ali AYGÜL – Mustafa ASLAN’a, Vedat AYDIN - Ali EVDİLEK 'e,  Tefik AKSOY – Esat CANAN’a, Seyfi BAŞAR – Harun POLAT’a ve Vedat AYDIN – Rauf ÖZDEMİR’e plaketlerini takdim ettiler.

Haber/ Fotoğraf : Mehmet ŞİMŞEK

_dsc9719.jpg_dsc9723.jpg_dsc9729.jpg_dsc9732.jpg_dsc9735.jpg_dsc9739.jpg_dsc9740.jpg_dsc9746.jpg_dsc9751.jpg_dsc9752.jpg_dsc9755.jpg_dsc9756.jpg_dsc9761.jpg_dsc9763.jpg_dsc9764.jpg_dsc9775.jpg_dsc9781.jpg_dsc9787.jpg_dsc9791.jpg_dsc9796.jpg_dsc9797.jpg_dsc9801.jpg_dsc9802.jpg_dsc9810.jpg_dsc9809.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4983 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim