• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rüzgar Yapı Tasarım Sahibi Sezgin SUÇİN Röportajı
26 Aralık 2016 Pazartesi 22:01

Rüzgar Yapı Tasarım Sahibi Sezgin SUÇİN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Rüzgar Yapı Tasarım Sahibi Sezgin SUÇİN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Rüzgar Yapı Tasarım Sahibi Sezgin SUÇİN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

 

Emrullah TURGUT : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Sezgin SUÇİN : 20Yıldır Bu Sektörün İçerisindeyim

40 Yaşındayım. Aydında doğdum ve büyüdüm. Annem, Babam Ağrılı. Yaklaşık 20 senedir inşaat sektörünün içerisindeyim. Bu sektöre temelden girdim ve yetiştim. İlk başta seramik uygulama ile başladım. Önceden çıraktım fakat artık profesyonel olarak faaliyet gösteriyorum. Aydında bir çok iş yaptık. Yaptığımız işlerden bir tanesi de 5arlo’dur.

Sezgin SUÇİN : Hep Kendimi Yenilerim

Önce seramik ile başladık daha sonrasında asma tavan, gelgit tavan sistemi, doğal taş ve neredeyse evin tamamına girdik. Tamamen bitirip anahtar teslimde yapabiliyoruz. Ben hep kendimi yenilemekten yanayım. Örnek vermek olursak fayans yapıyorum ama bu benim mesleğim demedim. Diğerleri de ayrı bir meslekti. Bende kendi bünyeme aldım. İlk asma tavan olarak 35 daireyi yaptım. Kuşadası’nda güzel işler yaptım. Hatırlayamadığım bir çok işi yaptım ve teslim ettim. Torlak’ta bir  ofisim bir showroom’um var. Onunla ilgileniyorum. Yaklaşık 5 senedir de bu iş i yapmaktayım.

Emrullah TURGUT : Bu iş ile ilgili ortak çalıştığınız inşaat firmaları var mı?

Sezgin SUÇİN : Müteahhitlerin Bazı İşlerini Yapıyoruz

Genelde müteahhitlerin belli işlerini yapıyoruz . Tamamını değil. Çok fazlada içine girmek istemiyoruz. Çünkü maddi olarak müteahhitlerden alamama gibi bir durum oluşabiliyor. Korkuyor insanlar sonuçta. Örnek vermek gerekirse insanlar bir araba almak istediklerinde gidip arabalarını alabiliyorlar. Arabalarda da belli bir standart paket vardır.

Sezgin SUÇİN : Güvenilir Olan İle Çalışıyorum

Bunun haricinde almak istedikleri özellikleri para verip arabaya monte ettirebiliyorlar. Ama bu inşaat sektöründe iş yapan insanlar için bunu da yaptım, şunu da yaptım dediğiniz zaman bunun farkını vermiyorlar. Sektördeki en büyük sıkıntı bu. Mesela dairenin kapısı penceresi fayansı diyelim anlaşıyorsun. Ama ekstra olan işlerin parasını ödemiyorlar. Bu yüzden çok fazla müteahhitlerin işlerine girmiyorum. Güvenilir olanlarla çalışıyorum.

Emrullah TURGUT : İşinizde en çok zorlayan şeyler nelerdir ?

Sezgin SUÇİN : Kalifiyeli Eleman Bulmak Sıkıntı

En çok zorladığımız taraf kalifiyeli eleman bulamamız. Artık eskisi gibi alttan gelen yok. İnşaat sektörü de çok hareketli ve mevcutta bulunanlarda yetmiyor. Çoğu zaman ben kendim çalışıyorum. Bu şekilde de kendime bir avantaj yaratıyorum. Diğer türlü verdiğin fiyatlar da kurtarmıyor. 1, 1 buçuk senedir böyle eleman sıkıntısı yaşıyoruz.

Sezgin SUÇİN : Herkes Masa Başı İş İstiyor

Herkes masa başı iş istiyor. Bizim neslimizde ki insanlar  bunu da öğreneyim, şunu da öğreneyim, onu da yapayım derdi. Mesela ben laminant döşemeyi biliyorum. Sürekli bu işi yapan adam gibi döşemiyorum ama düzenleme yaparak döşüyorum. Ama gel gelelim yetişemiyorum. Şuanda ağırlıklı olarak çalıştığım, duvar kağıdı, gel git tavan sistemleri var onları yapıyorum. Doğal taşta var.

Emrullah TURGUT : Bu inşaat sektöründeki kişiler genelde ya Trabzon bölgesi civarı yada doğu bölgesindendir. Neden ?

 Sezgin SUÇİN : Günlük 250 TL’ye Çalışan İnsanlar Biliyorum

Bana göre o taraflarda okul olayı fazla olmadığı için meslek daha önemli geliyor. Mesleğe de girmeleri çok kötü bir şey değil. Şuanda bizim yaptığımız meslekler para kazandırabilen meslekler. Eskiden böyle değildi. Şuanda bir fayans ustası 120- 130 TL yevmiye alıyor. Bu Aydındaki ücret. İzmir tarafına gidersen  artıyor. Sahil tarafına gidersen daha da artıyor. Ben 250 TL yevmiye alanları biliyorum. Çünkü o taraflarda daha çok ustalık istiyor ve problemi çözecek adam lazım. Ben kendi problemlerimi kendim çözerim. Mesela pratik çözümler. Bunun içinde işin alt tabanından yetişmiş olman gerekiyor.

Röportaj : Emrullah TURGUT

img_5500.jpgimg_5491.jpgmanset-032.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4323 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim