• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tiyatro ve Film Oyuncusu Hatice GÜMÜŞTAŞ Röportajı
22 Kasım 2016 Salı 20:14

Tiyatro ve Film Oyuncusu Hatice GÜMÜŞTAŞ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi muhabiri Yıldız BARKUT Sinema ve Tiyatro oyuncusu ve Nil Kuru Temizleme işletme sahibi Hatice GÜMÜŞTAŞ ile çok özel röportaj gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi muhabiri Yıldız BARKUT Sinema ve Tiyatro oyuncusu ve Nil Kuru Temizleme işletme sahibi Hatice GÜMÜŞTAŞ ile çok özel röportaj gerçekleştirdi.

Yıldız BARKUT : Tiyatro ve Film oyunculuğu yapıyorsunuz, ilk ne zaman, kaç yaşında Tiyatroya başladınız?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Fatma Dışındaki Bütün Karakterleri Canlandırdım

Ben Tiyatroya ilk lise 3. Sınıfta, 17 yaşımda adım attım. Öğrenci olduğum için izin almak durumunda kalmıştık. Tiyatro hayatıma ilk olarak Orhan Kemal’in 72. Koğuş isimli oyununda Hatice karakterini canlandırarak başlamıştım. Sonraki yıllarda Fatma dışındaki bütün karakterleri canlandırdım.

Yıldız BARKUT : Şimdi vesile ne  oldu , ortaya  nerden çıktı , siz mi bunu istediniz yoksa bir  öğretmeniniz falan ?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Öğretmenim Müsamerelerde Rol Verince Medeni Cesaretim Arttı

Aslında “ben 5 yaşımda başladım” diye bir klişe vardır ya, 5 yaşında değil ama oyunculuğa yönelik, tiyatroya yönelik bir eğilimim vardı. Şarkıcılar nasıl tarağı mikrofon olarak tutuyorsa,  bende kendi kendime ayna karşısında hareketlerimi hep kontrol ederdim. Küçük yaşta başladı. Sonra okul döneminde müsamerelerde öğretmenim rol verince, medeni cesaretim arttı. Çokta hoşuma gidiyordu. Bu kendimi bir şekilde ifade yöntemi olarak gördüm.

Hatice GÜMÜŞTAŞ : ARKARYAY Yönetim Kurulunda Bulundum

Amatör olmama rağmen profesyonel anlamda ilk ARKARYAY tiyatroda, Hüsnü ERTUNG vasıtasıyla başladım. Onunla tanıştıranda bir başka arkadaşım oldu. Selma OFLAZ isimli çok sevdiğim bir ablamdı, o zaman tiyatroyu çok sevdiğimi bir ortamda bahsedince “o zaman ben seni tanıştırayım” dedi. 1998 Kasım ayında tam olarak onlarla irtibata geçtim. Çok uzun süredir birlikteyiz zaten, bir dönem ARKARYAY‘ın yönetim kurulunda da bulunmuştum.

Yıldız BARKUT : Kaç tane tiyatroda oynadınız sayısını biliyor musunuz ? Ve ya film deneyimleriniz?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Daha Projelerimiz Var

Coşkun KEMER kadrosunda “Kasabanın Ali’leri ,Komşu köyün delisi” oyunlarında oynadım. Tam olarak anımsayamıyorum ama yaklaşık 7-8 oyunda oynadım. Bu oyunlar bir kaç sezon üst üste sahnelendiği de olduğu için, sayı olarak pek fazla artmadı. Birde 2012 yılında Faik Ahmet AKINCI’nın çekmiş olduğu “3 kadın 3 kader” isimli film de kocası tarafından, çocuklarıyla birlikte kapının önüne konmuş, dayak yiyen bir anneyi oynadım. Benim üzerime 13 yaşında bir kuma getirmişti eşim. Eşimde, Cumhur SARI’ydı. Güzel dövmüştü beni hiç unutmam. Oynadığım tek sinema filmi ama daha projelerimiz var.

Yıldız BARKUT : Şu an yeni projeler, teklifler alıyor musunuz?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Filmimiz Ocak Ayında Start Alacak

Evet alıyorum. Allah nasip ederse Ocak ayında çekimleri başlayacak olan “ Hoşça kal baba” isimli bir sinema filmi söz konusu, şimdi önümüzdeki günlerde lansmanı yapılacak. Onu bekliyoruz. Yurt dışından gelecek oyuncu arkadaşlarımızda var, o tarihi denk getirmeye çalışıyoruz. Nasipse Ocak ayında start alacak filmimiz. Bunun akabinin de bir sinema filmi, birde dizi teklifi var .

Yıldız BARKUT : Gelecekte oyunculukla ilgili belli bir hedefiniz ve ya bir hayaliniz var mı ?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Oyunculuk Gerçek Bir Sevda

Güzel şeyler düşünüyorsunuz, iyi projelerde bulunmayı istiyorsunuz ama tabi bunlar biraz da kısmet meselesi, zaman meselesi. Sadece oyunculuğa günlük yaşam koşturmacasından dolayı çok fazla vakit ayıramıyorum ama tabi ki güzel projeler olursa elimden geldiği kadar yetişmeye çalışıyorum, oynamaya çalışıyorum. Çünkü oyunculuk benim için gerçekten bir sevda.

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Tiyatro Benim İçin Bambaşkadır

Yani öyle tamam bugün burada oynayayım, yarın diğer tarafta oynayayım değil, gerçekten hissederek yapılacak bir şey. Kendinizden çıkıyorsunuz, bambaşka bir insan oluyorsunuz sonra o sahneden indikten sonra, tekrar kendiniz oluyorsunuz. Ayrı ayrı geçişler yaşıyorsunuz ama tiyatroyu daha çok seviyorum. Ne yalan söyleyeyim tiyatro bambaşkadır benim için.

Yıldız BARKUT : Sizde de rolden çıkamama gibi durumlar oluyor mu ?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Rolden Çıkamama Durumum Olmuyor

Ben onu yaşamadım, evet arkadaşlar bazen soruyorlar ama ne biliyim. Belki de bu profesyonel oyuncuların yaşadığı bir sıkıntıdır. Ben profesyonel olmadığım için öyle çok sıkıntı olmuyor. Sadece kendi aramızda, mesela “Köşe kapmaca” isimli bir oyunda bana hitap şekilleri şöyleydi; benim oyundaki adım Dürdane’ydi,  “seni bekliyom Dürdane” diyerek hep benimle dalga geçiyorlardı. Arkadaşlar rolden çıkamıyorlardı.

Yıldız BARKUT : Nerelisiniz, nerde doğdunuz, hangi eğitimleri aldınız bahseder misiniz?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : 1998 Kasım’dan İtibaren Tiyatronun İçerisindeyim

Ben Muğla’lıyım, 1982 Milas doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Milas’ta tamamladım. Liseyi Aydın’da okudum. Daha sonra Açık Öğretim Fakültesinde İşletme bitirdim. 1998 Kasım’dan itibaren tiyatronun içindeyim.

Yıldız BARKUT : Eğitiminiz var mı tiyatro ile ilgili ?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Eğitimim Yok Ama Eğitim Almayı Çok İstiyorum

Eğitimim yok ama eğitim almayı istedim. Alaylıyım, profesyonel anlamda eğitim almayı çok isterim. Şuan ki koşullarım dolayısıyla alamıyorum. Sadece bir kere, iki günlük seminer vardı burada, Oluşum Drama Enstitüsü Aydın’a gelecekti. Daha sonra Aydın’a gelip eğitim verdiler. Broşürleri ben elimle dağıttım. Ankara‘dan ben getirttim. Sabahat hocamla birlikte biz uğraştık. Arkadaşlarım gidebildi, ben başka bir eğitimimle çatıştığı için gidemedim. Aynı böyle bir etkinlik olursa katılmayı ve eğitimini almayı çok isterim.

Yıldız BARKUT : Biraz aile hayatınızdan bahseder misiniz ?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : 3 Çocuk Annesiyim

3 çocuk annesiyim. 16 yaşında bir kızım, 3 buçuk yaşında bir kızım, 20 aylık da bir oğlum var. 17 yıllık evliyim. Eşimle birlikte bu işletmeyi kurduk. Şimdi işletiyoruz, büyük zamanımızı işimiz alıyor, çocuklarımız alıyor.

Röportaj : Yıldız BARKUT

img_5165.jpgimg_5176.jpgmnset.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7248 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim