• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ne Yesem Fast Food Sahibi Rıdvan GÖK Röportajı
26 Kasım 2016 Cumartesi 22:04

Ne Yesem Fast Food Sahibi Rıdvan GÖK Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL, Ne Yesem Fast Food Sahibi Rıdvan GÖK ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL, Ne Yesem Fast Food Sahibi Rıdvan GÖK ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Osman ÇELİKKOL : Öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?

Rıdvan GÖK : Türkçe Konuşamıyordum

Batman doğumluyum. 6 Yaşındayken Aydın’a geldik terör olaylarından dolayı. Geldiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu. Daha Türkçeyi konuşamıyorduk. Ailem okula yazdırmaya kalktı. Bende Türkçe çok az biliyorum o yüzden 1 sene okula geç yazıldım. 1 sene sonra biraz daha Türkçeyi öğrendim ve okula yazıldım. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulunda 8 sene okudum.

Rıdvan GÖK : Turizm Sektörüne Giriş Yaptım

Tabi bilmiyorum sektörün nasıl bir şey olduğunu ve 4-5 ayın sonunda elime 500 TL para verdiler. Normalde burada aylıklar 500 TL iken biz orada aylarımızı vererekten aynı parayı kazanmıştık. Yani dolandırılmıştım. Ufaktım o zamanlar hiçbir konuda bilgi sahibi değilim. Daha sonra ortama ayak uydurdum. Ardından İngilizce, Almanca az da olsa Fransızca öğrendim. Bu arada 3 sene geçmişti ve bunun sonunda artık düzgün bir para kazanıyordum. 5-6 aylığına gidiyorum turizme ve 15-20 bin TL kazanıyordum.

Rıdvan GÖK : Batmanlı Olduğum İçin Ev Bulmakta Zorlandık

Daha sonra evlendik ve ayrı eve çıkacağız. Bir de şöyle bir olay oldu. Ev arıyoruz o zamanlar. 7 tane kiralık ev sorduk. 7 farklı kişi ile her konuda anlaşıyorduk. Hiçbir sorun yok. Soruyorlardı  ‘’nerelisin ?’’ , ‘’ Batmalı’’ ; cevap ‘’ Seni sonra arayacağız…’’ Sonra zar zor bir ev bulduk ve evi tuttuk. Hanımım işe başladı. 1000 TL o, 2.500 TL de ben alıyordum. Normalde mesleğim fırıncılık. Ama burada Dönercilik yapıyordum. Daha sonra beraber çalışarak para biriktirdik. Parça parça evimize eşyalar aldık. İşleri yoluna koyduk. Ama ailem çok da yardımcı olmadı .

Rıdvan GÖK : Eşimin Israrı İle İşyerimizi Açtım

40 TL’den tostçu da çalışıyordum. Sonra bir başka işyerinden çağırdılar 60 TL. Sonra yevmiyem 80 TL oldu. Biraz daha kendimizi gösterdik 100 TL oldu. Ayda 3 bin TL’ye tekabül ediyordu. Gül gibi geçinip gidiyorduk. Tabi eşimin zoruyla biraz borç para biraz da kendimizin birikimiyle bu dükkanı açtım.

Osman ÇELİKKOL : Daha önce hangi işlerde çalıştınız?

Rıdvan GÖK : Her Yerde Çalıştım

Evlenmeden önce kışın fırında usta olarak çalıştım. Pazarda da çalıştım. Yazın turizm de şeflik, müdürlük yaptığım yerlerde oldu. Sonra bir işyerinin işletmesini aldım ve işletmecilik yaptım. En sonunda da burayı açtım ve şuan burada devam ediyorum.

Osman ÇELİKKOL : Bu iş ile alakalı hedefiniz var mı ?

Rıdvan GÖK : Günde 15 Saat Çalışıyorum

Şuan için yılda 30-35 bin TL civarında net karım var. Uzun bir süre de çok zor şartlar altında çalıştım. En sonunda buralara kadar geldim ve ileride daha rahat olabileceğim bir işyeri açabilirim. Çünkü bu işte ara vermek çok zor. Sabah 9 da işyerimi açıyor ve gece 12’ye kadar çalışıyorum. Çok fazla yorucu ve zor bir iş. O yüzden daha fazla zamanım olabilecek, ailem ile daha fazla vakit geçirebileceğim bir işyerimin olmasını daha çok istiyorum.

Osman ÇELİKKOL : Yanınızda eleman çalıştırıyor musunuz ?

Rıdvan GÖK : Eşimde İşi Öğreniyor

Şuan yanımda 1 tane elemanım var. Aynı zamanda eşime de işi öğretiyorum. Eşim öğlen gelir bir süre yardımcı olup sonra eve geri gider. Öğlen saatleri de çok yoğun oluyor doğal olarak. 2 tane servis için motorumuz var. Bazı zamanlar motoruma atlıyorum bir an önce servisimi vereyim hemen geri döneyim diyorum. Ama hızlı gittiğimin bile farkına varamıyorum.

Osman ÇELİKKOL : Servis’e elamanınızı göndermiyor musunuz ?

Rıdvan GÖK : Müşterilerim Beni Tanıyor

Gönderiyorum fakat şöyle bir olay oluyor; devamlı bana sipariş veren müşterilerim arıyorlar işte Rıdvan bu kadar şundan gönder. Hazırlıyorum, veriyorum elemana ve gönderiyorum. 1 gün oluyor 2 gün oluyor. Müşterim geri dönmüyor. Arıyorum. İyi günler ne oldu ürünlerimde bir sıkıntı mı var beğenmediniz mi diyorum. Müşterim de senin elemanın çok ters o yüzden seni aramıyoruz. Mecbur elemanı değiştirmek zorunda kalıyorum. Allaha şükür müşterilerim beni tanıdığı için sorun olmuyor.

Osman ÇELİKKOL : Müşteri portföyü esnaf mı yada öğrenci mi ?

Rıdvan GÖK : Taşeron Ağırlıklı

Aşağı yukarı 8-10 senedir bu bölgede bulunuyorum. Müteahhitler, taşeronlar, esnaflar, öğrenciler. Daha çok benim aram taşeronlar ile iyidir. Yani bir müteahhit geliyor buraya. Oturuyor, çay içiyor ve biraz konuşuyoruz. Daha sonra müteahhit diyor ki bütün çalışanlarım bundan sonra buradan yemek yiyecekler. Çine yolundan dahi gelenler var. Adam bütün işçilerini alıyor ve buraya getiriyor. Halbuki yiyeceği sadece bir döner. Ama buraya gelmek istiyorlar. Bu benim için büyük bir başarı.

Osman ÇELİKKOL : Ürünler hakkında hiç şikayet alıyor musunuz? Olumlu veya olumsuz dönüşler yapılıyor mu ?

Rıdvan GÖK : İşçiye de Aynı Valiye de

Ben bir ürünümü yaparken özene bezene yaparsam müşteri beğenmiyor. Özenmediğim zaman ise tam tersi ürünlerimi çok beğeniyorlar. Övgüler alıyorum. Ben de hiç kimseye özenmem. Buraya bir işçide gelse aynı şekilde değer görür vali de gelse aynı değeri görür. Bu zamana kadar da ne bir şikayet aldım ne de ürünlerim hakkında ufacık bir kötüleme geldi.

Osman ÇELİKKOL : Ürünlerini alırken dikkat ettiğin şeyler nelerdir?

Rıdvan GÖK : Çocuğuma Yedirmediğim Hiçbir Ürünü Müşterilerime Yedirmiyorum

Önce ben kendim tadıyorum. Hayatım da hiç sucuk yemem ama sucuk alacağım zaman kesinlikle tadına bakar ve incelerim. Çünkü yıllardır bu işi yapmaktan dolayı tecrübe ediniyorsun. Mesela benim kızım buraya geliyor sucuk sosis vb. şeyler yemek istiyor. Ben kendi çocuğuma kötü bir şey yedirir miyim! Aynı şekilde kendi öz evladıma yedirdiğim ürünü dikkat ediyorsam müşterilerime de aynı ürünü veriyorum. Örneğin tavuğu 4,5-5 liraya alıyorsa herkes ben 9 liraya 10 liraya alıyorum. Çünkü bu işte sahtecilik çok fazla. Ben olabildiğince dikkatli ve titiz bir şekilde ürünlerimi seçerek bunları sunuyorum.

Osman ÇELİKKOL : Paket servisinden mi yoksa buraya gelen müşterilerden mi daha fazla kazanıyorsunuz?

Rıdvan GÖK : Tek Seferde 100 TL’lik Sipariş Alıyoruz

Paket daha çok ağırlıklı. Örnek vermek gerekirse dükkana 10 tane müşteri gelmediği zaman kasada 700-800 TL para oluyor. İnsan şaşırıyor. Diyor ki bugün hiç kimse gelmedi. Bu kadar para nereden geldi diye. İşte bunların hepsi paket. Paket servisimiz genellikle gruplar. Güzel menülerimiz var ve müşterilerimiz bunları beğeniyorlar. Tek seferde 100 TL’lik siparişlerimiz de oluyor.

Rıdvan GÖK : Her şey Güven Meselesi

Müşterilerimiz aynı zamanda bana çok güveniyor. Bir bayan müşterimiz beni arıyor. Rıdvan kızım evde yalnız işte şu siparişleri kızıma götür. Altını çize çize söylüyorlar evde tek diye. Bu sefer ben anlıyorum siparişin benim götürmem gerektiğini. Çünkü elemanıma güvenmiyorlar. Ama beni tanıdıkları ve güvendikleri için kızlarını, çocuklarını emanet edebiliyorlar. İnsanların sizi sevdiğini bilmek, güvendiğine inanmak, bunları hissetmek çok güzel duygular.

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc2977.jpg_dsc2982.jpgmanset-009.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5543 defa okunmuştur
YORUMLAR
yalan
osman gök
ilk kelimeden son kelimeye kadar yalan ben kardeşiyim abimin dediği tek kelime bile doğru değil
27 Kasım 2016 Pazar 17:47
78.186.247.219
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim