• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şakir KONYALI : 2 Yıl Üst Üste 3. Lig Finali Oynadık
31 Aralık 2016 Cumartesi 21:36

Şakir KONYALI : 2 Yıl Üst Üste 3. Lig Finali Oynadık

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Merkez Yeniköyspor Teknik Ptronu Şakir Konyalı İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Spor Muhabiri Emrullah TURGUT Merkez Yeniköyspor Teknik Ptronu Şakir Konyalı İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Şakir KONYALI : Öğremenliğe 1998 Yılında Afyon’da Başladım

Beden eğitimi öğretmeniyim. 1998 yılında üniversiteyi bitirdiğim de ilk atamam Afyon’a oldu. O yıllarda aktif futbol hayatıma devam ediyordum. O yılda Aydınspor 1923, Belediyespor’du, takım kaptanıydım. Sürekli hem antrenman hem maç, gidip geliyorduk.

Şakir KONYALI : Öğretmenliğe Başladığım Yıllarda Aktif Futbol Hayatıma Devam Ediyordum

Üniversite hayatım boyunca da aktif olarak futbol oynamaya devam ettim. Çine Madran’da 3 yıl üst üste 3. Lig finali yaşadım. Aydın Belediyespor’da yaşadım. Buradan ayrıldım, Yatağanspor’a gittim, orada da yaşadım. Denizli Belediyespor’da yaşadım. Kısacası öğretmenlik hayatıma başladığımda aktif olarak futbol hayatıma devam ediyordum.

Şakir KONYALI : İlk Antrenörlük Deneyimim Aydınspor’un Altyapısında Oldu

İlk antrenörlük deneyimim Aydınspor’un altyapısında başladı. Tevfik hocamız altyapı A gençlerin başına geçmemi istiyordu. Onunla beraber başladık. Yönetimsel değişiklikle beraber onlar takımdan ayrılığında bende onlarla beraber ayrıldım. O yıllarda antrenörlüğe başlamış olsaydım şuan daha farklı yerlerde olabilirdim.

Şakir KONYALI : İlk Ciddi Antrenörlük Deneyimimi Tuğlaspor’da Yaşadım

Altyapıdaki antrenörlüğü bıraktıktan sonra futbol oynamaya devam ettim. O sene Köşk Belediyespor’a transfer oldum. Köşk Belediyespor’da da final oynadık. Oradan değişik süper amatör takımlarında oynamaya devam ettim. Futbolu Tuğlaspor’da bıraktım. Tuğlaspor’da bıraktığım sene süper amatörden ligden düştük. O sene takımın başına antrenör olarak geçtim. İlk ciddi antrenörlük deneyimimi orada yaşadım. O sene süper amatöre şampiyon olarak geri döndük.

Şakir KONYALI : Çine Madran’da Yardımcı Antrenör Olarak Çalıştım

Ondan sonra bir Aydınspor maceram oldu. Aydınspor 1923’ün akademi gruplarına antrenör olarak geri döndüm. Oradan yine bir süper amatör takımı, sonra profesyonel ligde Çine Madran’da yardımcı antrenör olarak çalıştım. Sezon başında tekrar Aydınspor 1923’e geri döndüm, anlaştık. Ama bazı sıkıntılardan dolayı bırakmak zorunda kaldım.

Şakir KONYALI : Mekez Yeniköyspor’la Süper Amatör’de Mücadele Ediyoruz

Lige son dakika katılmaya karar veren Merkez Yeniköyspor’dan beni aradılar; “hocam lige katılmaya karar verdik. Bütçemiz şu kadar, bizimle çalışmak ister misiniz?” dediklerinde bende seve seve bu görevi kabul ettim. Şuan onlarla beraber süper amatörde mücadele ediyoruz.

Emrullah TURGUT : Hocam 1990’lı yıllarda efsane Aydınspor’un altyapısında bulunuyordunuz. O dönemlerden bahseder misiniz?

Şakir KONYALI : Altyapının Her Kategorisinde Kaptanlık Yaptım

1990’lı yıllarda Aydınspor 2. Ligden 1. Lige çıktı. Ben altyapıda her kategoride takım kaptanlığı yaptım. Yaşıtlarımla oynamadım desem yeridir. Genellikle üst yaş kategorilerde oynadım. O yıllarda zaman zaman profesyonel takımla antrenmanlara çıkıyordum.

Şakir KONYALI : Ali Çok Kaliteli, Müthiş Bir İnsan

Şimdiki A2 liginin adı o dönem PAF ligiydi. O zaman takım arkadaşım Osman ÖZKÖYLÜ vardı, Ali AKDENİZ vardı. Ali Akdeniz ile biz kampta sen mi oynayacaksın Fenerbahçe’de ben mi oynayacağım derken Ali’ye nasip oldu. Ali çok kaliteli, müthiş bir insandır.

Şakir KONYALI : Tribünler Beş Beş Diye Tempo Tutmuştu

Biz PAF ligi maçında Fenerbahçe’yle oynadık. Sahaya girdiğimizde oradaki ambiyans çok farklıydı. Şükrü Saraçoğlu Stadı eski yıllarını hatırlar herkes. Sahaya girdiğimizde herkes bize beş beş diye bağırıyordu. Bütün tribün beş diye tempo tutmuştu. O maçta biz Fenerbahçe’yle 5-5 berabere kalmıştık. Önceki yıl yenilmiştik, o yıl 5-5 berabere kaldık, bir sonraki yıl aydında 5-4 yenilmiştik PAF takım düzeyinde.

Şakir KONYALI : 3’ten Sonra Tribünler Ağlamaya Başladı

 PAF liginde mücadele ederken Aydın’da Beşiktaş’a 6 tane atmıştık. Beşiktaş PAF takımında Sergen, Serdar hepsi oynuyordu. Maç bitince biz tribüne çıkıyorduk. Aydınspor attıkça tribünler susuyordu. Arkama baktım 3’ten sonra tribünler ağlamaya başladı. İnanılmaz bir ambiyans vardı.

Şakir KONYALI : Biz Farklı Çıkıştan Çıktık

Maç bitti, Aydınspor  Fenerbahçe’ye 6 gol attı. Maç çıkışında Fenerbahçe taraftarı futbolcuların çıkış tünelinin orada bekliyordu; en büyük taraftar, futbolcular sahtekar diye bağırıyorlardı. Ya tartaklayacaklar ya da protesto edecekler. Biz de farklı bir çıkıştan çıktık.  

Şakir KONYALI : Aydınspor Fenerbahçe’ye Hep Çelme Takmıştır

Sonraki yıllarda biz Fenerbahçe’yi yine orada 2-1 yendik. Ligden düştüğümüz sezon orada 1-1 berabere kaldık. Aydınspor’un İstanbul’da Fenerbahçe’ye hep bir çelmesi olmuştur. Çok iyi maçlar oldu, o maçlarda biz oradaydık. PAF liginde de iyi maçlar çıkarttık.

Şakir KONYALI : A Takımla Antrenmanlara Çıkmaya Başlamıştım

O yıl benim son senemdi, A takımla antrenmanlara çıkmaya başlamıştım. Ali, ben, Mehmet Gedizlioğlu profesyonel sözleşme imzalamıştık.

Şakir KONYALI : Bizim Aldığımız Eğitimi Çoğu Takım Almamıştır

Bizim dönemimizde kötü oyuncu fazla yoktu. Seçme, kaliteli oyuncular vardı. Bizim almış olduğumuz altyapı eğitimi, terbiye, sağlam antrenmanlar yapıyorduk. İddia ediyorum çoğu takım bizim yaptığımız antrenmanı, aldığımız eğitimi almamışlardır.

Şakir KONYALI : Üzerine Koyarak Devam Ettik

Biz o terbiyeyle büyüdük, o terbiyeyle de antrenörlük hayatımıza devam ediyoruz. O terbiyenin üzerine akademik eğitimimizi de aldık, üzerine koyarak devam ettik.

Şakir KONYALI : 2 Yıl Üst Üste 3. Lig Finali Oynadık

Profesyonel ligi de yaşadık. Ben profesyonel olduktan sonra amatöre geri döndüm. Amatöre döndükten sonra Çine Madran gibi çok önemli bir takımla 2 yıl üst üste 3. Lig finali oynadık. 

Devamı Gelecek…

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc6142.jpg_dsc6144.jpgmanset-045.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5323 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim