• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tes-İş Başkanı Mustafa AYDIN Röportajı
03 Ocak 2017 Salı 21:36

Tes-İş Başkanı Mustafa AYDIN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Sedat ÜNLÜ Tes-İş Başkanı Mustafa AYDIN İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Sedat ÜNLÜ Tes-İş Başkanı Mustafa AYDIN İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Sedat ÜNLÜ : SSK binası yenilendi, yeni yerine taşındı bu binanın yerini değerlendirir misiniz ve bu binanın arada boş olan bir bölümü var, oraya da  İş-Kur’un gelme durumu var. Aydınımızdaki devlet kurumlarının genel yerleşimi, yenilenmesi ve daha kullanılabilir olması hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Mustafa AYDIN: Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum

Yeni binanın yapılmasında emeğe geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Çok çok eski bir binaydı SSK binası. Ben müdire hanımı ziyaret ettiğimde binayı gezdik dolaştık. Bina çok güzel olmuş. Çalışma ortamı gayet nezih. Orada çalışan arkadaşların da işlerini gayet rahat bir ortamda yerine getirebileceklerini gördük. Yukarısından aşağısına kadar her yerini gezdik dolaştık, sağ olsunlar gayet güzel.

Mustafa AYDIN: Her Bina Resmi Bir Kurum Ve Kendisiyle Özdeşleşmesi Lazım

Tabi buraya İş-Kur’un geleceğini müdire hanımın söylemesinden sonra ben şok oldum. Tabi Aydın vekillerimiz veya idarecilerimizin bu konuda bir daha düşünmesi lazım. Çünkü yapılan her bina resmi bir kurum ve kendisiyle özleşmesi lazım.

Mustafa AYDIN: Mevcut SSK Binasının Onlara Yeteceğini Düşünüyorum

Başka ikinci bir kurum geldiğinde hem çalışanlar hem müdürler için rahatsızlık olacağı düşüncesiyle bu konuda cevaplandırma hakkımız olduğu düşüncesindeyim. Fakat bizi dinlerler ya da dinlemezler bir şey diyemem. Bizim şahsi Tes-İş Aydın Şube başkanı olarak o binanın sadece SSK olarak hizmet vermesi ve İş-Kur için başka bir bina yapılması, sıfır bina yapılamıyorsa, mevcut SSK binasının mevcut şartları itibariyle onlara kat be kat fazlasıyla yeteceği düşüncesindeyim.

Mustafa AYDIN: Trafik Yoğunluğu Olacaktır.

 Boşaltılan SSK binası gayet de güzel bir bina. Sağlam olduğunu herkes söylüyor. Ve o bina onlara rahatlıkla yeter. Bu konuda ısrar etmenin de bir anlamı yok. Çünkü vatandaş oraya geldiği takdirde SSK’da yapılacak işleri varsa sadece onları görmesi lazım. Aksi halde trafik yoğunluğu olacaktır. Aşağı yukarı bir milyon nüfusumuz olan yerde nerden baksanız bunun üçte biri SSK’lıdır.

  Mustafa AYDIN: Bu Konuda Bir Adım Atılmasını İstiyorum

 Ve bu vatandaşlarımız mesela yanlışlıkla İş-Kur binasına girecek. Orada SSK binası üst katta diyecekler. Kısaca orada bir trafik sıkışıklığı ve karışıklığı olacağı düşüncesiyle biz bunları cevaplandırıyoruz. Bu benim kendi şahsi fikrim ve üyelerime hizmet açısından her iki kurumun da ayrı ayrı olmasında hayır var. Bunun bir zararı ve ek bir getirisi de yok. Niye ısrar ediliyor bu konuda onu da anlamış değiliz. Bu konuda bir görüş ayrılığı da var herhalde. Bilhassa   hem iş-kur müdürü hem SSK  müdürü yetkililerle oturup bu konuda bir adım atılmasını istiyorum.

Sedat ÜNLÜ : Aldığınız bilgiye göre bu kat boş olduğu için mi talip olunuyor yoksa başka bir durum mu var?

Mustafa AYDIN: Altyapıların Ortak Kullanımı Sorunlu

Benim duyduğum kadarıyla buraya İş-Kur gelecek diye burası boş bırakıldı. Tabi iş-kur gelecek diye hiç kimse oraya bir şey yapamıyor. Oranın çok büyük problemleri var. Alt yapıların ortak kullanımı var. Bilgisayar sistemlerinin elektrik sistemlerinin ortak kullanımından bir sıkıntı oluşacak. Oradaki çalışma ortamı bence sadece SSK için yeterli.

Mustafa AYDIN: O Zaman Her Kurum Altlı Üstlü Otursun

Yetkililer orada bir araştırma yapsınlar. Hakikaten yeterliyse getirsinler o kurumu da koysunlar. Benim nazarımda bir müdürlüğün ya en alt katta ya da en üst katta olması lazım. İkisinin ortasında olursa bu da bir çelişki, nerede görülmüş böyle bir şey. O zaman her kurum birleşsin altlı üstlü otursunlar. Böyle bir şey olamaz. Acizane fikrim boşaltılan SSK  binasının İş-Kur’a verilebileceği.

Mustafa AYDIN: Ufak Bir Tadilat da Yapılabilir

Ufak bir tadilat da yapılabilir. Dizaynı yapılabilir. Orası atıl durumda kalacağına değerlendirilmiş olur. Hem merkezde kalmış olur hem de trafiği bir nebze olsun azaltmış olurlar. Çünkü karşıda doğum evi var. Ambulansından bilmem nesine kadar geliniyor gidiliyor. Acili geliyor hastası geliyor. Karşı tarafta da SSK’ ya gelinip gidiliyor. O trafik de bir nebze olsun azaltılmış olur.

Sedat ÜNLÜ: Başkanım genel bir değerlendirme yapacak olursanız mesela adliye binası taşınacak yeni valilik binası yapılması düşünülüyor. Bu binaların şehrin merkezinde olması  veya hangi bölgede olmalı bunlar? Neye göre bu binalar belirli yerlerde olmalı? Şehrin dışında mı olmalı veya şehrin merkezi  korunmalı mı?

Mustafa AYDIN: Aydın’ın En Büyük Sorunu Trafik

Öncelikle Aydın’ın en büyük sorunu trafik sorunu. Gün geçtikçe artan bir sorun yaşıyoruz. Yani artık yürüyerek gideceğiz her yere yürüyerek gitmek arabayla gitmekten daha basit oluyor. Bu bakımdan merkezden uzaklaşmasında fayda var. Serçeköy tarafında yapılacağını duyduk. Serçeköy’de köy hizmetlerine bağlı arazide yapılacaktı ama bazıları orayı uzak diye istememiş. Orası artık bizim için uzak bir yer değil. Orası 6 veya 5 km. Gayet de iyi olabilir diye düşünüyoruz. Ama dediğim gibi istenmemiş sebebi nedir bilmiyoruz.

Mustafa AYDIN: Kurumlar Bir Yönüyle Trafiğe Zarar Veriyor

Bizi idare edenler hem bizim fikrimizi hem de avukatların hakimlerin fikirlerini soru cevap şeklinde alıp değerlendireceklerdir neresi uygunsa oraya yapılacaktır. Ama Aydın’ın en büyük sorunu trafik. Bu trafiğe kurumlar bir yönüyle zarar veriyor mu evet veriyor. Çünkü vatandaş Söke’den geliyor efendime söyleyeyim Çine’den geliyor Adliye Binası’nda park edecek yerimiz yok.

Mustafa AYDIN: Otopark Sorunun Halledilebileceğine İnanmıyorum

Keşke önce alt yapıdaki park sorununu halledebilsek de binalarımız yerinde olsa. Ama ben bu saatten sonra otopark sorunun halledilebileceğine inanmıyorum. O yönüyle sıkıntılarımız var. Bu yönüyle de tabi bizi idare eden Efeler Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir plan proje yapması gerektiğini düşünüyorum.

Mustafa AYDIN: Valiliğin Taşınacağını Ben de Duydum

Valiliğin taşınacağını ben de duydum. Oranın tarihi bir bina olarak kalacağı valiliğin de mevcut karayollarının ya da köy hizmetlerinin olduğu yere geleceğini söylediler. Gelirse de fena olmaz Çünkü orası atıl bir kurum değerlendirilmiş oluruz diye düşünüyoruz.

Mustafa AYDIN: Ben Yaptım İle Olmamalı

En azından Yimpaş’ın yapılan yeri değerlendirilir.112 servisi gelecek veya diş hastanesi gelir bir şey gelir. Çok güzel hakikaten kim akıl ettiyse kim bu fikri verdiyse biz teşekkür ediyoruz. Çok kötü bir görüntüydü ve görüntü dahi güzelleşecek. Bizim aydınımıza yakışmayan bir bina görüntüsündeydi. Daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama bunu ben yaptım ile değil de Aydınlının fikrini alarak veya kalburüstü arkadaşlarla görüşüp neresi uygunsa böyle bir yerlere bu kurumların taşınmasında yarar var diye düşünüyorum.

Sedat ÜNLÜ: Efeler Belediyesi de Carrefour’un eski olduğu yere Gima’nın olduğu yere binayı yapıyor biliyorsunuz. O yeri nasıl buluyorsunuz?

Mustafa AYDIN: Gönülden Bütün Desteklerimizi Sunuyoruz.

Efeler Belediyesi’nin veya daha önce orda kalan Aydın Belediyesi’nin o binada kalmasına dahi ben üzülüyordum. Aydınımıza yakışmayan bir bina çok da geç kalındı tabi Büyükşehir sarı binayı alınca Efeler Belediyesi orda kaldı inşallah en kısa zamanda eski garajımızın olduğu yere görkemli bir bina yapılır. Efeler binası da oraya taşınır. Oraya biz de gönülden bütün desteklerimizi sunuyoruz.

Mustafa AYDIN: Efeler Belediyesi’nin Bunu Yapacağına İnanıyorum

İnşallah olur. Çünkü oraya başka bir ticari amaçla kullanamıyorsunuz bildiğim kadarıyla ya kamu yararına bir yer yapılacak. Kamu yararına yapılacaksa Efeler belediyesi orayı yapabilir. Tabi burada en büyük sıkıntı ödenek sıkıntısı, ödeneği bulması lazım. Efeler Belediyesi’nin bunu yapacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi de herhalde destek verir iyi olur örnek olur Aydınımıza yakışan bir şey olur diye düşünüyorum.

Sedat ÜNLÜ: Ticaret odası da müzenin hemen arkasına güzel bir projeyle  bir bina yapılıyor. Onun yeri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Mustafa AYDIN: Kurumları Dağıtmakta Fayda Var

Fevkalade. Yani buradan ben başkanı kutluyorum. Zaten ufku geniş bir başkan yeri çok kötüydü dar sokakta kaldı diye düşünüyorum o bina ticaret odasına yakışmıyordu. İsabetli bir karar almışlar. Kurumları dağıtmakta fayda var Aydınımız genişliyor. Aydınımız gerçekten büyüyor. Hem nüfus olarak büyüyor hem yüz ölçüm olarak genişliyor. İnşallah iyi olur diye düşünüyorum. Yani bu yönden oda başkanını tebrik ediyorum. Ki orası çok atıl bir yerdi atıl yeri değerlendirmesi beni çok mutlu etti.

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_1624.jpgdsc_1629.jpgmanset-049.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6610 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim